Roadtrip van Toronto naar Quebec? Deze 7 plekken moet je zien!

Canada is niet alleen groter dan de VS, het is ook nog eens het op een na grootste land ter wereld. Het is dus vrijwel onmogelijk alles te zien tijdens een vakantie van twee of drie weken. Het beste maak je dus een keuze voor een bepaald deel van het land. Het voordeel van een reis naar Oost-Canada is dat het een stuk korter vliegen is. Hoewel hier net als in West-Canada veel natuurschoon te bewonderen valt, ga je naar Oost-Canada voor de steden en de Franse invloeden. Kies je voor dit deel van Canada? Dan mag je deze plaatsen zeker niet overslaan tijdens je roadtrip!

1. Ontdek het bruisende Toronto

Je kunt je reis het beste beginnen in Toronto, de grootste stad van Canada. Toronto ligt direct aan Lake Ontario en heeft een prachtige skyline. De bekendste bezienswaardigheid is de CN Tower (553m). Verder vind je hier veel goede restaurants, musicals, musea en kunstgalerieën.

istock-1168982692-toronto-filter-1
Prachtig, de skyline van Toronto!

Autorijden in Canada is heel relaxt. De wegen zijn ruim en de maximale snelheid ligt een stuk lager dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast zijn alle huurauto’s een automaat. Dat maakt het rijden in je huurauto nog comfortabeler. Het schakelen gaat vanzelf: je hoeft alleen maar op de weg te letten. Als je thuis geen automaat rijdt, is het misschien even wennen, maar dat heb je zo onder de knie.

2. Niagara Falls, een absolute must see

Vanuit Toronto ga je naar de Niagara Falls, de beroemde watervallen die je natuurlijk niet mag overslaan. Over de Queen Elizabeth Way ben je er in 1,5 uur, maar het is leuk om een stop te maken in Niagara-on-the-Lake waar je tussen de wijnvelden kunt fietsen, eten

istock-178374974-niagara-falls-filter
Dit is typisch zo een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben! Hoe fijn dat je hier met je huurauto zó naartoe rijdt.

3. Speciaal voor de natuurliefhebbers: Gananoque

Nog meer natuurschoon vind je verderop in Gananoque. Het stadje is bekend om het natuurgebied Thousand Islands. Je kunt de eilanden (het zijn er wel 1.800) met een kayak of rondvaartboot verkennen. Als je goed oplet zie je de bevers die hier wonen.

4. Bezoek het veelzijdige Ottowa

Een stukje verder ligt Ottowa, de hoofdstad van Canada. Hoewel je hier veel Engelse invloeden hebt – voor fish & chips ga je naar de pub en ook de wisseling van de wacht doet sterk aan die in Londen denken – is de stad tweetalig en begin je voor het eerst te merken dat Canada ook een Franse kant heeft.

istock-153709676-ottowa-filter
Cultuursnuiven in Ottowa mag ook zeker niet ontbreken tijdens deze roadtrip.

In Canada zijn de meeste ophaallocaties choice locations. Bij deze locaties mag je in de geboekte categorie zelf je eigen huurauto uitkiezen. Op het terrein staan de auto’s van de geboekte categorie netjes naast elkaar. Je mag zelf bepalen welke van die auto’s het wordt

5. Ontdek Montreal met je huurauto

Die Franstalige kant vind je zeker in Montreal. Een bijzondere stad waar na Parijs de meeste Franstaligen wonen. In het oude centrum waan je je echt even in Frankrijk en ook hier hebben ze een Quartier Latin. ’s Winters is het zo koud, dat je je bijna niet op straat kunt vertonen. Daarom is ondergronds een complete stad ontstaan: Ville Souterraine met hotels, 40 bioscopen, 200 restaurants en zo’n 2.000 winkels.

istock-1266475864-montreal-filter
Door de historische uitstraling en prachtige architectuur waan je je hier even in Frankrijk.

6. Een echte aanrader: Algonquin Provincial Park

Wil je nog wat natuur zien tussen alle steden door? Ga dan naar het Algonquin Provincial Park, een bosrijk gebied met veel meren waar je goed kunt wandelen. Wildlife zoals in West- Canada vind je hier niet, maar een eland of wasbeer zou je nog weleens kunnen tegenkomen.

istock-1225386696-algonquin-provincial-park-filter
De natuur op z'n mooist! Ervaar het zelf in Algonquin Provincial Park

7. Quebec als afsluiter van de roadtrip

Quebec is een leuke stad vanwege de relaxte Europese sfeer en de vele historische bezienswaardigheden. De oude binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Quebec ligt aan de Golf van Saint Lawrence waar je walvissen kunt spotten. Een overweldigende afsluiter van een perfecte roadtrip!

istock-1052824734-quebec-filter
Een gezellige stad, maar ook zeker een adembenemende natuur! Quebec is van alle markten thuis.

Ontdek Canada met een all-in huurauto

Zonder huurauto ben je nergens in Canada. Tip: plan je reis niet te vol. De afstanden zijn groot en voor je het weet zit je de hele dag in de auto. Maak keuzes welke bezienswaardigheden je in ieder geval wil bezoeken, plan dagen waarop je langere stukken rijdt en blijf regelmatig een paar dagen op één bestemming. Zo haal je het meeste uit je roadtrip.

Je kunt natuurlijk van Toronto naar Quebec rijden, maar ook op de luchthaven van Montreal hebben we een huurauto met onze all-in formule voor je klaarstaan. Je krijgt ter plaatse gegarandeerd niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Wil je extra snel de weg op na aankomst? Maak dan gebruik van onze Fastlane service. Na aankomst ga je meteen naar een Self Service Kiosk, waarna je rechtstreeks naar de auto kan lopen. Je zit dus in de zesde versnelling achter het stuur!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.