10 handige autohuurweetjes voor een zorgeloze roadtrip

Ga jij een roadtrip maken? Ideaal, want met een huurauto leer je een land echt goed kennen. Je bent vrij en flexibel om te gaan en staan waar je wilt. En zeg nou zelf, wat is er fijner dan tijdens je vakantie op je gemak langs alle leuke plekken te rijden, te lunchen op dat mooie plekje dat je per toeval ontdekt en op dat mooie strandje te blijven hangen tot de zon ondergaat? Met deze 10 handige autohuurweetjes kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan en kun je zorgeloos genieten van jouw vakantie met huurauto.

1. Altijd bij je hebben

Het klinkt misschien een beetje betuttelend, maar je zal niet de eerste zijn die z’n rijbewijs vergeet… Om een auto te kunnen huren heb je een geldig rijbewijs nodig en een ID of paspoort. Ook de tweede bestuurder moet altijd een ID en rijbewijs kunnen laten zien! In de meeste gevallen heb je ook een creditcard voor de waarborg nodig.

2. Minimumleeftijd

Je mag niet zomaar een auto huren. Bestuurders moeten minstens 21 jaar oud zijn en minimaal 1 jaar hun rijbewijs hebben. Soms is de minimumleeftijd 25, check dit dus altijd bij je reservering. Ben je boven de 65? Controleer dan of er een maximumleeftijd geldt.

minimumleeftijd
Bestuurders moeten minstens 21 jaar oud zijn en minimaal 1 jaar hun rijbewijs hebben.

3. Upselling

Soms krijg je een heel mooi aanbod als je de auto gaat ophalen. Tegen een kleine toeslag mag je een veel grotere auto rijden. Dat klinkt aantrekkelijk. Meestal is het type dat je geboekt hebt niet voorradig en krijg je de grotere auto sowieso. Ga niet meteen akkoord met de toeslag. Kijk even wat er gebeurt als je zegt dat je liever de geboekte auto wilt. Het is natuurlijk wel verstandig om vooraf de juiste categorie huurauto te reserveren zodat je comfortabel kunt reizen met jouw reisgenoten en alle bagage. Anders past het allemaal niet en moet je ter plaatse wel die upgrade nemen…

4. Geen wachtrij

In het hoogseizoen kan het soms best druk zijn. Zeker als je in het weekend vliegt kunnen de wachtrijen bij de autohuurbalies flink oplopen. Wil je niet in zo’n wachtrij belanden en extra snel geholpen worden aan de balie? Kies dan voor de Fastlane service van Sunny Cars. Daarmee mag je de wachtrij overslaan. Kies dan ook zeker voor de Online Check-in, waarmee je huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst. Ter plaatse hoef je dan alleen nog maar te tekenen. Je betaalt er iets extra’s voor, maar het scheelt je veel tijd. Meer tijd voor vakantieplezier!

uitzicht-vanuit-auto
Wil je razendsnel met je huurauto op pad? Kies dan voor de Fastlane of Online Check-in service van Sunny Cars.

5. Vertraging

Geef altijd je vluchtnummer door als je je reservering maakt. Een verhuurder hoeft de huurauto namelijk maar 1 uur voor je vast te houden. Weet hij je vluchtnummer, dan kan hij zelf checken of de vlucht op tijd aankomt. Haal je de auto op bij een stadskantoor, neem dan contact op als je later dan de afgesproken tijd arriveert. Dat voorkomt een hoop stress en dat is het laatste waar je op zit te wachten tijdens je vakantie.

6. Accessoires

Een navigatiesysteem is wel zo fijn tijdens het rijden. Geen zorgen om de juiste route, waardoor je maximaal kunt genieten van de omgeving. Je weet ook precies hoelang je over een etappe doet en zo haal je weer meer uit je stops onderweg. Wil je een GPS? Voeg deze dan toe aan je reservering. Dan weet je zeker dat er een voor je klaarligt. De kosten betaal je ter plaatse. Hetzelfde geldt voor kinderzitjes. Wist je dat deze in alle Europese landen verplicht zijn? Je kunt deze ook beter al direct aan je reservering toevoegen. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen kinderzitje of stoelverhoger mee te nemen, maar informeer van tevoren wat de regels van de vliegtuigmaatschappij zijn.

kind-in-kinderzitje
Een kinderzitje is in alle Europese landen verplicht, ook in de huurauto. Reserveer deze dan ook direct bij je huurauto!

7. One way

Wist je dat je huurauto’s niet altijd op dezelfde plek hoeft in te leveren als waar je hem ophaalt? Als je een roadtrip maakt, bijvoorbeeld van Lissabon naar de Algarve, is het fijn als je de auto in Faro kunt inleveren en niet hoeft terug te rijden naar Lissabon. Dan kun je een dag langer van het strand genieten! Soms is zo’n one way gratis, soms moet je een toeslag betalen. Vergelijk de prijzen bij het maken van je reservering dus goed.

8. De grens over

Ga je met de huurauto de grens over? Geef dit altijd door als je een reservering maakt. Dan ben je ook in het andere land verzekerd van assistentie bij schade of een ongeval. Soms wordt er voor zo’n grensoverschrijding een toeslag gerekend.

9. Huisdieren

Meestal mag je geen huisdieren meenemen in de huurauto. Het kost namelijk een hoop extra schoonmaakwerk om de haren van jouw huisdier uit de bekleding te halen. Heel soms nemen huurders ‘stiekem’ hun huisdier mee op reis en dus de huurauto in. Als de lokale wagenparkaanbieder daar achterkomt, kun je een fikse schoonmaakrekening op je deurmat verwachten. Neem je trouwe viervoeter dus niet mee in de huurauto.

hond-in-auto-5
Meestal mag je geen huisdieren meenemen in de huurauto. Het is een hoop extra schoonmaakwerk.

10. Boetes

Houd je aan de verkeersregels. Een boete kan ook achteraf door de lokale autoriteiten worden verwerkt en opgestuurd. Dit kan soms maanden duren en voor de verwerking van de boete worden ook nog eens administratiekosten gerekend door de lokale verhuurder. Die administratiekosten zijn per boete, de kosten kunnen dus aardig oplopen!

Alles goed geregeld bij Sunny Cars

Benieuwd naar meer handige tips? Check dan zeker onze Sunny Guides waarin we voor 9 populaire autohuurlanden de lokale regels en gebruiken hebben verzameld. Zo ga je in het buitenland goed voorbereid de weg op met je huurauto. Wanneer je die bij Sunny Cars huurt hoef je je gegarandeerd geen zorgen te maken. Niet voorafgaand aan je boeking, niet wanneer je de huurauto ophaalt en óók niet als je schade rijdt. Via Sunny Cars huur je namelijk volgens een all-in concept. Dit betekent dat alle benodigde verzekeringen en dekkingen inclusief zijn. Zo weet jij vooraf precies waar je aan toe bent. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van die mooie, ongelimiteerde kilometers!

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.