Een Engels autohuurcontract: Let op deze termen

Ga je een auto huren in de VS, Canada of een ander Engelstalig land? Dan is het goed om jezelf te verdiepen in het autohuurcontract dat je moet ondertekenen bij het ophalen van je auto. Er bestaat namelijk een kans dat je ter plekke een Engelse huurovereenkomst moet ondertekenen. Hoe weet je dan zeker dat je niet per ongeluk tekent voor onnodige extra kosten?

In deze blog worden alle termen uit Engelstalige autohuurcontracten besproken waarover onze customer care afdeling de meeste meldingen krijgt. Het zijn namelijk instinkers, oftewel onnodige extra verzekeringen of diensten. Alle verzekeringen die je nodig hebt zijn al inbegrepen bij de all-inclusive autohuurformule van Sunny Cars. Dus zie je een van onderstaande termen op je huurcontract staan met een bedrag erachter? Communiceer dan met de lokale verhuurder dat je deze extra niet nodig hebt. All-in autohuur bij Sunny Cars is echt all-in!

  • Car Class Change

Zo moeilijk is het niet om deze term op je contract te spotten. Eigenlijk betekent dit gewoon een upgrade. Een upgrade is prima om voor te tekenen als je graag een ander type auto wil uit een hogere categorie, maar zonde als je gewoon tevreden bent met je gehuurde auto.

Het is aan te raden om extra alert te zijn op deze term op je huurovereenkomst. Sta je even te babbelen over een leuke auto uit een hogere categorie en plotseling lijkt het alsof je de huurauto aangeboden krijgt. “Ha, wat leuk. We krijgen een upgrade!” Heel attent, denk je. Maar zo attent is het niet als blijkt – nadat je al hebt getekend – dat de upgrade wél is doorberekend. Wil je geen extra kosten en heb je geen interesse in een upgrade? Check dan voordat je tekent goed of deze term op je contract staat.

Lokaal huurcontract USA en Canada

  • TravelTab Adventurer

De TravelTab is een tablet die je kunt huren, hierop zit onder andere WiFi en GPS. De baliemedewerker kan bij aankomst aan je vragen of je zo’n tablet wil huren. Een persoonlijke keuze natuurlijk – al weten we dat je met je smartphone en offline maps ook al een heel eind op weg bent.

Dit is zo’n extra optie waar je extra alert op moet zijn voordat je je huurovereenkomst ondertekent. We hebben weleens berichten gehad van klanten waar de tablet ‘plotseling’ op het huurovereenkomst stond. Ze hadden ervoor getekend, maar er helemaal niet om gevraagd.

  • Fuel Purchase Option

Met deze aanpassing op de brandstofregeling spreek je met de wagenparkaanbieder af dat je de huurauto vol meeneemt en zonder af te tanken weer inlevert op de verhuurlocatie. Je wordt dan op je creditcard belast met een bedrag voor de missende benzine plus servicekosten voor het aftanken. Zonde, want de tankvulling en servicekosten liggen standaard hoger dan wanneer jij zelf nog even tankt voordat je de huurauto inlevert. Niet nodig om voor tekenen, dus.

Huurcontract USA en Canada

  • Personal insurance

Een PAI-verzekering is een vrijwillige aanvullende verzekering. Met deze ongevallen-inzittenden verzekering wordt een som uitgekeerd in geval van (blijvende) invaliditeit of overlijden. Sommige reisverzekeringen hebben een dergelijke uitkering ook in de dekkingsvoorwaarden staan, maar niet alle. We raden daarom aan om de polisvoorwaarden van je reisverzekering na te lezen, zodat je weet of je hier gebruik van wil maken.

  • Roadside Assistance

Dit is een aanvulling op de 24-uurs pechhulp van de wagenparkaanbieder en dekt de volgende punten – die je zelf heel makkelijk kunt voorkomen: vervanging van autosleutel bij nalatigheid, hulp bij lege accu, buitengesloten van voertuig en bezorging brandstof bij lege tank. Er zijn meerdere varianten van deze optie, dus niet op elke bestemming is dit hetzelfde. In de USA is het ook dat je sneller wordt geholpen door de wegenwacht. Een extraatje om tijd te kopen, dus. Echt noodzakelijk? Nee, dat zeker niet.

Huurcontract USA en Canada

De termen in een autohuurcontract kunnen verschillen per land en zelfs per wagenparkaanbieder. We helpen je graag om deze termen beter te begrijpen. Daarom hebben we, naast deze informatie over termen in autohuurcontracten in de USA en Canada, ook uitgebreide algemene informatie over autohuurcontracten. In Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk kunnen de termen hiervan afwijken, dus lees je vooral in over autohuurcontracten in het land van je volgende roadtrip!

Ter plaatse dus geen extra kosten?

Nee, in principe niet. Via Sunny Cars huur je all-inclusive en dus hoef je ter plaatse niet meer te tekenen voor aanvullende verzekeringen. Als je vooraf via ons een extra hebt geboekt, zoals een kinderzitje, one way, grensoverschrijding of GPS, dan dien je deze kosten nog wel ter plaatse te betalen.
Door onze all-inclusive autohuurformule weet je van tevoren precies wat is inbegrepen bij de autohuur. Zo kun je met een gerust hart ‘nee’ zeggen wanneer de lokale verhuurder je extra services of diensten probeert te verkopen. Haal het maximale uit je vakantie naar de VS of Canada met een zorgeloze huurauto van Sunny Cars!

Reserveer nu jouw all-inclusive huurauto

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Aart Haverdings

5 november 2021 | 6:59 pm | Reageer op Aart Haverdings

Binnenkort plannen wij een reis naar Canada. Met een binnenlanse vlucht vliegen wij van Toronto naar Calgary, waar de tour begint. Vraag: is bij het ophalen van de auto sprake van een consession fee?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Samantha Korf

9 november 2021 | 10:32 am | Reageer op Samantha Korf

Dag Aart, bij het ophalen van de auto is er geen sprake van extra fees. Als je bij Sunny Cars boekt is het totaalbedrag meteen inzichtelijk en hier komen geen extra kosten meer bij. Als er sprake is van lokale fees, melden wij dit ook. Bij twijfel kun je ook altijd de specifieke voorwaarden bekijken. Met zonnige groet, Samantha

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Gerard ter Maat

13 juli 2022 | 8:17 pm | Reageer op Gerard ter Maat

Wij gaan op reis naar VS en hebben via jullie een huurauto gereserveerd. Mijn vraag wat verstaan jullie onder een voucher? Ik heb alleen een reserveringsoverzicht uitgeprint.
MvG Gerard.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

15 juli 2022 | 5:21 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Gerard, de voucher ontvang je via de e-mail nadat de betaling is voldaan en de huurauto is bevestigd. Dit is dus niet hetzelfde als het reserveringsoverzicht. In het onderwerp van deze e-mail staat vermeld dat het om de voucher gaat, en ook bovenin het document staat voucher aangegeven. Kom je er niet uit? Stuur dan een mailje naar reservation@sunnycars.nl met je reserveringsnummer en je vraag over de voucher, dan stuurt ons team je de voucher de zo spoedig mogelijk. Met zonnige groet, Jaap

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Inge

3 december 2023 | 8:56 am | Reageer op Inge

Hoi hebben we in de VS een internationaal rijbewijs nodig?
En de tweede bestuurder hoe regel je dat?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

5 december 2023 | 4:40 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Inge, Je hebt voor de VS geen internationaal rijbewijs nodig. Wel raden we dit aan om een eventuele politiecontrole soepeler te laten verlopen. Je kunt een tweede bestuurder toevoegen door het vooraf aan te vragen als service. Lees hier meer over de extra bestuurder service: https://www.sunnycars.nl/services/extra-bestuurder/. Is de service niet beschikbaar? Dan kun je vaak bij het ophalen van de huurauto toch nog een extra bestuurder toevoegen, hiervoor betaal je dan wel iets extra. Lees hier alles over het toevoegen van een extra bestuurder: https://www.sunnycars.nl/extras/extra-bestuurder-huurauto/

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Wouters

16 december 2023 | 11:41 am | Reageer op Wouters

Wij hebben meestal gehuurd via sunny Cars en telkens top!
Toch een pertinente vraag. Sunny Cars biedt dus een all- in verzekering aan maar al tweemaal geconfronteerd met het feit dat men terplekke zegt dat de eventuele schade eerst aan hen moet vergoed worden en vervolgens kan gerecupereerd worden van sunny cars. Klopt dat?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

22 december 2023 | 3:25 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Guido, dat klopt inderdaad wanneer je een auto bij ons huurt zonder de Geen Waarborg service. Bij het ophalen van de auto betaal je de waarborg. Als er schade is, houdt de lokale verhuurder de waarborg in. Vervolgens kun je de waarborg eenvoudig weer van ons terugkrijgen nadat je online je gegevens hebt ingevuld. Meer weten over hoe het betalen van de waarborg werkt? Lees hier verder: https://www.sunnycars.nl/handig-om-te-weten-met-een-huurauto/waarborg-autohuur/ Wil je helemaal geen waarborg voorschieten? Reserveer dan een auto met onze Geen Waarborg service: https://www.sunnycars.nl/services/geen-waarborg/.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Vercruijsse

29 februari 2024 | 9:50 pm | Reageer op Vercruijsse

Maximum leeftijd om auto te huren?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

6 maart 2024 | 10:15 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Vercruijsse, de maximale leeftijd om een auto te huren vind je in de specifieke huurvoorwaarden van de huurauto. Dit kun je al inzien tijdens het boeken. Meer weten? Lees hier verder: https://www.sunnycars.nl/extras/leeftijd-autohuur/

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.