fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Tips & Tricks: Autohuur in Italië

In mijn vorige blogposts vertelde ik over autohuur in o.a. FrankrijkGriekenland en Groot-Brittannië. Ik ben net terug van een heerlijke rondreis door Italië. Ik kan je deze bestemming van harte aanbevelen! Ik zal de verschillende opties toelichten.

Tips Italië

Wij hadden de accommodaties via Minerva reizen gereserveerd. Ze hebben echt hele fijne agriturismos en charmante hotels geselecteerd! We zijn oa. bij het Como meer geweest. In Tremezzo is een heerlijk parkje, waar je kunt zonnen, via een trappetje het meer in kunt en ook een hapje of drankje kunt nuttigen. Links van het parkje zijn wat parkeerplekjes die bijna altijd vrij zijn. Waarschijnlijk vanwege het parkeer verbod, maar als je goed leest zie je dat dit alleen voor de donderdagochtend geldt. Mocht je in de buurt van Tagliolo Monferrato komen ga dan vooral bij het kasteel kijken. Je kunt er fantastische wijnen kopen en met een beetje geluk krijg je een rondleiding en proeverij aangeboden door de markies! Aan het kasteel ligt nog een deel van het middeleeuwse dorp. Hiervan zijn 4 appartementen gemaakt die op basis van logies verhuurd worden.

Uitzicht Comomeer italië

Grensoverschrijding vanuit Italië

Je mag de auto gewoon meenemen naar landen in west Europa. De grensoverschrijding moet wel vooraf aangevraagd worden. Nadat je de reservering hebt gemaakt stuur je een e-mail met in het onderwerp je reserveringsnummer en in de tekst naar welk land je de grens over wilt met de auto. Wij vragen het dan voor je aan en vermelden de grensoverschrijding op je voucher. Het is niet toegestaan om de auto mee te nemen naar voormalige Oostblok landen, zoals bijvoorbeeld Tsjechië, Kroatië, Slovenië en Hongarije.

Straat bij Middeleeuwse huisjes italië

One ways Italië

Een one way binnen Italië mag bijna altijd. Haal je de auto op het vaste land op en lever je hem ook weer op het vaste land in dan is het meestal zelfs kosteloos. Wil je de auto op Sicilië of Sardinië inleveren zijn er wel kosten aan verbonden. Kijk in alle gevallen in de huurvoorwaarden die je kunt openen, nadat je de auto hebt gekozen.

Wil je de auto in Italië ophalen en in een ander land achterlaten is dit bij een enkele verhuurder mogelijk. Kijk in de huurvoorwaarden die je kunt openen nadat je de auto hebt gekozen of een internationale one way aangevraagd kan worden. Je kunt de reservering online maken. Vervolgens stuur je een mail met je reserveringsnummer en de luchthaven waar je de auto in wilt leveren naar reservation@sunnycars.nl. De kosten zijn vanaf € 300,- exclusief lokale belastingen (±20%) en zijn ter plaatse te betalen. Zodra wij een akkoord van de verhuurder ontvangen hebben, geven we jou de definitieve kosten door. Hierna heb je nog een week optie, waarin je eventueel van de reservering af kunt zien.

Zona traffico limitato

In veel Italiaanse binnensteden is het verkeer in bepaalde gedeeltes beperkt tot aanwonenden. Zie ook de blog over boetes in Italië. Let dus goed op dat je dit gebied niet binnen rijdt. Mocht jouw hotel in dit gebied liggen, vraag dan uitdrukkelijk bij de receptie dat ze je kenteken aan de politie doorgeven.

Heb je hier nog vragen over? Of wil je iets anders weten? Mail mij gerust via S.Pols@sunnycars.nl

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Jos Aelmans

21 september 2014 | 11:57 am | Reageer op Jos Aelmans

In tegenstelling tot de voorwaarden die Sunnycars in de voucher aangeeft mbt huren van een auto, in deze op sicilie, mag je de huurauto bij zakenrelatie National/Maggiore bij een ander filiaal, bv op vliegveld, zonder bijkomende kosten inleveren. Wij hadden een auto gehuurd in centrum van Catania en op advies van verhuurder werd voorgesteld om auto te retourneren op vliegveld. Goede service van Maggiore.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou