Verken deze 7 plekjes rondom Madrid met je huurauto

Madrid is een leuke stad om te bezoeken tijdens een citytrip. Maar wist je dat Madrid niet alleen een stad is, maar ook een regio? Met een huurauto kun je in die regio op en top genieten van een prachtige en historische omgeving. Je vindt er charmante Middeleeuwse plaatsjes met sprookjesachtige kastelen én geweldige natuur. Hoe kom je op al die mooie plekken? Juist, met een huurauto natuurlijk! Wij hebben de 7 mooiste plekjes in regio Madrid voor je verzameld. 

1. Struin door hoofdstad Madrid

Tijdens je bezoek aan de regio Madrid, mag je een bezoek aan de hoofdstad van Spanje uiteraard niet verslaan. Hier verken je de oude binnenstad en geniet je van de lekkerste tapas in de prachtige Mercado de San Miguel. Of struin door de wijken van Chueca of Malasaña en neem plaats op het terras bij de Cava Baja, waar je van bar naar bar struint en tapas eet tot je propvol zit. Een huurauto heb je in de stad nog niet nodig, dus huur een fiets en verken de mooiste plekjes! Met een Europees paspoort kun je trouwens het Koninklijk Paleis gratis bezoeken.

madrid-oude-stad
Tijdens je bezoek aan de regio Madrid, mag je een bezoek aan de hoofdstad van Spanje uiteraard niet verslaan.

2. Naar Toledo, de stad bovenop een heuvel

Toledo is een schitterende oude stad bovenop een heuvel omringt door de Taag. Het Alcázar, een fort met vier torens, is gelegen op het hoogste punt van de stad. Maar dat is niet het enige monumentale gebouw. Toledo was namelijk in de Middeleeuwen de hoofdstad van Spanje en je vond hier talloze paleizen en kerken. Ook was dit een smeltkroes van christelijke, islamitische en joodse cultuur. Toledo wordt daarom ook de ‘stad van drie culturen’ gewonnen.

toledo-madrid
Toledo is een schitterende oude stad bovenop een heuvel omringt door de Taag.

3. Bezoek verlaten dorp Patones de Arriba

Het verlaten dorp Patones de Arriba is zeker een bezoekje waard, nadat een deel van dit bergdorpje is opgeknapt. Eind 1960 was het dorpje bijna helemaal verlaten en flink vervallen. Nadat mensen begonnen met het opknappen van huizen in traditionele bouwstijl, is het een favoriete weekendbestemming voor Madrilenen om er te eten in één van de restaurants en te wandelen in de omgeving van het gehucht. In het weekend is het dus druk met locals, maar doordeweeks is het er hartstikke rustig!

patones-de-arriba-madrid
Patones de Arriba is een favoriete weekendbestemming voor Madrilenen om er te eten en te wandelen.

In Spanje wordt de siësta op veel plekken nog in ere gehouden. Daardoor is er op 4 momenten per dag spits! De rustigste periode is meestal tussen 15:00 en 17:00 uur. Drukte vermijden? Houd hier dan rekening mee.

4. Van natuur en cultuur genieten in Cuenca

Wandel in Cuenca door de kronkelende straatjes van de binnenstad, ga naar de uitkijkpunten of neem plaats op het terras van het Plaza Mayor. De omgeving van Cuenca is ook geweldig voor natuurliefhebbers, want je kunt hier lekker ronddwalen in het (verkoelende) bos. Het oudste gedeelte van de stad ligt bovenop een berg, een prachtig gezicht! Parkeren doe je hier trouwens het beste buiten de stad.

cuenca-madrid
De omgeving van Cuenca is geweldig voor natuurliefhebbers!

5. Naar de pratende rotsen in La Ciudad Encantada

La Ciudad Encantada is een heel bijzonder natuurpark vol met rotsen die vanwege de slijting van de wind bijzondere vormen hebben gekregen. Er wordt ook wel van gezegd dat als de wind waait, je de rotsen hoort praten. De weg hier naartoe is overigens ook prachtig: midden in de natuur, langs de bergen en vaak met fantastisch mooie uitzichten.

la-ciudad-encantada-madrid
De rotsen in natuurpark La Ciudad Encantada zijn heel bijzonder en lijken in de wind te praten.

Wist je dat rijden met blote voeten of slippers aan je een flinke boete kan opleveren? Net als muziek luisteren met je oortjes in tijdens het autorijden.

6. Bezoek de lokale bevolking in Talavera de la Reina

In het mooie Talavera de la Reina kom je maar weinig toeristen tegen. Dit is dé perfecte plek om in contact te komen met de lokale bevolking en hun cultuur. Talavera staat onder andere bekend om het prachtige keramiek, maar je vindt er ook een mooie oude binnenstad en een stadsmuur. Elke eerste zaterdag van de maand is er een leuke markt met ambachtelijke producten. Zo kun je de cultuur letterlijk en figuurlijk proeven.

talavera-keramiek
Talavera staat onder andere bekend om het prachtige keramiek.

7. Terug in de tijd in Segovia

In de historische Spaanse stad Segovia lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Je waant je in een Romeinse stad van tientallen eeuwen terug! Door een eeuwenoud aquaduct, de oude stadsmuur, het kasteel El Alcazar en de kathedraal krijg je in de stad een soort van sprookjesgevoel. Dit is zo’n stad waar je urenlang heerlijk rond kunt struinen en waar je het gevoel krijgt dat je door een openluchtmuseum loopt.

segovia-madrid
In deze historische Spaanse stad Segovia lijkt de tijd stil te hebben gestaan.

Ontdek de leukste plekjes rondom Madrid met de huurauto

Wil je meer uit je vakantie halen? Stap in een huurauto en ontdek de mooiste plekken rondom Madrid. Nadat je de huurauto op de luchthaven van Madrid hebt opgehaald, kan het avontuur beginnen! Of verken eerst een paar dagen het centrum van Madrid en haal daarna je huurauto op bij een stadskantoor.

Bij Sunny Cars huur een je all-in auto. Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan! Bij ons kun je je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane.

Bekijk ons aanbod in Madrid

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.