8x met de huurauto op ontdekkingstocht op Madeira

Op 1000 kilometer van het vasteland van Portugal ligt het eiland Madeira in de Atlantische Oceaan. Hoewel het slechts 27 km breed en 57 km lang is vind je op dit eiland vele verschillende landschappen, ver weg van de dagelijkse drukte. Alle highlights liggen op maximaal één uur rijafstand van de hoofdstad Funchal, wat het eiland perfect maakt voor een ontdekkingstocht met een huurauto. Wij delen acht plekjes die je echt moet bezoeken tijdens je vakantie op Madeira.

1. Ontdek het oude Funchal

Een echte must-see op het bloemeneiland Madeira is Funchal, de hoofdstad van Madeira. Slenter in de zon tussen de witte huisjes met oranje daken die op de helling liggen. Hier geniet je van het bruisende stadsleven, met gezellige terrassen, fijne winkels en heerlijk eten. Zona Velha is het oudste en volgens ons mooiste deel van de stad. Wandel door de smalle paadjes tussen typisch mediterrane huizen en bezoek het kanariegele fort aan de zee en de overdekte markthal. Neem vanuit dit oude stadsdeel de kabelbaan naar Monte en bewonder de stad vanuit de lucht. Een kwartier lang geniet je van uitzicht op de stad, de zee en de bergen van het eiland. Een beter begin van je trip op Madeira kun je je niet wensen.

portugal-madeira-uitzicht-op-funchal-stadscentrum
Uitzicht over het centrum van Funchal op Madeira

2. Geniet van het uitzicht vanaf Ponta do Rosto

Op slechts tien minuten rijden vanaf het vliegveld ligt één van de beste uitzichtpunten van Madeira. Vanaf de parkeerplaats van Ponta do Rosto heb je een adembenemend uitzicht op kleurrijke vulkanische kliffen. Luister naar de golven die tegen de voet van de rotsen slaan en maak een korte wandeling voor nog betere uitzichten. Het (keien)pad zelf is ook erg fotogeniek, maar ook uitdagend, dus trek sportieve schoenen aan.

Bonustip: houd je van wandelingen en prachtige uitzichten en ben je niet bang voor een uitdaging? Wandel langs de ‘drakenstaart’ van het eiland bij Ponta de Sao Lourenço voor soortgelijke uitzichten.

portugal-madeira-kust-bij-ponta-do-rosto-sao-lourenco
Prachtig landschap aan de noordkust van Ponta de São Lourenço, het meest oostelijke deel van Madeira

Madeira is bergachtig en dat vraagt om een aangepaste rijstijl. Zo heeft op smalle wegen stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Huur ook een wat grotere categorie auto, die hebben meer vermogen. Daarmee ga je net wat makkelijker over de bergen heen.

3. Slenter over het zwarte strand van Seixal

Het strand nabij het dorpje Seixal is zo schilderachtig mooi, dat je je bijna niet kunt voorstellen dat het echt bestaat. Zwart zand, witte golven, een blauwe zee en hellingen zo groen als tropisch regenwoud. Slenter op blote voeten over het mooiste strand van Madeira naar de kleine waterval die op het strand klettert. Neem een picknick mee en lunch met fantastisch uitzicht. Nabij het strand vind je lavarotsen in boogvorm waar de zee doorheen stroomt.

portugal-madeira-zwarte-rots-bij-strand-in-seixal
Het zwarte rotsstrand bij Seixal

4. Zwem in de natural pools van Porto Moniz

Zwemmen in kraakhelder water tussen vulkanische rotsen kan ook in de natural pools bij Porto Moniz. Je hebt keuze uit een stuk waar de bodem gladder gemaakt is en een stuk dat nog wat ruiger is. Op je rug in de zee drijvend geniet je van onvergetelijke uitzichten op de kustlijn van Madeira. De perfecte stop om af te koelen tijdens je roadtrip met de huurauto.

Tip: ook onder de lavarotsen nabij Seixal vind je een natural pool, waar je onder de boogvormige lavarotsen kunt spartelen.

portugal-madeira-natuurlijke-vulkanische-baai-porto-moniz
Natuurlijke zwembaden tussen vulkanische rotsen in Porto Moniz

5. Leer over de suikergeschiedenis van Madeira

Op Madeira werd in vele fabrieken suikerriet, ook wel het ‘witte goud van Madeira’ genoemd, verwerkt tot suiker. In Porto da Cruz vind je zo’n suikerrietfabriek, die nu omgebouwd is tot museum. Lopend door het museum maak je een reis naar de geschiedenis van het eiland, waarna je met heel andere ogen naar het landschap zult kijken. Dankzij de inkomsten uit de suiker hadden de vroegere bewoners genoeg geld om de kerken en paleizen van het eiland te bouwen.

De Portugese namen van benzine en diesel lijken erg op elkaar. Gasolina is benzine en Gasoleo is diesel. Daar wil je je liever niet in vergissen. Opletten dus!

6. Neem de kabelbaan bij Rocha do Navio

Vanaf Rocha do Navio kijk je uit op Madeira zoals je het kent van de reisreclames. Rotskliffen, groene boerengrond, bossen en een diepblauwe zee. Op heldere dagen kun je helemaal tot aan de vulkaanrotsen van Rocha do Navio kijken. Het plaatje wordt hier nog wat interessanter dankzij de kabelbaan die door beeld naar boven glijdt. Je snapt het al: die kabelbaan moet je nemen voor nog meer fantastisch uitzicht op een waterval en authentieke huizen. Je kunt heen en terug met de kabelbaan, of één van de twee richtingen lopend afleggen.

portugal-madeira-kustlijn-met-kabelbaan
Ga omboog met de kabelbaan bij Rocha do Navio

7. Test je hoogtevrees op de Cabo Girão kliffen

Met een hoogste punt van bijna 590 meter steken de kliffen van Cabo Girão behoorlijk hoog boven de zee uit. Ze zijn dan ook de hoogsten van Europa en hoe ervaar je die hoogte beter dan vanaf een uitkijkplatform. Een uitkijkplatform met een doorzichtige vloer welteverstaan. Zelfs mensen zonder hoogtevrees krijgen knikkende knieën als ze honderden meters lucht tussen hun voeten en de golven zien.

portugal-madeira-kust-bij-cabo-girao
Zeeklip gelegen langs de zuidkust van het eiland Madeira

8. Wandel door de Curral das Freiras

De wanden van de Curral das Freiras, het ‘dal van de nonnen’, zijn serieus steil en hoog. Tussen de rotswanden ligt een dorpje ingesloten. Niet echt handig voor transport, denk je misschien, maar juist dat heeft het dorpje in het verleden zo goed beschermd tegen piraten. Je ervaart de hoogte van de wanden het best vanuit het dal zelfs, terwijl je het dal het best bewondert vanaf één van de uitkijkpunten op de bergen.

portugal-madeira-luchtfoto-bij-curral-das-freiras
Curral das freiras, een dorp genesteld in de bergen van Madeira

Een roadtrip met de huurauto op Madeira

Je ontdekt Madeira natuurlijk het makkelijkst met een huurauto, waarmee je helemaal zelf bepaalt waar en wanneer je gaat. Een zonsondergang boven de kliffen? Zwemmen bij zonsopkomst? Het kan allemaal als je je niet aan bustijden hoeft te houden. Vlieg naar de luchthaven Funchal en haal daar je huurauto op. Wil je je geen zorgen hoeven maken over onverwachte kosten bij de autohuur? Bij Sunny Cars reserveer je een all-in huurauto, zodat je voor vertrek al weet wat de totaalprijs gaat zijn. Maak je autohuur verder op maat met handige extra services. Boek bijvoorbeeld Online Check-in, zodat je huurcontract al ingevuld klaarligt bij aankomst. Sla met Fastlane-service de wachtrij over zodat je in no time met je voeten in het zand aan de zee staat.

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s op Madeira

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Sylvia

1 maart 2023 | 11:13 am | Reageer op Sylvia

Goedemorgen

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

N Spits

7 juni 2023 | 9:03 pm | Reageer op N Spits

Wat een vreselijke side. vroeger kreeg je gelijk een side waarop je een huur auto kon bestellen Nu krijg ik allemaal verhalen waar ik niets aan heb.😱

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

12 juni 2023 | 2:06 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hallo N, een auto huren regel je inderdaad niet deze website, dit is onze blog. Ga naar https://www.sunnycars.nl/ , daar kun je binnnen een paar minuten je autohuur reserveren. Als je hulp nodig hebt bij het boeken kun je ons ook telefonisch bereiken op 023 - 5 699 696, daar helpen we je graag verder. Heel veel plezier alvast met de huurauto!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Henk Nikkels

10 mei 2024 | 2:20 pm | Reageer op Henk Nikkels

Super interessant blog. Wij gaan binnenkort naar Madeira. Wij hebben via Sunny Cars een huurauto geboekt. Wij zullen zeker een aantal door jullie genoemde highlights bezoeken. Dank voor deze informatie.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.