7 x het beste rondom Faro met een huurauto

Vlieg je naar Faro, dan beland je in de historische kern van de Algarve. Het ontdekken van deze prachtige provincie doe je makkelijk en zorgeloos met een huurauto. Wat er allemaal te zien, te doen en te beleven valt in de Algarve? We hebben 7 mooie tips voor je!

1. De markthal in Loulé

Het leuke van een huurauto is dat je gemakkelijker het binnenland kunt verkennen. Hier hebben de dorpen vaker hun Portugese karakter behouden dan aan de kust. Je kunt het beste in de ochtend of aan het einde van de middag gaan, want ’s middags zijn de dorpjes uitgestorven vanwege de lunch en de siësta. Loulé is een van die mooie plekjes. De trekpleister is hier de overdekte markthal. Echt een bezoekje waard!

dorpjes-verkennen-autohuur-2
Loulé is een traditioneel dopje in Portugal. Toeristen bezoeken het graag voor een dagtripje.

In Portugal heb je 29 wegen waar je tol moet betalen. Op 9 daarvan kun je alleen elektronisch betalen. Je mag daar met een huurauto gewoon doorrijden, maar je moet wel binnen 5 dagen op het postkantoor de tol betalen. Handiger is om een tolkastje te huren. De kosten voor de tolwegen worden dan naderhand van je creditcard afgeschreven. Dat bespaart je weer ritjes naar een postkantoor!

2. Spot bijzondere vogels in Ria Formosa

Rijd en geniet van de gevarieerde omgeving in natuurpark Ria Formosa, een waddengebied met ontelbaar veel vogelsoorten zoals flamingo’s, ooievaars en lepelaars.  Bij eb kun jehier wadlopen (wel met ervaren gids natuurlijk) en bij vloed kun je er met een bootje varen.

ria-formosa
Ria Formosa is een waddengebied met ontelbaar veel vogelsoorten zoals flamingo’s, ooievaars en lepelaars.

3. Op naar de waterval in Alentejo

Het is eventjes een stukje rijden naar de Portugese provincie Alentejo. Daar ligt, helemaal tegen de Spaanse grens aan, Parque Natural do Vale do Guadiana. Dwars door het park stroomt de rivier de Guadiana en die zorgt voor bijzondere effecten. Bijvoorbeeld bij Pulo do Lobo, waar je een spectaculaire waterval vindt. Via de westkant kun je de waterval met de huurauto bereiken. Onderweg kom je veel steeneiken tegen waar dit gebied om bekend staat. En in het voorjaar staat de heerlijk ruikende witte cisteroos in bloei!

pulo-do-lobo
Dwars door Parque Natural do Vale do Guadiana stroomt de rivier de Guadiana.

4. Bezoek Tavira, het stadje met 37 kerken

Breng zeker een bezoek aan de levendige badplaats Tavira, dat maar liefst 37 kerken heeft! Stel je navigatie in en je zult zien wat voor moois deze plek te bieden heeft. Vooral het stuk langs de rivier met de oude Romeinse brug is erg fraai. Je hebt hier vele goede restaurants, koffiebars en winkeltjes. Als je van souvenirs houdt ben je hier ook aan het juiste adres.

portugal-tavira-kerk-2
In Tavira kun je maar liefst 37 kerkjes bezoeken.

De Portugese namen voor benzine lijken er op elkaar. Let dus goed op! Gasolina is benzine en Gasóleo is diesel. Tanken is trouwens vaak het goedkoopst bij de tankstations die bij grote supermarkten horen!

5. Chillen op het strand van Praia da Cordoama

Dit brede ongerepte strand gaat heel langzaam over in de zee. Wel 100 meter ver kun je de zee in lopen, maar hij komt niet hoger dan je middel. De golven zijn groot en ruig. Ideaal dus om te surfen of om dat hier te leren. Er is een school en een lief klein restaurantje.

praia-da-cordoama-portugal
Het strand van Praia da Cordoama is heel breed en ongerept. Prachtig!

6. Ontspannen in Monchique

Bezoek het plaatsje Monchique, een kuuroord met geneeskrachtige heetwaterbronnen. Parkeer de auto, dwaal door de smalle en steile straatjes en drink een vers geperst glas sinaasappelsap! Tijdens de wandeling geniet je van alle leuke doorkijkjes en de typisch Portugese huizen met witte muren. Je kunt hier ook een wellnessvakantie boeken.

monchique-portugal-faro
Naast dat je hier goed kunt ontspannen, zijn de bergen in Monchique ook nog eens prachtig.

7. Dagverse vis en mooi uitzicht in Algar Seco

Een geweldige locatie die je niet mag missen! Het beste ga je aan het eind van de middag of begin van de avond, want dan geniet je ook nog eens van de ondergaande zon en zie je de rotsen heel mooi rood kleuren. Ben je uitgekeken, beloon jezelf dan met een drankje of maaltijd bij Boneca Bar Restaurante dat hier midden tussen de rotsen ligt. Op het menu staan dagverse vis of vlees gegrild op de barbecue. Wat wil je nog meer!

algen-seco-portugal
Wát een uitzicht! Geniet er extra van onder het genot van een drankje en lekkere verse vis.

Ontdek Faro met een all-in huurauto

De Algarve ontdekken, dat wil jij toch ook? Met jouw huurauto in Portugal geniet je van de meest prachtige plekjes. Haal je huurauto op de luchthaven van Faro op of kies voor een stadskantoor in bijvoorbeeld Albufeira of op andere plekken. Verhuurlocaties genoeg! Liever eerst een paar dagen aan het zwembad ontspannen voordat je met de auto op pad gaat? Dan kies je voor de adresaflevering.

Bij Sunny Cars huur je all-in. Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Ook hebben we handige services, waarmee jij jouw autohuur op maat kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor de Fastlane, waarmee je de wachtrij mag overslaan. Zo zit je in de zesde versnelling achter het stuur! Heb je geen creditcard of wil je deze liever niet gebruiken? Bij Sunny Cars kun je met onze Geen Waarborg service in Faro een auto huren zonder creditcard. Bovendien kun je gratis annuleren tot 1 uur voor huuraanvang. Hoe fijn is dat!

Bekijk het aanbod in Faro

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

kees berger

6 september 2020 | 11:47 am | Reageer op kees berger

Graag meer tips! En de link naar het aanbod in Faro werkt niet. Pagina is er niet.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

9 september 2020 | 9:50 am | Reageer op

Hoi Kees,

Bedankt voor je oplettendheid! We gaan dit nakijken.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Wim Koerten

6 juni 2021 | 9:49 am | Reageer op Wim Koerten

Huren bij/via Sunny Cars is inderdaad zorgeloos maar ook wat duurder. Het opdringen van extra verzekeringen door de plaatselijke verhuurder komt nagenoeg niet voor. De foto's bij deze nieuwsbrief hadden wel wat mooier gemogen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Martie

15 november 2023 | 10:43 am | Reageer op Martie

Het huren van de auto via Sunny Cars ging via de Hertzbalie. Daar werd ons verteld dat we van Hertz huurden, dus ook de voorwaarden van Hertz moesten volgen. onbekend als we waren kozen we onder protest toch voor de aanvullende verzekering. op bestemming aangekomen toch meteen een mail verzonden naar de Hertz balie. Bellen had geen zin, want er werd niet opgenomen. Bij terugkomst nogmaals geprotesteerd en aangegeven dat er geen enkele reactie op mijn mail is gekomen. Toen pas werd alles gecanceld en hoefden we alleen de spanheverzekering en het tolkastje te betalen. Dat scheelde dus 360 euro. De reisagent heeft deze praktijk van Hertz ook doorgegeven bij Sunny Cars. Hopelijk helpt deze reactie volgende huurders op Faro. Niet accepteren dat he extra moet betalen!!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

16 november 2023 | 2:25 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Martie, dat is inderdaad niet de bedoeling! Je huurt bij Sunny Cars all-in, dus alle verzekeringen die je nodig hebt zijn al inbegrepen in de huursom. Ter plekke kun je dus met een gerust hart nee zeggen wanneer er wordt gevraagd of je extra verzekeringen of dekkingen wilt afsluiten. Wil je je klacht ook nog een keertje sturen naar customercare@sunnycars.nl? Het is voor ons erg belangrijk deze feedback te verwerken zodat dit in de toekomst niet nog eens zal gebeuren. We horen het graag van je!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

robert

1 februari 2024 | 9:46 am | Reageer op robert

Mag je met de gehuurde auto in Faro ook naar Spanje?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

8 februari 2024 | 3:25 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Robert, je mag de grens over van Portugal naar Spanje, als je tijdens het boeken al een grensoverschrijding hebt aangevraagd. Hier lees je alles wat je moet weten over een grensoverschijding: https://www.sunnycars.nl/extras/grensoverschrijding-huurauto/

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.