7 tips om verrassend Valencia te ontdekken met de huurauto

Wist je dat Valencia niet alleen een stad is, maar ook een provincie én een regio? Een regio die fantastisch is om met een huurauto te verkennen! Talloze historische stadjes, een prachtig natuurgebied én een befaamde wijnregio… Je komt tijd en ogen tekort. Dit zijn onze 7 tips om de leukste plekjes van Valencia met de huurauto te ontdekken. 

1. Historie, stad én strand in Cullera

Cullera is een stadje dat wordt omringd door rijstvelden en sinaasappelbomen en is gelegen aan een 15km lang zandstrand. Maar het is meer dan alleen een ‘kustplaats’. Het stadje staat namelijk vol oude kerken én je vindt er een middeleeuws kasteel. Het oude gedeelte van de stad, Barrio del Pozo, ligt onderaan het kasteel en is zeker de moeite waard om doorheen te struinen. Ook vind je in Cullera een markthal, waar je kunt genieten van allerlei Spaanse lekkernijen!

cullera-valencia
Cullera is een stadje dat wordt omringd door rijstvelden en sinaasappelbomen.

2. Bezoek het historische stadje Xàtiva

Het stadje Xàtiva is bekend vanwege het grote kasteel bovenop een bergtop met maar liefst 30 torens! Het is even doorstappen, maar als je eenmaal bij het kasteel bent aangekomen heb je een fantastisch uitzicht. Is het te warm en zie je de inspanning niet zitten? Dan kun je op het treintje stappen dat je via slingerweggetjes naar de bergtop brengt. In het kasteel vind je wat verkoeling, terwijl je van het uitzicht geniet. Je kunt er zelfs op een terras plaatsnemen en lunchen! Verder heeft Xàtiva leuke straatjes, een historisch plein én er is elke dinsdag een gezellige markt.

xativa-valencia-2
Xàtiva leuke straatjes, een historisch plein én er is elke dinsdag een gezellige markt.

Wist je dat rijden met blote voeten of slippers je een flinke boete kan opleveren? Net als muziek luisteren met je oortjes in tijdens het autorijden.

3. Wijn proeven in de regio Utiel-Requena

Als je op vakantie bent in Valencia, moet je zeker een bodega bezoeken om wijnen te proeven en te zien hoe de wijnen worden gemaakt! Dit doe je het beste in de omgeving Utiel-Requena, een wijngebied dat internationaal bekend staat om zijn kwaliteitswijnen. Bodega Chozas Carrascal is gelegen op een prachtige plek en een bezoekje aan dit wijnhuis is dan ook echt een ware belevenis! Ze maken hier niet alleen wijn, maar ook olijfolie. Ook kun je naar Finca Hoya de Cadenas, een wat grotere bodega die naar maar liefst 85 landen hun wijnen exporteert. Aan jou de keuze! Er zijn genoeg bodega’s te vinden in dit gebied.

wijnveld-valencia
Utiel-Requena is een regio die internationaal bekend staat om zijn kwaliteitswijnen.

4. Naar l’Horta, de groentetuinen van Valencia

Net buiten de stad Valencia ligt l’Horta, de Valenciaanse moestuin. Hier vind je talloze boerderijtjes en kleine akkers, waar van alles op wordt verbouwd. Van aardamandel- en rijstgewassen, sinaasappelboomgaarden en groenteplantages tot aubergines, artisjokken, wijnstokken en olijfbomen. Tussen de velden door lopen hier allerlei beekjes. Even een lesje geschiedenis: de Arabieren hebben in dit gebied veel invloed gehad. Met hun irrigatietechnieken maakten ze Spanje welvarend. In l’Horta is het irrigatiesysteem dan ook een erfstuk van de Arabieren! Dit is ook de beste plek om horchata te proeven, een lokaal drankje gemaakt van de aardamandelen.

las-huertas-valencia-2
Net buiten de stad Valencia ligt l’Horta, de Valenciaanse moestuin.

5. Verwonder je in het natuurpark La Albufera

Parque Natural La Albufera ligt ten zuiden van de stad Valencia en is zeker een bezoek waard. Hier ligt ook het grootste zoetwatermeer van heel Spanje en om dit meer ligt voor maar liefst 220km2 aan rijstvelden! Het hele jaar door zijn hier veel vogels te bewonderen, er leven vissoorten die met uitsterven bedreigd worden en je vindt er prachtige inheemse bomen en authentieke vissershuisjes. Wil je het meer per boot verkennen? Stap dan bijvoorbeeld in El Mirador op. Of liever het natuurgebied tijdens een jeeptour verkennen? Dat kan ook!

la-albufera-valencia
In natuurpark La Albufera ligt het grootste zoetwatermeer van heel Spanje.

In Spanje wordt niet met haaientanden, maar met een dikke doorgetrokken streep aangegeven dat je voorrang moet verlenen. Vaak wordt deze streep voorafgegaan door een grote omgekeerde driehoek op het wegdek!

6. Eet paella aan het water in El Palmar

Dat je in Spanje aan het juiste adres bent voor paella, weet je waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat dit heerlijke gerecht oorspronkelijk uit Valencia komt? Om echt de allerbeste paella te eten, ga je naar het dorpje El Palmar dat als een soort eiland tussen de rijstvelden van natuurgebied Albufera is gelegen. In El Palmar wonen veel vissers en zij laten je met hun bootje graag de prachtige omgeving en de unieke flora en fauna zien. Tijdens de boottocht spot je ook bijzondere huisjes: barracas. Dit zijn traditionele volkshuizen, gebouwd met modder en riet. Schuif na de boottocht aan bij één van de restaurantjes aan het kanaaltje om te smullen van een échte Valenciaanse paella. De paella wordt hier gemaakt met la bomba rijst, die wordt geteeld in het natuurgebied Albufera.

el-palmar-valencia
Om lekkere paella te eten, ga je naar het dorpje El Palmar dat als een soort eiland tussen de rijstvelden ligt.

7. Met de voetjes in het zand op Playa El Saler

Dat je in het zonnige Valencia zin hebt in een strandbezoek is logisch! Playa El Saler is een strand waar de Valencianen heel trots op zijn. Het ‘wilde’ witte zandstrand wordt omgeven door duinen en een dennenbos en ligt vlak bij Parque de la Albufera. Vroeger was zoutwinning in dit gebied een van de belangrijkste economische activiteiten en daar heeft het strand zijn naam dan ook aan te danken! Kortom: niet zomaar een zandstrand, maar een heel mooie plek om een dagje te vertoeven om te genieten van zon, zee én prachtige natuur. Trek gekregen na een dag op het strand? En stiekem wéér zin in Paella? Ga dan naar Restaurants La Genuina. Een authentiek familierestaurant waar je tussen de locals een traditionele paella de Valencia eet.

playa-el-saler-valencia
Playa El Saler is een strand waar de Valencianen heel trots op zijn.

In Valencia zie je meer met een huurauto!

Valencia heeft zoveel moois, leuks en lekkers te bieden. Dat hebben we nu wel bewezen! Maar om dit allemaal te zien of te bezoeken, heb je wel een huurauto nodig. Je haalt je huurauto op de luchthaven van Valencia op en je vakantie kan dan écht beginnen. Wist je al dat je bij Sunny Cars een all-in auto huurt? Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan! Bij ons kun je je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane.

Bekijk ons aanbod in Valencia

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Rob Roodselaar

2 juli 2023 | 8:21 pm | Reageer op Rob Roodselaar

Ik wil een auto huren met twee chauffeurs, maar de tweede chauffeur komt een dag later aan. Wat moet ik doen?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

6 juli 2023 | 1:43 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Rob, voor het toevoegen van een tweede chauffeur moeten beide chauffeurs aanwezig om het contract te ondertekenen. Ook als de huurperiode al gestart is, is het vaak nog mogelijk om een extra bestuurder toe te voegen. Neem in dit geval contact op met de lokale wagenparkaanbieder om de mogelijkheden te bespreken. Zowel de hoofdbestuurder als de extra bestuurder dienen wel nog samen naar het (dichtstbijzijnde) verhuurkantoor te gaan, om het huurcontract te ondertekenen. Kom je er niet uit met de lokale verhuurder? Dan kun je ons 24/7 bereiken op het noodnummer dat je kunt vinden op de voucher. We wensen je veel plezier met je huurauto in Valencia!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

H. de Wilde & L.J.F. de Wilde Ruiter

Zodra mogelijk gaan wij naar Valencia

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

6 juli 2023 | 1:44 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Wat leuk om te horen, vergeet je all-in huurauto niet! Zo ontdek je echt zorgeloos al de mooiste plekjes in en rondom Valencia. Alvast een fijne reis!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.