5 avontuurlijke en bijzondere roadtrips voor je volgende vakantie

Ben je niet zo van de toeristische plekken en reis je veel liever af naar originele bestemmingen? Wij hebben vijf avontuurlijke en bijzondere roadtrips voor je uitgestippeld met verborgen pareltjes in Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Portugal, Spanje en Griekenland. Zie jij een off the beaten track roadtrip wel zitten? Lees dan snel verder hoe je met een all-in huurauto via Sunny Cars deze bestemmingen ontdekt

Nieuw-Zeeland, van Noord tot Zuid

Nieuw-Zeeland natuur

Een reis naar Nieuw-Zeeland is natuurlijk geweldig. Wie wil nu niet een keer afreizen naar de andere kant van de wereld? Het land heeft tal van highlights te bieden, maar waarom niet verder kijken dan dat? Plan een roadtrip door Nieuw-Zeeland en ontdek zowel de hidden gems van het Noordereiland als van het Zuidereiland. In het noordelijke Auckland bereik je langs 309 Road Coromandal Town. Het is een avontuurlijke rit langs machtige Kauri bomen en onderweg heb je een prachtig uitzicht op de Hauraki Gulf. Het Zuidereiland is een paradijs voor dierenliefhebbers. In Kaikoura vind je onder andere orka’s, dolfijnen en zeehonden in het wild en als je geluk hebt zie je ook spelende zeehondenpups! Het meest zuidelijke puntje van Nieuw-Zeeland is Slope Point, een heerlijk ruig gebied. Een roadtrip door Nieuw-Zeeland neemt natuurlijk best wat tijd in beslag. We raden dus wel aan om hier zeker 4 weken voor uit te trekken.

Het grote niets op de Zuid-Afrikaanse Noord-Kaap

Cederberg in Zuid-Afrika

Het is geen geheim meer dat het enorme Krugerpark en grote steden zoals Johannesburg en Kaapstad de moeite waard zijn. Het zijn echt plekken die je ooit in je leven bezocht wil hebben. Maar ook naast deze klassieke roadtrips heeft Zuid-Afrika nog meer te bieden. Start je roadtrip bijvoorbeeld op het meest zuidelijke punt van het Kaapse schiereiland, op de Kaap de Goede Hoop. Trek vervolgens noordwaarts richting het Ceres Mountain Fynbos Nature reserve. Ga hierheen in het Zuid-Afrikaanse voorjaar, want dan staat de Kaapse Flora in volle bloei. Dwars door de savanne rijd je door naar je volgende stop: nationaal park Tankwha, de hotspot van biodiversiteit. Bij de Cederberg met zijn zandsteenformaties, uitgestrekte open vlaktes, diepe ravijnen, geweldige watervallen en traditionele muurschilderingen sluit je je alternatieve roadtrip af in stijl. Twee à drie weken is voldoende voor deze roadtrip in Zuid-Afrika.

Alternatief Venetië in Portugal

Comporta Portugal

Dat Lissabon een leuke bestemming is voor een stedentripje weten we wel. Maar ook in de buurt van deze stad vind je verborgen schatten. We raden het dan ook echt aan om een keer een roadtrip te plannen door Portugal! Bijvoorbeeld van Lissabon naar Porto Covo. Een mooi vertrekpunt is hoofdstad Lissabon. Vervolgens staat er een uitkijkpunt op de planning dat je niet mag missen: Cabo Espichel. Om nog meer van de natuur te genieten volgt het natuurreservaat Estuário do Sado dat zich typeert door rijstvelden, ooievaarsnesten en dolfijnen. Dat had je niet verwacht in Portugal, hé? Iets verder vind je het afgelegen strand van Comporta met hippe strandtenten en heerlijke zandduinen. Comporta wordt ook weleens het nieuwe Ibiza genoemd en dat is niet voor niets… Je roadtrip sluit je af in het fotogenieke vissersdorpje Porto Covo. Voor deze roadtrip heb je aan tien vakantiedagen ongeveer genoeg.

De onbekende omstreken van Barcelona

Natuur rondom Barcelona

Ook buurland Spanje is een populaire toeristische bestemming. Erg geliefd is een stedentrip naar Barcelona. Deze Spaanse stad valt zo goed in de smaak dat toeristen de stad meestal niet verlaten. Een gemiste kans vinden wij! Rondom Barcelona is er namelijk ook een hoop te zien. Combineer je volgende trip naar het populaire Barcelona daarom met een roadrip door Catalonië op zoek naar de mysterieuze omliggende bestemmingen. Biosfeerreservaat Terres de L’Ebre is er zo ééntje: flamingo’s spotten en heerlijk dineren in de vele charmante vissersdorpjes. Meer een wijnliefhebber? Rijd dan naar de Penedès. Wijnakkers, -musea en -barretjes vind je hier volop. Catalonië typeert zich ook door vele kunstenaars en genieën. Denk aan Picasso, Gaudi en Miro! Wil je dus de kunstzinnige tour op, dan is er voor jou de Route van de Genieën. Plak dus zeker een weekje extra aan je trip naar Barcelona.

Fascinerende Minoïsche geschiedenis in Kreta

Strand met palmbomen in Griekenland

Elk jaar trekken heel wat zonaanbidders naar de prachtige stranden van het Griekse eiland Kreta. Maar minstens even spectaculair zijn de overblijfselen uit de Minoïsche tijd. Deze driedaagse roadtrip begint bij de verbluffende archeologische site in Knossos en brengt je via interessante tussenstops naar het allermooiste strand van het hele eiland, Vai. Na een avontuurlijke autorit kom je vanuit Knossos in de hoogvlakte van Lassithi met honderden authentieke windmolens en de mythische Dikteon grot, waar Zeus geboren zou zijn. Na deze culturele uitstapjes is het tijd om te ontspannen op het strand van Elounda. Van hieruit kun je met de boot naar het eiland Kalidonia varen om daarna je roadtrip langs de kust te vervolgen naar de havenstad Agios Nikolaos. Je eindigt je roadtrip in het paradijselijke Vai. Nergens in Griekenland vind je zoveel palmbomen als op dit strand. Heb je al vakantiekriebels gekregen?

Geen zorgen via Sunny Cars

Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken als je via Sunny Cars huurt. Niet voorafgaand aan je boeking, niet wanneer je de huurauto ophaalt en óók niet als je schade rijdt. Best een geruststellende gedachte. Via Sunny Cars huur je volgens ons all-in concept. Dit betekent dat alle benodigde verzekeringen en dekkingen inclusief zijn. Ook zijn wij 24/7 bereikbaar op ons Nederlandstalig noodnummer!
Reseveer nu jouw all-in huurauto

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.