7x met de huurauto op avontuur rondom Johannesburg

Vanaf de luchthaven van Johannesburg beleef je met een huurauto unieke avonturen zoals je die alleen in Zuid-Afrika vindt. Ga op stadsavontuur in Pretoria of het township Soweto, spot wilde dieren in de natuurparken en bezoek je verre voorouders in ‘de wieg van de mensheid’. Wij delen zeven ideeën om met je huurauto rondom Johannesburg op avontuur te gaan.

1. De stad Pretoria

Vanuit Johannesburg rijd je in een uurtje naar Pretoria, één van de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika. Pretoria is gezelliger, rustiger en groener dan Johannesburg. Veel van de bezienswaardigheden, zoals de kathedraal en het Paleis van Justitie, liggen aan de langste straat ter wereld: Church Street. Bezoek ook de Union Buildings, die in 1913 ontworpen zijn door Herbert Baker, de bekendste architect van Zuid-Afrika. Ook zeker niet overslaan: het Voortrekker monument, dat de Afrikaner pioniers die vanaf 1836 van de Kaap de binnenlanden invluchtten om te ontsnappen aan de Britse overheersing herdenkt.

zuid-afrika-pretoria-uitzicht-op-union-buildings
De Union Buildings met daarin de kantoren van de President van de Republiek en zijn ministerie.

2. Het township Soweto

Het township Soweto is een samenvoeging van 38 townships in het zuidwesten van Johannesburg. Toen in de jaren ’50 en ’60 van de regering enkel nog blanken in het centrum van Johannesburg mochten wonen, verhuisde iedereen met een andere huidskleur naar de townships, waar nu ruim vier miljoen mensen van diverse nationaliteiten wonen. Plan een bezoek met een gids en ontdek de interessante mengeling van culturen, bezoek het voormalig huis van Nelson Mandela en bewonder de kleurrijke Orlando Towers. Wil je de geschiedenis van het township echt goed begrijpen, dan bezoek je het Hector Pieterson museum voordat je aan je tocht begint.

zuid-afrika-johannesburg-man-bij-de-spaza
Lokale handel in de wijk Soweto

3. De bergketen Magaliesberg

Ten noorden van Johannesburg vind je een groene bergketen, de perfecte plek om tot rust te komen na alle prikkels in de steden. De bergen van Magaliesberg behoren tot de oudsten ter wereld; ze zijn honderd keer ouder dan Mount Everest. Dit gebied wordt ‘de geboorteplaats van de mensheid’ genoemd, omdat hier enkele van de oudste menselijke skeletten gevonden werden. Het gebied is voor Afrikaanse standaarden niet groot, maar wel heel divers. Je wandelt er langs kloven, watervallen en bossen en je vindt er bijna 50% van alle vogelsoorten van Zuid-Afrika. Tip: wandel over de Mountain Trail bij Shelter Rock en neem een routegidsje mee waarin je alles verteld wordt over de geologie, historie en de natuur in het UNESCO Werelderfgoedgebied.

Zodra je vanuit Zuid-Afrika de grens over wil naar Lesotho, Swaziland of een van de omliggende landen, moet je dat bij je boeking aanvragen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de lokale partner de toestemmingsbrief om de grens over te gaan, niet op tijd klaar heeft. Hier zijn extra kosten aan verbonden die je ter plekke moet betalen. De kosten staan precies vermeld in de huurvoorwaarden. Check ze vooraf, dan weet je waar je aan toe bent.

4. De grotten van Sterkfontein

In 1896 ontdekte een Italiaanse goudzoeker de kalksteengrotten van Sterkfontein, die inmiddels tot de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld behoren. Hier zijn ruim 500 van de oudste menselijke fossielen ter wereld gevonden, waaronder mevrouw Ples en Little Foot. De teller blijft daar niet hangen, want er worden nog steeds nieuwe opgravingen gedaan. Treed in de voetsporen van deze vroege mensen in de nauwe grotten en een diep meer (niet zo geschikt voor mensen met claustrofobie). Of bewonder replica’s van de menselijke resten die hier gevonden zijn in het Maropeng bezoekerscentrum.

zuid-afrika-sterkfontein-grotten
Kalksteengrotten van Sterkfontein

5. Maropeng bezoekerscentrum

In de ‘geboorteplaats van de mensheid’ Magaliesberg bezoek je het The Cradle of Humankind-bezoekerscentrum. Hier maak je via interactieve tentoonstellingen een reis door de evolutie van de mens. Nog altijd worden in de omgeving overblijfselen van onze verre voorouders gevonden, zoals tot vier miljoen jaar oude bijna geheel complete skelet van ‘Little Foot’. Wandel en reis terug in de tijd en kijk reproducties van je verre voorouders in de ogen. Probeer je, wanneer je na je bezoek door het landschap van Magaliesberg rijdt, eens voor te stellen dat daar miljoenen jaren geleden al mensen liepen.

zuid-afrika-maropeng-bezoekerscentrum
The Cradle of Humankind- bezoekerscentrum. Een Werelderfgoedlocatie in Gauteng.

Tijdens een vakantie onbezorgd en optimaal genieten van je bestemming, dat wil iedereen! Juist daarom krijg je van ons een ongelimiteerd aantal kilometers, zodat je de allermooiste plekjes kunt verkennen. En dat zónder extra kosten.

6. Klipriviersberg natuurreservaat

Wil je op safari tussen de Zuid-Afrikaanse wilde dieren, maar daarvoor geen uren autorijden? Op elf kilometer van Johannesburg ligt het Klipriviersberg natuurreservaat. Wandel door de heuvels over grote graslanden waar kuddes zebra’s en gnoes grazen. De zwartwit gestreepte dieren met op de achtergrond Johannesburg is een uniek gezicht. De diversiteit van planten en dieren in het 680 hectare grote gebied stelt niet teleur. Naast het vrij onschuldige grote wild, vind je er ruim tweehonderd vogelsoorten en meer dan zeshonderd plantensoorten.

zuid-afrika-zebras-in-savanne
Een kudde zebra’s in Zuid-Afrika

7. Lesedi Cultural Village

Ben je benieuwd hoe de Zuid-Afrikaanse inheemse stammen leven? Bezoek Lesedi Cultural Village in het Magaliesberg-gebied, waar je kennismaakt met de stammen Zulu, Xhosa, Pedi, Basotho en Ndebele. Je wordt hier rondgeleid door een gids uit één van de stammen, die je alles leert over de geschiedenis, tradities en dagelijks leven van de vijf stammen. Geniet van traditionele zang en dans, voordat het tijd is voor een typisch Zuid-Afrikaanse maaltijd. Iets verderop langs de weg ligt het Lion and Safari Park, een 1.000 hectare groot park waar je wilde dieren vanuit je huurauto of een excursiebus van dichtbij ontmoet.

zuid-afrika-afrikaanse-zulu-vrouw-in-traditioneel-kostuum
Afrikaanse Zulu-vrouw die een traditioneel, met de hand gemaakt, kostuum draagt in het culturele dorp Lesedi.

Bonustip: met de huurauto naar het Kruger Nationaal Park

Kom je naar Zuid-Afrika voor wildlife spotten? Dan maak je wat meer kilometers van Johannesburg om de echt grote wildparken te bezoeken. Eén van de bekendste en grootste wildparken is natuurlijk het Kruger Nationaal Park. Je bent zo’n vier uur onderweg, maar dan heb je ook wat. Ga op zoek naar de Big Five in het wildpark dat qua oppervlakte bijna gelijk is als de helft van Nederland. Je kunt hier met je huurauto op safari, want de wegen zijn goed begaanbaar. Je kunt natuurlijk ook met een ranger in een jeep op pad gaan om de wilde dieren van dichterbij te bekijken.

Ontdek de omgeving van Johannesburg met de huurauto

Je ontdekt de omgeving van Johannesburg het best met een huurauto. Zo heb je alle vrijheid om alle hoogtepunten in de omgeving te bezoeken en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Haal je huurauto op de luchthaven van Johannesburg op en start je roadtrip! Bij Sunny Cars is het huren van een huurauto geheel zorgeloos en hoef je niet bang te zijn voor extra kosten. Wij bieden all-in huurauto’s, dus je weet bij het boeken direct de totaalprijs. Maak het jezelf extra gemakkelijk met onze extra services, zoals online check-in en fastlane service waarmee je niet in de rij hoeft te wachten bij het ophalen. Zie je er tegenop om alleen de lange afstanden vanaf Johannesburg te rijden? Breid je auto huur uit met een extra bestuurder.

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s in Johannesburg

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Mieke

4 september 2023 | 6:45 am | Reageer op Mieke

hallo , hoe zit het met de zand wegen in Zuid Afrika ? ik heb het idee dat om bij onze lodge te komen wij over zandwegen moeten rijden? Ben je dan niet verzekerd?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

11 september 2023 | 11:52 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Mieke, de huurauto is verzekerd op alle officiele wegen met een wegnummer. De meeste onverharde wegen zijn geen officiele wegen en dus is de autos daar niet verzekerd. In sommige landen zijn bepaalde onverharde wegen uitgezonderd van deze regel. Als dit het geval is kun je de uitgezonderde onverharde wegen vinden in de specifieke voorwaarden van de huurauto. Deze kunt u inzien door tijdens het selecteren van een huurauto op 'bekijk de specifieke voorwaarden' te klikken. Met zonnige groet, Jaap.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.