Handig om te weten als je een auto huurt in Canada

Canada het kleine broertje van de Verenigde Staten? Qua oppervlakte klopt daar niets van, want Canada is toch echt groter dan de VS. Dat het er een stuk rustiger is, dat is wèl waar.
Waar de VS ruim 325 miljoen inwoners telt, wonen er in Canada maar 37 miljoen mensen. Dit heeft als gevolg dat je hier op een hele relaxte manier kunt genieten van de prachtige en uitgestrekte natuur. Ook in de steden gaat het er aangenaam aan toe. In combinatie met een goed onderhouden wegennet en ontspannen rijstijl is Canada bij uitstek het land voor de perfecte roadtrip. Met deze autohuurweetjes ga je goed voorbereid de weg op en haal je nét even meer uit je vakantie.

1. Keep your lane

Op wegen met meerdere banen in beide richtingen geldt het keep your lane-systeem. Wat inhoudt dat je op een gekozen baan moet blijven rijden en dat auto’s elkaar zowel links als rechts mogen inhalen. Je wisselt in principe alleen van baan als je de snelweg wil verlaten. Heel anders dan we in Nederland gewend zijn.

2. Fastlane service

Bij de autohuurbalies kan het soms flink druk zijn. Op sommige plekken in Canada kun je gebruikmaken van onze Fastlane service. Je kunt de rij dan overslaan, waarna je rechtstreeks naar de auto kan lopen. Hiervoor hoef je alleen vooraf de registratielink in te vullen. Handig, als je lekker snel de weg op wilt!

3. Extra bestuurder

Tijdens een lange autorit is het fijn als je het rijden onderling kunt afwisselen. In Canada is een tweede bestuurder niet altijd inbegrepen in de huurprijs. Dus controleer dit goed en voeg anders de service Extra Bestuurder toe aan je reservering. Let op dat de extra bestuurder ook altijd het huurcontract ondertekend, zodat jullie beide verzekerd zijn.

4. One way huren

Zeker bij een groot land als Canada is het fijn om de auto op de ene luchthaven op te halen en op de andere in te leveren. Dat heet een One Way en is tegen betaling mogelijk. Populaire one ways in Canada zijn Vancouver – Edmonton – Calgary en Toronto- Montreal – Quebec – Ottawa.  Voer de gewenste ophaal- en inleverlocatie in en je ziet direct wat de toeslag voor de one way is!

5. Choice locations

In Canada zijn de meeste ophaallocaties choice locations. Alle beschikbare huurauto’s uit de door jou gereserveerde categorie zijn dan op een nabijgelegen parkeerterrein voor je op een rij gezet. Hier mag je zelf je huurauto uitkiezen. Je meld je eerst bij de verhuurbalie op de luchthaven en daar registreer je je. Vervolgens word je doorverwezen naar het juiste vak met de beschikbare auto’s. De auto’s zijn open en dus kun je ze van buiten én binnen bekijken voordat je kiest. Heb je je favoriet gevonden, dan draai je de sleutels (die al in het contact zitten) om en rijd je naar de check-out om het contract te ondertekenen. In de voucher staat of je bij een choice location hebt gehuurd en vind je de verdere uitleg hierover.

6. Automaat

Autorijden in Canada is heel relaxt. De wegen zijn ruim en de maximale snelheid ligt een stuk lager dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast zijn alle huurauto’s een automaat. Dat maakt het rijden in je huurauto nog comfortabeler. Het schakelen gaat vanzelf: je hoeft alleen maar op de weg te letten. Als je thuis geen automaat rijdt, is het misschien even wennen, maar dat heb je zo onder de knie.

7. Under Age

De minimumleeftijd om een auto te huren in Canada is 25 jaar. Ben je tussen de 21 en 25 jaar, kijk dan bij het reserveren naar de mogelijkheden om de Jonge Bestuurder service toe te voegen. Soms is het ook mogelijk om de minimumleeftijd te verlagen tegen betaling van een toeslag bij het ophalen van de huuauto. Check altijd de specifieke reisvoorwaarden van jouw favoriete huurauto voor meer informatie hierover.

Zorgeloos op pad met Sunny Cars

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor het regelen van een zorgeloze huurauto voor je roadtrip door Canada. Huur je bij Sunny Cars dan weet je vooraf al dat er ook achteraf geen gedoe is. Met onze all-in formule is alles vooraf geregeld en heb je gegarandeerd geen onverwachte kosten ter plaatse. Alle verzekeringen die jij nodig hebt tijdens je autohuur zijn namelijk inbegrepen. Denk aan een extra WA-verzekering van minimaal €10 miljoen, een schadeverzekering en een diefstalverzekering. Maar ook de terugbetaling van het eigen risico en glas-banden-bodem-dak schadedekking zijn standaard inbegrepen. Met een huurauto van Sunny Cars kun je dus onbezorgd genieten van de prachtige omgeving in Canada.

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s in Canada

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Arthur Kuthe

19 september 2021 | 9:38 am | Reageer op Arthur Kuthe

Wat is de max. Leeftijd voor hour auto sunny car in Canada en de VS?Eventueel ook voor camperhuur?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Samantha Korf

21 september 2021 | 9:12 am | Reageer op Samantha Korf

Dag Arthur, bedankt voor je bericht. Er is geen standaard maximum leeftijd, dit is per lokale wagenparkaanbieder verschillend en in veel gevallen is er geen maximumleeftijd. Je kunt deze bij het aanbod huurauto's terugvinden door te klikken op 'bekijk huurvoorwaarden'. Wil je nog even rustig nalezen hoe het ook alweer zit met leeftijden, lees dan deze handige pagina: https://www.sunnycars.nl/extras/leeftijd-autohuur/
Wij verhuren alleen auto's, dus met camperhuur kunnen we je helaas niet helpen. Met zonnige groet, Samantha

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Petro

19 september 2021 | 7:29 pm | Reageer op Petro

LS na lezen van uw advies ophalen huurauto, hadden wij te Halifax airport Canada 2018 de volgende ervaring.
Ondanks de papieren van Sunny cars, ivm verzekering probeerde baliemedewerkster ons toch een soort schade verzekering te verkopen dit hebben wij beleefd geweigerd.
Wij kregen de sleutels met een vage indicatie waar de auto in de parkeergarage stond, voordat wij de auto wilde meenemen moesten wij eerst het blanco schadeformulier ondertekenen dit hebben wij geweigerd en eerst de auto geinspecteerd, daarna terug naar de Alamo balie en paar krassen op bumper aangegeven, Alamo medewerkster zei deze waren te klein om dit schade te noemen misschien voor haar niet voor ons schade is schade en bewijs daarna maar het tegendeel.
Dat wij een grotere auto meekregen was een leuke verrassing echter wij konden niets uitkiezen.
Terugleveren van de auto ging daarintegen zeer vriendelijk en netjes.
Vandaar dat wij toch weer kozen voor Sunny cars

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Samantha Korf

21 september 2021 | 9:16 am | Reageer op Samantha Korf

Dag Petro, bedankt voor je bericht en goed om te horen dat jullie 'nee' hebben gezegd tegen extra verzekeringen. Jullie waren tenslotte al all-in verzekerd via Sunny Cars. Wij proberen hier altijd heel duidelijk in te zijn, dus zijn dan ook erg blij dat jullie alle dingen juist hebben afgehandeld. We hopen dat jullie met de grotere auto een zorgeloze vakantie hebben gehad en we vinden het heel fijn om te horen dat we jullie de volgende keer weer mogen voorzien van een all-in huurauto! Met zonnige groet, Samantha

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

L sleurink

18 maart 2022 | 5:55 pm | Reageer op L sleurink

Graag wil ik wat informatie over een
Autohuur in CANADA
Ophalen in Calgary op het vliegveld
Tijdstip half juni tot eind Juli
Vr gr
L sleurink

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hilde Dambrink

23 maart 2022 | 12:07 pm | Reageer op Hilde Dambrink

Beste meneer of mevrouw Sleurink, bedankt voor je berichtje, wat leuk dat je naar Canada gaat! Op onze website kun je heel gemakkelijk zelf de prijzen voor je all-in huurauto vinden. Mocht je toch nog vragen hebben, kun je altijd contact met ons opnemen via mail (reservations@sunnycars.nl) of telefonisch via 023-5699696. Zonnige groet, Hilde

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hoe ma

10 april 2023 | 2:48 pm | Reageer op Hoe ma

Hoe oud mag je maximaal zijn om een auto te huren

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

11 april 2023 | 10:00 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hallo, de maximumleeftijd voor autohuur kan verschillen per bestemming en er kunnen zelfs tussen lokale huurkantoren verschillende maximumleeftijden zijn. Op sommige bestemmingen kun je gelukkig de maximumleeftijd verhogen. Zo zorg je ervoor dat je je vakantiebestemming tóch met een huurauto kunt verkennen. In de huurvoorwaarden lees je meer over het verhogen van de maximumleeftijd en de hoogte van de toeslag die je hiervoor ter plaatse betaalt. Wil je meer weten over de maximale leeftijd voor autohuur? Lees hier verder: https://www.sunnycars.nl/extras/leeftijd-autohuur/.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.