5x leuke plekjes rondom Málaga. Ga je mee?

Málaga is met stip de populairste autohuurbestemming van Sunny Cars. Niet zo gek, want de provincie Andalusië is zo afwisselend dat het de ideale bestemming is om met een huurauto te ontdekken. Of je nu van natuur, stad, cultuur of strand houdt, hier is het allemaal. We hebben vijf plekken voor je opgesomd die je zeker niet mag overslaan!

1. Witte Moorse dorpjes

Zuheros. Moors dorpje in Málaga

Als er één ding is waardoor je zeker weet dat je in Andalusië bent, dan zijn het de witte Moorse dorpjes. Er zijn er zo’n 40 en ze liggen vastgeplakt tegen de bergen. Één van de mooiste is Zuheros. Het ligt op 650 meter hoogte in natuurgebied Sierras Subbeticas. Vanaf het kasteel heb je prachtig uitzicht over de vallei. Iets verderop kun je de grotten Cueva de los Murcielagos bezoeken. Pas op voor de vleermuizen!

2. Flamingo’s spotten

Flamingo's spotten in Málaga

Oh wat zijn ze mooi! De roze flamingo’s van Andalusië. Niet veel mensen weten dat Spanje de grootste flamingokolonie van Europa heeft. Er komen hier wel 20.000 paren tegelijk om te broeden. Er zijn twee plekken waar je ze goed kunt spotten. In nationaal Park Doñana en in de Laguna de Fuente de Piedra, dat ook nog eens het enige zoutmeer van Spanje is. Neem je verrekijker mee!

3. Nét Amerika

El Torcal de Antequera

“Het lijkt wel of we in Amerika zijn!”, dat is vaak de eerste reactie als je El Torcal bezoekt. En eerlijk is eerlijk, de bijzondere, bijna buitenaardse kalksteenformaties in dit natuurpark hebben wel wat weg van die in de
Amerikaanse parken. Maar je bent hier gewoon zo’n 40 km buiten Málaga. Mooi voor een wandeling langs de vele bloemen en planten, maar alleen naar de vele steenbokken kijken is al leuk.

4. Verstopte huisjes

Las Bodegas - Málaga

Setenil de las Bodegas behoort ook tot de witte dorpjes, maar is heel anders dan de andere dorpjes. Hier vind je witgekalkte abrigo rocas, woningen die helemaal onder een laaghangende strook rotsen gebouwd zijn. Je ziet alleen maar de gevels. De rest van de huisjes is verstopt in de zandstenen rotsen. Een heel bijzonder gezicht. Je vindt ze in het oude gedeelte La Villa. Bezoek ook de Torre del Homenaje, een fort uit de 12e eeuw.

5. En niet te vergeten…

Alcazaba malaga

Je zou het bijna vergeten, maar Málaga zelf is ook de moeite waard. De stad is autovrij, dus je zal buiten het centrum moeten parkeren. Wat ons betreft ga je in ieder geval naar de Moorse vesting Alcazaba, waar genoeg parkeerplaatsen zijn. Ook de botanische tuin La Concepcion, het Picasso museum en de haven en boulevard Muelle Uno mag je niet overslaan. En zoals elke Spaanse stad heeft ook Málaga een overdekte markt. Mercado Atarazanas vind je in het historisch centrum.

En, heb je nu spontaan kriebels gekregen om het mooie Andalusië te gaan verkennen met huurauto? We geven je groot gelijk. Málaga is met stip de populairste autohuurbestemming van Sunny Cars. Wil je er een auto huren? Dat kan! Maak je reservering op onze website of neem contact op met onze resereveringsafdeling via reservation@sunnycars.nl of bel 023 – 5 699 696.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

henk janssen

12 mei 2019 | 3:29 pm | Reageer op henk janssen

ga a.s, vrijdag naar migas ben echt wel zenuachtig ik spreek de taal niet en die personen achter de balie met het auto ophalen doen altijd moeilijk. daarom heb ik bij jullie geboekt. hopelijk gaat het nu beter. gr henk janssen

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.