fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Off the beaten track in Nieuw-Zeeland

Aotearoa, het land van de lange witte wolk, zoals de Maori’s Nieuw Zeeland noemen, kun je prima met een huurauto ontdekken. Het links rijden zal misschien even wennen zijn, maar buiten Auckland heb je dat snel onder de knie. Als je tenminste niet afgeleid wordt door de mooie omgeving waar je doorheen rijdt.

 Wairere Falls

wairere falls nieuw zeeland

Mijn tip? Kijk eens wat verder dan alleen de highlights. Zo vond ik op een steenworp afstand van Matamata – bekend vanwege de films The Hobbit en Lord of the Rings – de Wairere Falls. Een 5km lange wandeling, door de locals vaak gebruikt om te trainen, brengt je naar de top van de 153 meter hoge waterval. En daarmee is Wairere de hoogste waterval op het Noordereiland. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de Waikato regio en Matamata in het bijzonder.

Wat je zeker moet doen in Nieuw- Zeeland

1. Bezoek Coromandel Peninsula.

Dit schiereiland wordt vaak alleen aangedaan om het bekende Cathedral Cove en Hot Water Beach te bezoeken. Zonde, want hier is nu juist het meer authentieke Nieuw-Zeeland te vinden. Neem eens de 309 Road naar Coromandel Town. De onverharde weg slingert dwars door het hart van de Coromandel waar je de gigantische Kauri bomen tegenkomt. Aan de voet van deze machtige woudreuzen voel je je pas echt klein. Als je de kustweg weer opdraait, heb je prachtig uitzicht over de Hauraki Gulf.

2. Het zuidelijkste puntje van het eiland: Slope Point

Vraag mensen naar het meest zuidelijke puntje van Nieuw-Zeeland en ze zullen waarschijnlijk Bluff noemen. Dat komt door de slimme pr van dit plaatsje, maar wie goed op de kaart kijkt ziet dat Slope Point het echte zuidelijkste puntje van Nieuw Zeeland is. Slope Point ligt in het Catlins Forest Park, dat begint bij Tokanui. Rijd vanaf hier naar de leuke studentenstad Dunedin en vergeet niet te stoppen bij Nugget Point, waar de vuurtoren zeelieden waarschuwt voor de naderende kustlijn.

3. Kaikour is een must voor dierenliefhebbers!

Walvissen zoeken hier vlak voor de kust naar voedsel en daardoor is het gemakkelijk deze dieren hier te spotten. Ook zijn er zeehonden, orka’s en dolfijnen, waaronder de zeldzame Hectordolfijn. Zeeberen (fur seals) vind je luierend op de rotsen langs Highway 1, de weg die van Kaikoura naar het noorden richting Blenheim loopt. Stop dan ook even bij de Ohau stream. In het juiste seizoen spelen zeehondenpups bij de kleine waterval, terwijl hun ouders op zoek zijn naar voedsel.

 

Esther Langeslag

Reisjournalisten of -bloggers

Esther Langeslag is reisagent bij D-Reizen en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Nieuw-Zeeland die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou