10 handige autohuurweetjes voor een zorgeloze roadtrip

Ga jij een roadtrip maken? Ideaal, want met een huurauto leer je een land echt goed kennen. Je bent vrij en flexibel om te gaan en staan waar je wilt. En zeg nou zelf, wat is er fijner dan tijdens je vakantie op je gemak langs alle leuke plekken te rijden, te lunchen op dat mooie plekje dat je per toeval ontdekt en op dat mooie strandje te blijven hangen tot de zon ondergaat? Met deze 10 handige autohuurweetjes weet jij precies waar je op moet letten bij het huren van een auto voor je vakantie!

1. Reserveer op tijd

Vroegboeken loont ook bij autohuur. Niet alleen in prijs, maar je bent er ook zeker van dat jouw gewenste huurauto nog beschikbaar is. Bepaalde modellen als een stationwagen, SUV of cabrio zijn vaak als eerste ‘op’. En hoe minder beschikbaarheid, hoe hoger het huurtarief wordt. Reserveer je echt past last minute? Dan kan het zelfs zijn dat je achter het net vist, omdat er helemaal geen huurauto’s meer beschikbaar zijn. Dat zou balen zijn!

2. Maak slim gebruik van de 24-uursregel

Eén huurdag is in de wereld van autohuur altijd 24 uur. Hoe dat precies zit? Reserveer je van 13:00 uur tot 13:00 uur de volgende dag, dan betaal je 1 huurdag. Maar huur je de auto tot 15:00 uur, dan betaal je een volledige huurdag extra, ook al huur je de auto maar twee uurtjes langer! Met die 24-uursregel kun je het maximale uit je autohuur halen!

minimumleeftijd
Bestuurders moeten minstens 21 jaar oud zijn en minimaal 1 jaar hun rijbewijs hebben.

3. Kies je favoriete ophaallocatie

Denk je misschien dat je alleen je huurauto bij een balie op de luchthaven kunt regelen? Dan heb je het mis! Verhuurkantoren vind je niet alleen op luchthavens, maar ook bijvoorbeeld middenin steden, bij populaire hotels en bij treinstations. Op luchthavens zijn er vaak twee verschillende ophaalopties waar je uit kunt kiezen: een kantoor op de luchthaven en een shuttleservice. Die eerste spreekt voor zich: er is op de luchthaven een balie waar je je meldt om het huurcontract te ondertekenen en de sleutels in ontvangst te nemen. Op een nabijgelegen parkeerplaats kun je daarna de huurauto ophalen. Bij een shuttleservice word je eerst met een busje naar een kantoor vlak bij de luchthaven gereden waar je het huurcontract regelt. Het ritje duurt vaak hooguit 10 minuten, maar dit is vaak wel voordeliger en op sommige drukke luchthavens zelfs comfortabeler. Voor je het weet zit je in je huurauto!

4. Met een one way haal je meer uit je vakantie

Wist je dat je je vakantie nóg leuker kunt maken door je huurauto op een andere plek in te leveren dan waar je hem hebt opgehaald? Haal je de huurauto op locatie A op en lever je deze op locatie B weer in, dan heet dit een one way. Wil je de auto in een ander land inleveren, dan heet dat een internationale one way. In de huurvoorwaarden lees je altijd meer over de voorwaarden en de eventuele kosten.

uitzicht-vanuit-auto
Wil je razendsnel met je huurauto op pad? Kies dan voor de Fastlane of Online Check-in service van Sunny Cars.

5. Linksrijden zonder onzekerheid

Kilometers maken in een linksrijdend land kan best spannend zijn. Maar tóch zijn er manieren waarop je zelfverzekerd aan de linkerkant van de weg kan rijden. Huur bijvoorbeeld een automaat, zodat je je niet hoeft te focussen op het schakelen. Plan vooraf je route en ga zoveel mogelijk met de verkeersstroom mee. En vraag natuurlijk je bijrijder om mee te kijken. Dat extra paar ogen kun je in zo’n situatie wel gebruiken.

6. Minimumleeftijd

Je mag niet zomaar een auto huren. Bestuurders moeten minstens 21 jaar oud zijn en minimaal 1 jaar hun rijbewijs hebben. Soms is de minimumleeftijd 25, check dit dus altijd bij je reservering. Ben je boven de 65? Controleer dan of er een maximumleeftijd geldt.

kind-in-kinderzitje
Een kinderzitje is in alle Europese landen verplicht, ook in de huurauto. Reserveer deze dan ook direct bij je huurauto!

7. Handige services

In het hoogseizoen kan het soms best druk zijn. Zeker als je in het weekend vliegt kunnen de wachtrijen bij de autohuurbalies flink oplopen. Wil je niet in zo’n wachtrij belanden en extra snel geholpen worden aan de balie? Kies dan voor de Fastlane service van Sunny Cars. Daarmee mag je de wachtrij overslaan. Kies dan ook zeker voor de Online Check-in, waarmee je huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst. Ter plaatse hoef je dan alleen nog maar te tekenen. Ook een handige: onze Smartphone Pick-up Service, waarmee je de huurauto met je smartphone ophaalt, waardoor je dus nóg sneller de weg op bent. Je betaalt er iets extra’s voor, maar het scheelt je veel tijd. Meer tijd voor vakantieplezier!

8. Accessoires

Een navigatiesysteem is wel zo fijn tijdens het rijden. Geen zorgen om de juiste route, waardoor je maximaal kunt genieten van de omgeving. Je weet ook precies hoelang je over een etappe doet en zo haal je weer meer uit je stops onderweg. Wil je een GPS? Voeg deze dan toe aan je reservering. Dan weet je zeker dat er een voor je klaarligt. De kosten betaal je ter plaatse. Hetzelfde geldt voor kinderzitjes. Wist je dat deze in alle Europese landen verplicht zijn? Je kunt deze ook beter al direct aan je reservering toevoegen. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen kinderzitje of stoelverhoger mee te nemen, maar informeer van tevoren wat de regels van de vliegtuigmaatschappij zijn.

9. Huisdieren

Meestal mag je geen huisdieren meenemen in de huurauto. Het kost namelijk een hoop extra schoonmaakwerk om de haren van jouw huisdier uit de bekleding te halen. Heel soms nemen huurders ‘stiekem’ hun huisdier mee op reis en dus de huurauto in. Als de lokale wagenparkaanbieder daar achterkomt, kun je een fikse schoonmaakrekening op je deurmat verwachten. Neem je trouwe viervoeter dus niet mee in de huurauto.

hond-in-auto-5
Meestal mag je geen huisdieren meenemen in de huurauto. Het is een hoop extra schoonmaakwerk.

10. De grens over

Houd je aan de verkeersregels. Een boete kan ook achteraf door de lokale autoriteiten worden verwerkt en opgestuurd. Dit kan soms maanden duren en voor de verwerking van de boete worden ook nog eens administratiekosten gerekend door de lokale verhuurder. Die administratiekosten zijn per boete, de kosten kunnen dus aardig oplopen!

Alles goed geregeld bij Sunny Cars

Benieuwd naar meer handige tips? Check dan zeker onze Sunny Guides waarin we voor 9 populaire autohuurlanden de lokale regels en gebruiken hebben verzameld. Zo ga je in het buitenland goed voorbereid de weg op met je huurauto. Wanneer je die bij Sunny Cars huurt hoef je je gegarandeerd geen zorgen te maken. Niet voorafgaand aan je boeking, niet wanneer je de huurauto ophaalt en óók niet als je schade rijdt. Via Sunny Cars huur je namelijk volgens een all-in concept. Dit betekent dat alle benodigde verzekeringen en dekkingen inclusief zijn. Zo weet jij vooraf precies waar je aan toe bent. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van die mooie, ongelimiteerde kilometers!

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Michele

25 januari 2022 | 8:58 am | Reageer op Michele

Hallo is een internationaal rijbewijs verplicht voor het land Panama?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hilde Dambrink

26 januari 2022 | 8:39 am | Reageer op Hilde Dambrink

Hoi Michele, om een auto te huren in Panama heb je geen internationaal rijbewijs nodig. Op deze pagina vind je alle informatie over het meenemen van een (internationaal)rijbewijs: https://www.sunnycars.nl/internationaal-rijbewijs/. Zonnige groet, Hilde

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Evert Jan

12 februari 2023 | 11:10 am | Reageer op Evert Jan

Jullie zetten ,meestal geen honden in jullie huurauto's in het blog. Zijn daar ook nog uitzonderingen op, bijvoorbeeld door extra te betalen?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

17 februari 2023 | 9:45 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Evert Jan, honden zijn niet toegestaan in onze huurauto's. Neem je toch een hond mee in de huurauto, dan moet je zelf de auto heel goed schoonmaken en bestaat alsnog de kans dat er en toeslag berekend wordt vanwege haren op de bekleding en de bijkomende schoonmaakkosten. We raden het dus af om je hond mee te nemen in de huurauto.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Ben

1 november 2023 | 4:02 pm | Reageer op Ben

Mag mijn hond mee in een bench mee in een huur auto van af vliegveld Faro.
Mvgr

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

1 november 2023 | 4:18 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Beste Ben, Wat leuk om te horen dat jullie trouwe viervoeter mee op vakantie mag! Wij kunnen helaas niet op voorhand garanderen of de hond meemag. Wat ik je wil adviseren is om bij ons de reservering te plaatsen en ons daarna even te voorzien van het reserveringsnummer in een mailtje met de vraag of de hond meemag. Wij kunnen dan schakelen bij onze lokale vehuurder en nagaan of jullie viervoeter mee mag op reis. We horen het graag van je!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Elisa

19 februari 2024 | 9:42 pm | Reageer op Elisa

mogen kleine hondjes mee in de huurauto als zij in een afgesloten tas zitten? (Dezelfde tas waarin ze in het vliegtuig in de cabine zitten).

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Elisa

19 februari 2024 | 10:00 pm | Reageer op Elisa

zo een soort tas bedoel ik. Gaat om een cabine vliegtuigtas voor de hond. Die is afgesloten. wat zou er dan op tegen kunnen zijn in een huurauto. Ze zitten dan keurig in hun tas?
https://www.huisdieren.nl/shop/trixie-hondentas-vliegtuigtas-wings-grijs-blauw/

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

26 februari 2024 | 12:05 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Elisa, het is niet standaard toegestaan om een huisdier mee te nemen. Je kunt het beste een auto alvast reserveren en ons daarna even bellen met je vraag. Dan kunnen wij het voor je navragen bij de lokale partner en het je zo snel mogelijk laten weten.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.