Bezoek deze 8 mooie plekken met je huurauto op Fuerteventura

Fuerteventura heeft meer dan 300 zonnige dagen per jaar. Bijzondere natuur, eindeloze stranden en schilderachtige dorpjes… Reden genoeg dus om een auto te huren en op zoek te gaan naar deze plekjes. Wat bezoek jij met de huurauto? Wij hebben 8 tips voor jou!

1. Bekijk windmolens op Fuerteventura

Fuerteventura betekent letterlijk ‘sterke wind’. Het waait er vrijwel altijd. Maar dat is niet erg, want dit zorgt juist voor verkoeling! Als je over het eiland rijdt, kom je een hoop windmolens tegen. Een heel leuk gezicht. De mooie traditionele windmolens worden gebruikt om gofio te maken. Een ingrediënt dat veel gebruikt wordt in de lokale keuken. Wil je zien hoe de windmolens werken? Ga dan op een winderige dag naar de bezoekersmolen in Tiscamanita. Een keer per week laten ze de wieken draaien en wordt hier gofio gemaakt. 

tiscamanita-fuerteventura
Als je over het eiland rijdt, kom je een hoop windmolens tegen. Deze molen kun je bezoeken in Tiscamanita.

2. Wandelen in El Jable, de Canarische Sahara

Benieuwd hoe de Sahara eruitziet? Neem dan een kijkje in Parque Natural Las Dunas de Corralejo, of zoals de eilandbewoners het noemen, El Jable. Door de aanvoer van kilo’s Saharazand is hier een indrukwekkend duinenlandschap ontstaan dat continu van vorm verandert. Ook de stranden in dit gebied zijn onderdeel van het natuurreservaat en hebben een beschermde status. Je kunt hier wandelen door het gele en fijnkorrelige zand, maar ook van de zon genieten.

el-jable-fuerteventura
Benieuwd hoe de Sahara eruitziet? Neem dan een kijkje in Parque Natural Las Dunas de Corralejo

Wist je dat rijden met blote voeten of slippers aan je een flinke boete kan opleveren? Net als muziek luisteren met je oortjes in tijdens het autorijden.

3. Ga naar vissersdorpjes Corralejo en Salinas del Carmen

Corralejo was ooit een vissersdorpje, maar is nu de bekendste badplaats van het eiland. De kust heeft hier prachtige zandstranden en door de altijd aanwezige passaatwind kun je hier heel goed kite- en windsurfen. In het autovrije centrum vind je nog veel goede, authentieke visrestaurants waar je heerlijk kunt smullen! Ook vissersdorpje Salinas del Carmen is zeker een bezoek waard. De zoutpannen die hier liggen, speelden vroeger een grote rol bij het inmaken van vis. In Museo de la Sal kom je alles te weten over het proces van zoutwinning. Je kunt de zoutpannen ook bezichtigen!

salinas-del-carmen-fuerteventura
In Museo de la Sal kom je veel te weten over de zoutpannen in Salinas del Carmen.

4. Fantastische uitzichten bij de miradors

Als je op Fuerteventura met je huurauto over het eiland rijdt, houd dan de miradors in de gaten. Mirador betekent ‘uitzichtpunt’ en ze staan op de meeste kaarten en wegwijzers vermeld. Vanaf deze plekken heb je het mooiste uitzicht over het eiland. Meestal is er ook een parkeerplaats met een terrasje waar je wat kunt drinken. Houd er rekening mee dat je soms nog een stukje moet wandelen voor je bij het mooiste punt bent aangekomen. Ga zeker naar het uitkijkpunt Mirador de Morro Velosa, waar je een prachtig uitzicht hebt over heel Fuerteventura.

mirador-fuerteventura
Mirador betekent 'uitzichtpunt'. Vanaf deze plekken heb je het mooiste uitzicht over het eiland!

5. Terug in de tijd in Tefía

Ben je benieuwd naar het traditionele boerenleven op het Canarische eiland Fuerteventura? Breng dan een bezoekje aan het openluchtmuseum La Alcogida in boerendorp Tefía. De huizen van boeren zijn hier ingericht met authentieke meubels van weleer en handwerkers laten er hun ambachten zien. Je kunt er zien hoe ze keramiek, glas of hout bewerken.

authentiek-huisje-fuerteventura-2
Ben je benieuwd naar het traditionele boerenleven, dan ga je naar openluchtmuseum La Alcogida in Tefía.

6. Naar het witte dorpje Betancuria

Betancuria is een wit dorpje dat verscholen ligt in het droge heuvellandschap. Het dorp bestaat uit charmante witte huizen, natuurstenen muurtjes, bloemen en palmbomen. De mooie Santa Maria kerk is hier ook niet te missen.

betancuria-fuerteventura
Betancuria bestaat uit charmante witte huizen, natuurstenen muurtjes, bloemen en palmbomen.

In Spanje wordt niet met haaientanden, maar met een dikke doorgetrokken streep aangegeven dat je voorrang moet verlenen. Vaak wordt deze streep voorafgegaan door een grote omgekeerde driehoek op het wegdek!

7. Bezoek een geitenboerderij

Grappig feitje: op Fuerteventura wonen meer geiten dan mensen! Een bezoek aan een geitenboerderij mag je dan ook zeker niet overslaan. Dé lekkernij van het eiland, Queso Majorero, wordt dan ook gemaakt van geitenmelk. Heerlijk bij een glaasje wijn in de avondzon. Wil je alles te weten komen over de kaas? Ga dan zeker naar La Villa dairy farm. Tijdens een uitgebreide tour leer je alles over hoe deze kaas wordt gemaakt én je krijgt de verse kaas ook te proeven.

geiten-lanzarote
Een bezoek aan een geitenboerderij mag je zeker niet overslaan. Ga bijvoorbeeld naar La Villa dairy farm.

9. Ontspannen op een van de eindeloze stranden

Fuerteventura heeft eindeloze zandstranden en sommige lijken zelfs een beetje Caribisch. De populairste stranden zijn de Playas de Sotavento, Esquinzo Beach en Playa del Matorral. Die eerste is vooral geliefd onder de surfers, vanwege de goede golven. Playa de Esquinzo is een fijn zandstrand waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen. Vanaf hier kun je al wandelend naar het goudgele strand Playa del Matorral. Wist je dat er zelfs een zogenaamd popcornstrand is op Fuerteventura? In Popcorn Bay ligt het strand bezaaid met stukjes wit koraal en dit lijkt net op popcorn!

strand-fuerteventura
Fuerteventura heeft eindeloze zandstranden. Sommige stranden lijken zelfs een beetje Caribisch.

Verken zonnig Fuerteventura met een huurauto

Wil je meer uit je vakantie op Fuerteventura halen? Stap dan in een huurauto en ontdek de mooiste plekjes. Nadat je de huurauto op de luchthaven van Fuerteventura, kan je vakantie pas echt beginnen. Wist je al dat je bij Sunny Cars all-in huurt? Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan! Bij ons kun je je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane.

Bekijk ons aanbod op Fuerteventura

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.