5 x zien tijdens je roadtrip van Vancouver naar Calgary

Canada het kleine broertje van de Verenigde Staten? Qua oppervlakte klopt daar niets van, want Canada is toch echt groter dan de VS. Dat het er een stuk rustiger is, dat is wèl waar. Waar de VS ruim 325 miljoen inwoners telt, wonen er in Canada maar 37 miljoen mensen. Dit heeft als gevolg dat je hier op een hele relaxte manier kunt genieten van de prachtige en uitgestrekte natuur. In combinatie met een goed onderhouden wegennet en ontspannen rijstijl is Canada bij uitstek het land voor de perfecte roadtrip.

De meeste vakantiegangers kiezen voor West-Canada en vliegen naar Vancouver. Wat er allemaal te zien, te doen en te beleven is in West-Canada vertellen wij je graag! We hebben 5 mooie tips van plekken die je zeker niet mag overslaan.

1. Geniet van de natuur én de cultuur in Vancouver

Je kunt in Vancouver goed fietsen en wandelen, maar ook surfen en kajakken. Vanuit de stad reis je verder naar Vancouver Island; de huurauto neem je gewoon mee op de ferry. Onderweg heb je al kans om dolfijnen of walvissen te zien, maar eenmaal op het eiland kun je een tocht per Zodiac-boot maken om orka’s in het wild en – dichter langs de kust – beren te spotten. Want dat is toch wel een van de belangrijkste redenen om naar West-Canada te gaan: de prachtige wildlife!

2. Rijd naar Jasper National Park

Het volgende hoogtepunt is de ruige natuur van de Rocky Mountains. Met de auto verken je de meren, watervallen en gletsjers van Jasper National Park. Natuurlijk ga je naar Columbia Icefield, een van de grootste ijsmassa’s onder de Noordpoolcirkel, dat je met een speciaal voertuig met rupsbanden kunt betreden. Of je neemt de Jasper Sky Tram die je naar Whistler’s Mountain brengt op meer dan 2.000 meter hoogte. Met helder weer heb je prachtig uitzicht over Jasper National Park.

istock-1190208340-jasper-national-park-canada-filter
Één met de natuur in Jasper National Park.

Op wegen met meerdere banen in beide richtingen geldt het keep your lane-systeem. Wat inhoudt dat je op een gekozen baan moet blijven rijden en dat auto’s elkaar zowel links als rechts mogen inhalen. Je wisselt in principe alleen van baan als je de snelweg wil verlaten.

3. Adembenemend mooi, de Icefield Parkway

Dan volgt een van de mooiste wegen van Canada en misschien wel van de wereld: de Icefields Parkway. Deze 200 km lange panoramaroute mag niet ontbreken tijdens je roadtrip. Neem de tijd, want onderweg kom je zoveel mooie plekjes tegen: je blijft fotograferen.

istock-1219453057-icefield-parkway-canada-filter-2
Pak je fotocamera er maar bij als je op deze weg rijdt. Dit wil je vastleggen!

4. Ontdek het prachtige Banff National Park

Uiteindelijk kom je uit in Banff National Park, het oudste en bekendste park van Canada en daardoor een van de drukstbezochte gebieden in Canada. Hier liggen het beroemde Lake Louise en gletsjermeer Moraine Lake. Behalve genieten van de prachtige, blauwe meren kun je hier ook goed wandelen en ’s winters skiën.

istock-1248403218-canada-familie-filter-2
Dit prachtige blauwe meer is zeker een bezoekje waard ...

In Canada zijn de meeste ophaallocaties choice locations. Bij deze locaties mag je in de geboekte categorie zelf je eigen huurauto uitkiezen. Op het terrein staan de auto’s van de geboekte categorie netjes naast elkaar. Je mag zelf bepalen welke van die auto’s het wordt.

5. Met de huurauto naar Calgary

Vanuit Banff rijd je gemakkelijk door naar Calgary. In juli vindt hier de Calgary Stampede plaats: wereldwijd het grootste rodeo-festival waar alle cowboys zich verzamelen.

istock-1179092260-filter-2
Met de huurauto rijd je gemakkelijk naar dit soort uitkijkpunten. Wat een uitzicht!

Ontdek Canada met een all-in huurauto

Zonder huurauto ben je nergens in Canada. Tip: plan je reis niet te vol. De afstanden zijn groot en voor je het weet zit je de hele dag in de auto. Maak keuzes welke bezienswaardigheden je in ieder geval wil bezoeken, plan dagen waarop je langere stukken rijdt en blijf regelmatig een paar dagen op één bestemming. Zo haal je het meeste uit je roadtrip.

De meeste mensen maken een one way en halen de huurauto op de luchthaven van Vancouver op en leveren deze in Calgary weer in (of andersom). Wat je ook kiest, bij Sunny Cars huur je all-in. Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. In zowel Vancouver als Calgary kun je gebruikmaken van onze Fastlane service. Na aankomst ga je meteen naar een Self Service Kiosk, waarna je rechtstreeks naar de auto kan lopen. Je zit dus in de zesde versnelling achter het stuur!

Bekijk ons aanbod in Canada

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.