8 x prachtig Sicilië verkennen met de huurauto

Het zonnige en bergachtige Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse Zee. Dankzij de strategische ligging was Sicilië geliefd bij vele veroveraars. Zowel de Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen als de Spanjaarden hebben hun sporen achtergelaten. Heel logisch dus, die mooie mix van vele culturen. Alles zien in één vakantie? Dát wordt lastig. Maar met een huurauto kom je in elk geval wel gemakkelijks langs een groot deel van de highlights. Wij hebben er 8 voor je verzameld. 

1. Catania, de historische havenstad

Catania is een havenstad met een mooi, historisch centrum. De stad heeft heerlijke restaurantjes, terrasjes en parken. Vanaf het Bellini-park heb je prachtig uitzicht op vulkaan de Etna. Catania is de tweede stad van Sicilië en wordt ook wel het Milaan van het zuiden genoemd. Ga in ieder geval naar het Piazza del Duomo, de vismarkt en het Romeinse amfitheater. Lunchen doe je het beste bij een van de restaurants op de vismarkt als deze tegen 12 uur ten einde loopt. Heb je liever pasta dan vis? Probeer dan de specialiteit van Catania, Spaghetti alla Norma met aubergines en ricotta. Mmm!

catania-sicilie-3
Catania is een havenstad met een mooi, historisch centrum.

2. Naar de actieve vulkaan de Etna

De Etna is de hoogste actieve vulkaan in Europa. Een bezoekje mag je dan ook zeker niet overslaan. Het leukste is natuurlijk om de vulkaan op te gaan. Dat kan vanaf Hotel Rifugio Sapienza. Hier neem je de kabelbaan naar Monte Montagnola naar een van de beroemdste kraters. Wil je nog verder? Dan kun je een gids huren en wandelend naar boven. Rondom de Etna liggen diverse authentieke dorpjes als Sant’Alfio, Linguaglossa, Bronte en Viagrande. Na je bezoek aan de Etna kun je hier neerstrijken op een terrasje of struinen door de historische straatjes.

de-etna-sicilie
De Etna is de hoogste actieve vulkaan in Europa.

Op Sicilië zijn er zones genaamd Zona Traffico Limitato (ZTL). Hier mag je niet rijden of parkeren als je geen vergunning hebt. Het kan dus zijn dat de auto die voor je rijdt wél de zone in gaat. Volg hem maar niet. Er wordt streng gecontroleerd met camera’s en de boetes zijn hoog. Sterker nog, rijd je vier keer een rondje, dan krijg je ook vier keer een bekeuring. Daar wordt niemand blij van.

3. Het mooiste zandstrand Lido di Noto

Zin in een dagje luieren op een mooi zandstrand? Dan ga je naar Lido di Noto. Vanuit hier kun je ook naar het schiereilandje met kleine dorpjes. In de zomermaanden is er bijvoorbeeld van alles te beleven in Marzamemi. Natuurreservaat Vendicari is een belangrijke rustplaats voor de trekvogels. Ook kun je er goed wandelen. Portopalo was vroeger het domein van de tonijnvangst. Je bent hier op het uiterste puntje van Italië.

marzamemi-sicilie
In de zomermaanden is er van alles te beleven in Marzamemi.

4. Klein maar fotogeniek Regusa

Ragusa is klein, maar lijkt zo uit een fotoboek geplukt. Het stadje is verdeeld in het historische Ragusa Ibla dat tussen twee valleien ligt en het modernere Ragusa Superiore. Na de aardbeving in 1693 was de stad ook figuurlijk verdeeld. Ibla werd opgebouwd, maar een deel van de bevolking zag meer in de bouw van een nieuwe stad, Superiore. De concurrentiestrijd zorgde voor een overvloed aan barokke gebouwen en een eigen Duomo voor elk deel. Welk deel het mooiste is mag je zelf bepalen. Vergeet in de smalle straatjes niet omhoog te kijken naar de vele barokke balkonnetjes.

ragusa-sicilie
Vergeet in de smalle straatjes van Regusa niet omhoog te kijken naar de vele barokke balkonnetjes.

Over landweggetjes rijden is natuurlijk het allerleukste. Maar het kan zijn dat je weleens een stukje snelweg moet nemen. Zorg dat je contant geld of een credit- card bij je hebt, want bijna alle snelwegen zijn tolwegen. Een Nederlandse pinpas wordt zelden geaccepteerd.

5. Adembenemend uitzicht in Scicli

Voor een prachtig uitzicht ga je naar Scicli. Het dorpje behoort ook tot de barokke stadjes van de UNESCO, maar is wat authentieker dan Ragusa. Ook hier vind je mooie kerken, paleizen met balkonnetjes en uitgehouwen woningen in de rotsen langs het dorp. Maar het mooiste hier is het uitzicht. Scicli ligt aan de voet van een rots, vlak bij de kust. Waag de klim naar boven en kijk in het rond. Beloon jezelf daarna met een pizza bij Amici Miei. Een leuke trattoria in een klein steegje, dat vanwege de verse lokale producten geliefd is bij locals.

scicli-sicilie-2
Scicli ligt aan de voet van een rots, vlak bij de kust.

6. Geniet in het middeleeuwse Cefalù

Cefalù is een middeleeuws stadje, idyllisch gelegen bij La Rocca. Deze rots is 278 meter hoog en je kunt hem beklimmen. De combinatie met een mooi zandstrand zorgt ervoor dat het historisch centrum wordt beschermd door UNESCO, de kathedraal is een must see. Lekker eten doe je bij Osteria del Duomo op de Via Seminario. Bij Lo Scoglio Ubriaco, de dronken rots, kijk je vanaf het terras uit over de zee.

cefalu-sicilie
Cefalù is een middeleeuws stadje, idyllisch gelegen bij La Rocca.

7. De toerist uithangen in Taormina

Taormina is al eeuwen een toeristische bestemming en dat is niet zonder reden! Het dorp ligt op een heuvel, hoog boven de stranden. Een flinke klim over de trappen, maar gelukkig is er een kabelbaan die pendelt tussen het centrum en de stranden. Mooi is het Teatro Greco, waar je zonder problemen enkele uren zoet bent, al is het maar vanwege de adembenemende uitzichten. In de zomermaanden zijn hier vaak festivals en optredens. Het strand van Taormina is bij Isola Bella. Een prachtig klein eilandje. Mooie, langgerekte zandstranden vind je bij het iets verderop gelegen Giardini Naxos.

taormina-sicilie
Taormina is al eeuwen een toeristische bestemming. Het dorp ligt op een heuvel, hoog boven de stranden.

8. Naar het eeuwenoude Syracuse

Syracuse werd in 734 v Chr gesticht door de Grieken en is een van de mooiste steden op Sicilië. Het historisch centrum Ortigia ligt op een schiereiland en daardoor is de zee altijd dichtbij. Uiteraard heeft Syracuse een levendige vismarkt. Hier komen de locals hun inkopen doen, maar ook jij als toerist kunt hier je geluk niet op. Je kunt voor een paar euro bijvoorbeeld genieten van een glaasje wijn en een kakelverse oester. Dát is pas genieten op z’n Siciliaans.

syrcacuse-sicilie
Syracuse werd in 734 v Chr gesticht door de Grieken en is een van de mooiste steden op Sicilië.

Verken zonnig Sicilië met een huurauto

Wil je meer uit je vakantie op Sicilië halen? Stap dan in een huurauto en ontdek de mooiste plekjes. Nadat je de huurauto bijvoorbeeld op de luchthaven van Catania of de luchthaven van Palermo hebt opgehaald, kan je vakantie pas echt beginnen. Wist je al dat je bij Sunny Cars all-in huurt? Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan! Bij ons kun je je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane.

Bekijk ons aanbod op Sicilië

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Telat Dieffenbach

13 juni 2021 | 9:55 am | Reageer op Telat Dieffenbach

Hallo. Wij hebben via Sunweb geboekt en krijgen in die boeking een auto via jullie. Kunnen wij deze upgraden?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.