5 Instagramwaardige autoroutes in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een van de meest geliefde bestemmingen voor roadtrippers. Ook in de wintermaanden kiezen heel wat reizigers ervoor om lekker op te warmen tijdens de Zuid-Afrikaanse zomer, de ideale periode voor een bezoek aan de kaapregio en de Oostkaap. Het blijkt dat de meeste reizigers kiezen voor een roadtrip tussen Port Elizabeth en Kaapstad, Johannesburg en Durban of tussen Johannesburg en Kaapstad.

Om je alvast op weg te helpen voor je winterroadtrip, delen we de meest instagramwaardige autoroutes met jou. Dankzij de grote diversiteit, de spectaculaire kustlijn en de prachtige natuur is Zuid-Afrika namelijk een droombestemming voor Instagrammers en liefhebbers van mooie vakantiefoto’s.

Wijnroute: Kaapstad – Port Elizabeth

Wijngaard in Stellenbosch

De Route 62, die door Zuid-Afrikanen ook wel de langste wijnroute van de wereld wordt genoemd, begint in Kaapstad en voert je in 850 kilometer van west naar oost. De langste wijnroute loopt niet alleen door wijnvelden, maar brengt je ook langs prachtige uitzichten, gevarieerde natuur en dorpen en stadjes die een tussenstop waard zijn. Roadtrippers die in Kaapstad beginnen en eindigen, kiezen het struisvogelland van Oudtshoorn (ca. 500 kilometer) als keerpunt. Van west naar oost loopt de wijnroute vrijwel gelijk met de beroemde kustroute die Tuinroute heet, maar het verschil tussen de landschappen langs beide reiswegen is enorm.

Tuinroute: Mosselbaai– Jeffreysbay (Kaapstad – Port Elizabeth)

Knysna tuinroute Zuid-Afrika

De Garden Route of Tuinroute is een van de populairste routes in Zuid-Afrika. Deze 200 kilometer lange route leidt je van Mosselbaai in de Westkaap langs de prachtige kuststrook naar Jeffreys Bay in de Oostkaap. Onderweg kom je langs adembenemende stranden en de mooiste natuurgebieden. De route staat niet alleen bekend om haar natuurpracht, maar ook om het uitgebreide aanbod aan outdoor activiteiten. Zo kun je er bungeejumpen van de Bloukrans brug, surfen, walvissen spotten of duiken.

Inspiratie opdoen voor je eigen Instagrampost? Wij hebben wat mooie voorbeelden verzameld! Instagrammer @hetisdemerckx poseerde bijvoorbeeld op de top van de Lion’s Head. Dat levert een heel mooi vakantiekiekje op. Of bijvoorbeeld @traveling.couple die wel een heel mooi plekje vond om romantisch te poseren. Ze stopten ook nog even bij dit jaloersmakende baaitje en aanschouwden de zonsopkomst in de Drakensbergen. Instagrammer @lesleystraveldiary koos voor de Panoramaroute en schoot een mooie foto bij het viewpoint Blyde River Canyon.

Panoramaroute: Johannesburg – Johannesburg

Blyde River Canyon Zuid-Afrika

In het noordoosten van Zuid-Afrika word je dan weer getrakteerd op de mooiste uitzichten als je de Panoramaroute volgt. Deze schilderachtige route brengt je in een of twee dagen van Johannesburg naar het Krugerpark. Onderweg bewonder je God’s Window en de Blyde River Canyon en kun je de benen strekken bij de cilindervormige rotsformaties van Bourke’s Luck Potholes of een van de watervallen langs de Sabie watervallenroute.

Wist je dat je op de Instagrampagina van Sunny Cars ook leuke inspiratie en mooie vakantiefoto’s spot? Heerlijk om eventjes bij weg te dromen.

Klassieke roadtrip: Kaapstad – Johannesburg

Kaap de Goede Hoop

De meest klassieke roadtrip die je kunt maken in Zuid-Afrika is die van Kaapstad naar Johannesburg. Tijdens deze mooie one way roadtrip bezoek je Kaap de Goede Hoop, glijden de wijngebieden van Franschhoek langs je voorbij en pik je een stukje van de tuinroute mee op weg naar Plettenberg Bay. Hier kun je tussen juli en december walvissen spotten. Verder rijd je de Middeleeuwen binnen in het bergkoninkrijkje Lesotho en treed je in de voetsporen van Prins Bernhard in Swaziland. Voor deze reis heb je wel drie weken nodig, want je overbrugt niet alleen een hele afstand maar komt bovendien ook langs een heleboel bezienswaardigheden.

Actieve roadtrip: Johannesburg-Durban

Drakensbergenpark Zuid-Afrika

Tot slot kiezen ook heel wat reizigers voor een roadtrip van noord naar zuid of omgekeerd. In het zuidelijke Durban kun je het hele jaar door genieten van lekker warm weer. Perfect voor bezoek aan een van de mooie stranden of een surfles! Als je noordelijker rijdt, kom je langs de Nelson Mandela Capture Site, waar je alles leert over Nelson Mandela en zijn strijd tegen de Apartheid. Zin in een stevige wandeling? Trek dan de bergen in in het Drakensbergenpark met zijn 3000 meter hoge bergtoppen. Ook het charmante dorpje Clarens is de moeite waard. Het is bovendien de perfecte uitvalsbasis om het Golden Gate Highlands National Park te bezoeken.

In vier van de vijf bovenstaande autoroutes pik je je huurauto op de ene locatie op en lever je hem op een andere plek weer in. Op de meeste bestemmingen in Zuid-Afrika is one way autohuur mogelijk – wel altijd op aanvraag. Op sommige plekken wordt er een toeslag gerekend om je auto op andere locatie in te leveren. Die toeslag kun je ter plaatse betalen.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.