8 highlights rondom Gerona die je zeker moet bezoeken met een huurauto

De stranden van de Costa Brava, middeleeuwse dorpen en uitgedoofde vulkanen vind je allemaal binnen een uur rijden van de Spaanse stad Gerona, gelegen in Catalonië. Je ontdekt deze streek in het noorden van Spanje het best met je huurauto. Wij verzamelden acht highlights die je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie in deze verrassende regio in Spanje.

1. De stad Gerona

Race in je huurauto niet zomaar langs Gerona maar breng zeker een bezoekje aan deze middeleeuwse stad. Gerona is in de geschiedenis 25 keer belegerd, wat verklaart waarom er zo’n grote muur om de stad staat. Loop over de muren rond de oudste wijk van de stad en kijk uit over Gerona en de omliggende bergen. De kathedraal is een mengelmoes van bouwstijlen uit verschillende periodes en bevat oude Romeinse versieringen. Bezoek ook de fotogenieke voormalige Joodse buurt en het museum over de Joodse geschiedenis voordat je met je huurauto de omgeving van Gerona gaat ontdekken.

spanje-girona-gekleurde-huisjes
Het kleurrijke centrum van de stad Gerona

2. Het plaatsje Cadaqués

Witgekalkte huizen aan een diepblauwe zee – een kustplaats mooier dan Cadaqués vind je in Spanje niet. Het dorpje ligt aan de Cap de Creus-baai en is gezellig druk. Wandel naar de kerk van Santa Maria voor uitzicht op de baai en rijd naar het Dali House in Portlligat voor een kijkje in het voormalig huis van de kunstenaar. Neem vanuit Cadaqués de slingerende weg naar de vuurtoren Far de Cala Nans voor een prachtig uitzicht op zee. Onderweg naar je volgende bestemming navigeer je langs Mas d’en Baltre voor uitzicht op Cadaqués en de baai.

spanje-catalie-bootjes-in-de-haven-van-cadaques
Boten rondom Cadaques

3. De stranden van de Costa Brava

De stranden van de Costa Brava, wie kent ze niet? Hagelwit zand, azuurblauw water en schilderachtige baaien. Ten zuiden van Gerona ligt Cala Sant Francesç bij het dorp Blanes. Dankzij de weinige voorzieningen kun je hier in alle rust genieten van uitzicht over de baai omgeven door groene heuvels. Ook het noordelijker gelegen zandstrand van Castell is relatief rustig. Het water is hier lang ondiep, waardoor het een geschikte plek is voor gezinnen met kinderen. Het mooiste strand aan de Costa Brava is mogelijk Playa de Canadell, een klein strandje met kleurrijke huizen op de achtergrond.

spanje-catalonie-platja-del-canadell-het-grote-strand-van-calella-de-palafrugell-girona-costa-brava
Geniet van het strand Playa de Canadell

4. Middeleeuwse dorpen

In het binnenland ten noorden van Gerona ligt het middeleeuwse dorp Besalú. De eerst eyecatcher die je tegenkomt is de 12e-eeuwse brug, waarachter de warmgekleurde huizen van het dorpje tussen de heuvels liggen. Rijd een klein stukje verder voor nog zo’n prachtig dorp, Castelfollit, dat spectaculair gelegen is boven een steile rotswand. Beide dorpen liggen in het Natuurpark La Garrotxa. Kun je geen genoeg krijgen van het slenteren door eeuwenoude steegjes? Dan ligt midden in het natuurpark nog een derde Middeleeuws dorp op je te wachten: Santa Pau.

spanje-catalonie-castellfollit-de-la-roca
Panoramisch uitzicht op de stad Castellfollit de la Roca

In Gerona ben je vlakbij de Franse grens. Je mag met de huurauto naar Frankrijk rijden, maar alleen als je dat van tevoren hebt aangegeven.

5. Natuurpark La Garrotxa

Aan de voet van de Pyreneeën ligt het La Garrotxa-vulkaangebied. De vulkanen zijn al lang uitgedoofd en geërodeerd en vormen nu een glooiend heuvellandschap. De populairste vulkanen in het gebied zijn vulkanen Margarida, met haar ronde krater, en El Croscat, de jongste vulkaan in de omgeving. Door een prachtig beukenbos kun je om de laatstgenoemde vulkaan heen lopen. Verder naar het noorden vind je minder vulkanen, maar wel ruim honderd grotten. Maak een wandeling of mountainbiketocht om het uitgestrekte gebied te ontdekken.

spanje-catalonie-luchtfoto-van-de-santa-margarita-vulkaan-in-la-garrotxa
Een dronefoto van de Santa Margarida vulkaan in La Garrotxa

6. De fortruïne van Sant Miquel

Een minder bekende highlight nabij Gerona is Castell de Sant Miquel, een fortruïne op een 426 meter hoge heuvel, die al in het jaar 1108 op deze plek stond. De bouwers hebben deze plek waarschijnlijk gekozen vanwege de vergezichten over het land, die ook jij nog altijd kunt bewonderen. Klim in de toren voor een nog beter uitzicht. Je moet wel wat moeite doen om er te komen, maar na de fikse klim word je aangenaam beloond.

In Spanje moet je tijdens het rijden twéé handen aan het stuur hebben. Je mag dus geen telefoon vasthouden, maar ook niet je navigatie instellen of de radio aanzetten. Ook krijg je een bekeuring als je aan het stuur eet of drinkt, een sigaret rookt, make-up opdoet of als een telefoon, tablet of ander apparaat zich binnen het gezichtsveld van de bestuurder bevindt. Je moet gewoon je volle aandacht op het verkeer kunnen houden en daar zijn wij het helemaal mee eens!

7. Neolithisch park van la Draga

De archeologische vindplaats La Draga is één van de oudste plekken waar landbouw bedreven werd. Al 5.400 tot 4.900 jaar voor het begin van de jaartelling werd hier geleefd. De voormalige stad lag waarschijnlijk op een schiereiland in het meer van Banyoles. Doordat de restanten van de stad onder water stonden, zijn de houten pilaren van de hutten en de gereedschappen goed bewaard gebleven. Daardoor was het mogelijk het leven in de Neolithische tijd zo goed mogelijk te reconstrueren, inclusief hutten en akkers. Je krijgt in het Neolithisch park een kijkje in deze geschiedenis.

spanje-catalonie-panoramisch-uitzicht-op-het-dorp-en-het-meer-van-banyoles
Panoramisch uitzicht over het meer van Banyoles

8. Barcelona

Heb je na je bezoek aan Gerona zin in nog een stadsbezoek? Het is slechts een uurtje rijden naar Barcelona. Bezoek hier de iconische basiliek Sagrada Familia, het door Gaudí verbouwde Casa Batlló en het plein Placa Reial. In het Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona leer je over de geschiedenis van de stad en in de winkelstraten kun je een nieuwe zomergarderobe samenstellen. Zin in wat frisse lucht in een groene omgeving? Het Park Güell is de place to be.

spanje-barcelona-de-kathedraal-van-familia-van-sagrada-in-de-lente
Basiliek Sagrada Familia in het voorjaar

Verken Gerona en omgeving met de huurauto

Roadtrippen langs de Costa Brava doe je natuurlijk met een huurauto. Land je op de luchthaven van Gerona, dan kun je daar direct je Sunny Cars-huurauto ophalen. Bang voor onverwachte kosten hoef je niet te zijn, want dankzij onze all-in autohuur weet je vooraf al precies wat je betaalt. Bij het ophalen kan je ‘’nee’’ zeggen tegen wat je ook wordt aangeboden, alles zit al in de Sunny Cars huursom!

Maak je autohuur op maat met bijvoorbeeld de Online Check-in, zodat je huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij de verhuurbalie. Kun je niet wachten om aan je vakantie te beginnen? Sla de wachtrij over met de Fastlane. Voor je het weet rijd je met de wind in de haren en de zon op je huid langs de Costa Brava of door de groene binnenlanden.

Bekijk ons aanbod in Gerona

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.