fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Gerrit: mijn favo' fly drive is Italië!

Een fly-drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly-drive bestemming is.

Deze maand kun je lezen over de perfecte autohuur bestemming volgens Gerrit op de Beeck, freelance reisjournalist voor onder andere Grande Magazine. Je kunt Gerrit volgen via zijn Facebookpagina.

Sunny 1

Wat is jouw favoriete fly-drive bestemming?

Italië staat op één, maar het werk drijft me ook regelmatig naar Frankrijk, Spanje en Portugal wat de Europese trips betreft. Ook ‘outers’ zoals Schotland en IJsland zijn fantastische fly&drive-bestemmingen.

Waarom juist deze bestemming?

Italië is voor mij zeer ‘werk’-gerelateerd. Maar ik hoef je niet te zeggen dat rondsnorren in Toscane, De Marken, Umbrië of Piemonte een hemelse auto-ervaring is.

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?

Ik reis pakweg viermaal per jaar naar Italië. De laatste trip was in Umbrië. Co-piloot was m’n trouwe fixer Samuel, ook een chauffeur in hart en nieren trouwens. De man ademt benzine.

In wat voor huurauto heb je rondgereden?

Fiat 500 cabrio in Ferrari-rood. Fantastisch gewoon, klopt perfect met de Italiaanse dolce vitta sfeer. En handig 🙂

Hoe heb je je route bepaald?

Voor mij blijven de Michelin-landkaarten hét ultieme instrument. GPS is handig om je naar een bepaald punt in een stad te leiden bijvoorbeeld. Maar met een GPS verlies je overzicht.  Specifiek voor Italië kan ik trouwens de kaarten van ‘Touring Editore’ enorm aanbevelen. Angstig nauwkeurig!

Hoogtepunt?

Italië is een walhalla van hoogtepunten. Alle dagen feest voor alle zintuigen.

Gekste dat je hebt meegemaakt?

Met 400 vluchturen en zowat 25 reportages per jaar heb ik na 25 jaar dienst wel een palmares ‘gekke verhalen’. Ook in de autoverhuurbranche! Maar de eenvoudigste categorie bestellen en buiten rijden met een Saab-cabrio was wél heel uniek. Het gebeurde in Barcelona Airport in het hoogseizoen. De locale agent was totaal uitgeput maar contract is contract. Dus moest hij ons gigantisch upgraden. We hadden er geen spijt van…

Italië heuvelachtig landschap umbrië
Wat mag je niet overslaan?

Ik zie dat globaal: gedraag je zoals de locals, ga op in het geheel. Wat specifiek Toscane betreft, stuur ik iedereen naar het (wat vergeten) VESPA Museum in Pontedera, tenminste wie een gezonde interesse heeft in dé mooiste scooter ter wereld.

Nog tips voor andere reizigers?

Probeer oog te hebben voor een mooi detail, belangrijke dingen, hoe klein ook. Je regent wel eens uit, je wordt wel eens ziek, maar één opmerkelijke, menselijke ervaring zal me altijd bijblijven. Hoe een werknemer van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas gans alleen een staking van de bagage-afhandelaars in Melbourne brak en tussen duizenden koffers onze kist met fotomateriaal ging zoeken. Een verhaaltje in de marge, maar: hoed af!

Wat is je volgende (geplande) reis?

2013 zal mij nog naar IJsland, New York, Zweden, Toscane, Puglia, Vietnam, Zuid-Afrika & Thailand brengen. Maar ook Piemonte en Namibië smeken om een reportage. ’t Wordt alweer een topreisjaar, hopelijk zonder al te veel aswolken, sneeuwstormen en stakingen!

 

Heb jij ook een favoriete fly-drive bestemming die je graag wilt delen? Stuur dan een mailtje naar Suzanne

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou