Ontdek veelzijdig Kreta met een huurauto

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en biedt voor ieder wat wils. Zeg Kreta en je denkt meteen aan een zon die overuren maakt, een kabbelende zee, lekker eten, prachtige stranden en nog véél meer. De meeste mensen huren hun auto in Heraklion, maar er zijn maar liefst 9 andere locaties op Kreta waar je je all-in huurauto van Sunny Cars kunt ophalen. Ontdek hoeveel er te beleven is op het veelzijdige eiland.

Rijd naar Chania en bezoek ook Knossos

Wil je Kreta echt zien, dan heb je een auto nodig. De wegen zijn over het algemeen prima en waar je ook heengaat, je komt altijd bij iets leuks of moois uit. Kreta is nu typisch zo’n eiland waar meer te doen is dan zon, zee en strand. De meeste toeristen verblijven aan de noordkust. Huur een auto en maak een tochtje naar het zuiden, waar je nog meer traditionele dorpen vindt. Of rijd bijvoorbeeld naar het westen en bezoek Chania. Volgens velen de mooiste stad van Kreta. Het is er gezellig met de vele smalle steegjes, winkeltjes en restaurantjes. Ook een dagje Knossos mag niet ontbreken als je Kreta bezoekt. Knossos is de beroemde hoofdstad van het Minoïsche eiland.

kreta-knossos-2
Op een kwartiertje rijden van Heraklion ligt het mooie Knossos.
Heb je geen creditcard en wil je toch een auto huren op Kreta? Dat kan met onze service Geen waarborg. Hoe fijn is dat!

Geniet van verse vis in Elounda

Oost-Kreta mag ook zeker niet ontbreken als je over het eiland gaat toeren. Een must see is de havenstad Agios Nikolaos. Van daaruit kun je eenvoudig naar een ander havenplaatsje, Elounda rijden waar veel lekkere restaurants zijn. Vervolgens ga je de bergen in en rijd je naar het dorpje Plaka. Je kunt in de haven heerlijke verse vis eten en de kiezelstrandjes zijn lekker rustig. Geniet van het uitzicht op het voormalige lepra-eiland Spinalonga.

agios-nikolaos-kreta-2
Must see is de havenstad Agios Nikolaos.

Als je via een andere route terugrijdt, pik je extra veel fraais mee van het eiland. Kunstenaarsdorp Kritsa is zeker de moeite waard. De zuidkust is ook prachtig, met een totaal andere kustlijn dan het noorden. In Mirtos vind je veel gezellige tavernes aan zee, maar nog geen massatoerisme. Je hoeft nooit lang te rijden om al die verschillende sferen van Kreta te proeven.

Wist je dat je je huurauto ook kunt laten afleveren bij je accommodatie? Kies tijdens het reserveren voor de optie adresaflevering. Dat is pas gemak!
kreta-mirtos-2
In Mirtos vind je veel gezellige tavernes.

Bezoek Balos Beach: het mooiste strand van Kreta

De stranden van Kreta zijn prachtig. Zie je foto’s van Griekse stranden, dan zijn ze niet zelden op Kreta gemaakt. Balos Beach spant de kroon. Dit wordt namelijk ook wel het mooiste strand van Kreta genoemd. En niet alleen dat, zelfs van Griekenland en heel de Middellandse Zee. Het strandje ligt in een komvormige baai, wat het natuurlijk heel aangenaam maakt.

balosbeach-kreta-2
Balos Beach wordt ook wel het mooiste strand van Kreta genoemd.

Geniet van het palmenstrand in Vai

Het voordeel van een huurauto is dat je overal makkelijk kunt komen. En dus ook op het palmenstrand van Vai, helemaal in het meest oostelijke puntje van Kreta. Vai heeft een prachtig strand en is omringd door een uniek palmenbos.

kreta-vai-2
Vai is omringd door een prachtig palmenbos.

Zie je jezelf al rondrijden op Kreta?

Grieks muziekje aan en lekker toeren over het eiland. Zie je jezelf al helemaal rondrijden? Het fijne is dat als je een huurauto van Sunny Cars reserveert, je je geen zorgen hoeft te maken over verzekeringen en extra’s. Je huurt namelijk standaard all-in. Dit betekent dat alle nodige verzekeringen al inbegrepen zijn. Dat is pas zorgeloos vakantievieren! Reserveer nu je huurauto in Heraklion en ontdek Kreta.

Bekijk het aanbod in Heraklion

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.