5 gekke verkeersregels die je nog niet kent!

Gekke verkeersregels, bestaan die? Jazeker! Dat je niet rechts mag inhalen is heel logisch. En dat je stopt voor een rood stoplicht, ja duh… Maar je hebt er tijdens je vakantie vast nooit over nagedacht dat je niet in je zwembroek achter het stuur mag zitten. We sommen 5 grappige en vreemde verkeersregels voor je op. Ken jij er nog een? Laat het ons dan vooral weten.

Trek een broek aan

Na een heerlijke, lome stranddag begint je maag te knorren. Tijd voor een tafel vol tapas en een koele sangria. Maar wacht, trek je wel even kleding aan voordat je in de auto stapt? Het is in Spanje namelijk verboden voor bestuurders om zwemkleding te dragen achter het stuur. En laat die flipflops maar uit, want dat is niet het juiste schoeisel om mee te rijden in Spanje.

Tijd voor een extra brilletje

Om maar even in het zonnige zuiden van Europa te blijven: in Spanje, Italië en Portugal moet je er altijd voor zorgen dat je een reservebril bij de hand hebt. Zo voorkom je vervelende discussies met de politie. Mochten je lenzen ineens zeer doen of je bril stuk gaan, dan hoef je niet met wazig zicht naar huis te rijden. Eigenlijk wel zo veilig, als je er zo over nadenkt.

Nieuwe voorrangsregel

Het ezelsbruggetje “geef het door, rechts gaat voor” klinkt in Zuid-Afrika heel anders, hier moet je eigenlijk zeggen “geef het door, dieren gaan voor”. Als een ruiter of begeleider van dieren je verzoekt om te stoppen, dan is dat verplicht. En bij overstekend wild lijkt het ons ook handiger dat je even gas terugneemt. Voor backpackers zijn ze er trouwens ietsje minder aardig. Op sommige plekken is het namelijk verboden om te liften.

Sluit je niet af

We snappen best dat je tijdens die zonovergoten vakantie in Griekenland of Spanje wil genieten van een zomers deuntje. Zet die radio lekker hard, maar doe geen oortjes in. Het bespaart je een hoge boete.

Lekker toeteren

Normaal gesproken mag je niet zomaar toeteren, maar in Spanje ben je juíst verplicht om je tegenliggers te waarschuwen op bochtige, smalle wegen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Allemaal heel grappig natuurlijk, maar ook bloedserieus. Want je zit niet te wachten op een boete. En gedoe met de politie? Ook daar heb je geen trek in tijdens je vakantie. Het is heel handig en verstandig om je – voordat je op vakantie gaat – te verdiepen in de verkeerssituatie en -regels van je vakantieland.

All-in autohuur van Sunny Cars

Waar je ook op vakantie gaat, bij Sunny Cars huur je je auto áltijd all-in. Je druk maken over aanvullende verzekeringen of onnodige extra’s is bij ons niet aan de orde. Meer weten over ons all-in concept? We leggen het je graag uit.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.