Auto huren in Canada? Lees onze handige autohuurweetjes!

Canada is een fantastisch land om met een huurauto te ontdekken. De combinatie tussen de adembenemende wildlife en de grote steden met eindeloze skylines is ideaal. Zo heb je een uiteenlopende vakantie en zie je van alles wat! Maar voor dat je instapt, zijn er een paar dingen die handig zijn om te weten. Wij vertellen ze je!

Under Age
Ben je tussen de 21 en 25 jaar, kijk dan bij het reserveren naar de mogelijkheden voor Jonge Bestuurder. Soms is het ook mogelijk om de minimumleeftijd te verlagen tegen betaling van een toeslag. Check altijd de specifieke voorwaarden voor meer informatie hierover.

Keep your lane
Op wegen met meerdere banen in beide richtingen geldt het keep your lane-systeem. Wat inhoudt dat je op een gekozen baan moet blijven rijden en dat auto’s elkaar zowel links als rechts mogen inhalen. Je wisselt in principe alleen van baan als je de snelweg wil verlaten. Heel anders dan we in Nederland gewend zijn.

Fastlane service
Bij de balie van de lokale verhuurder kan het soms flink druk zijn. Op sommige plekken in Canada kun je gebruikmaken van onze Fastlane service. Je kunt de rij dan overslaan, waarna je rechtstreeks naar de auto kan lopen. Hiervoor hoef je alleen vooraf de registratielink in te vullen. Handig, als je lekker snel de weg op wilt!

Extra bestuurder
Tijdens een lange autorit is het fijn als je het rijden onderling kunt afwisselen. In Canada is een tweede bestuurder niet altijd inbegrepen in de huurprijs. Dus controleer dit goed en voeg anders de service Extra Bestuurder toe aan je reservering.

One way huren
Soms is het fijn om de auto op de ene luchthaven op te halen en op de andere in te leveren. Dat heet een One Way en tussen de volgende steden (beide richtingen) is dat tegen betaling mogelijk. De prijzen hiervoor vind je in de huurvoorwaarden.

  • Vancouver – Edmonton – Calgary
  • Toronto- Montreal – Quebec – Ottawa

Choice locations
In Canada zijn de meeste ophaallocaties choice locations. Alle beschikbare huurauto’s uit de door jou gereserveerde categorie zijn dan op een nabijgelegen parkeerterrein voor je op een rij gezet. Hier mag je zelf je huurauto uitkiezen. Je meld je eerst bij de verhuurbalie op de luchthaven en daar registreer je je. Vervolgens word je doorverwezen naar het juiste vak met de beschikbare auto’s. De auto’s zijn open en dus kun je ze van buiten én binnen bekijken voordat je kiest. Heb je je favoriet gevonden, dan draai je de sleutels (die al in het contact zitten) om en rijd je naar de check-out om het contract te ondertekenen. In de voucher staat of je bij een choice location hebt gehuurd en vind je de verdere uitleg hierover.

Automaat
Autorijden in Canada is heel relaxt. De wegen zijn ruim en de maximale snelheid ligt een stuk lager dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast zijn alle huurauto’s een automaat. Dat maakt het rijden in je huurauto nog comfortabeler. Het schakelen gaat vanzelf: je hoeft alleen maar op de weg te letten. Als je thuis geen automaat rijdt, is het misschien even wennen, maar dat heb je zo onder de knie.

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte! Je hebt nu de belangrijkste informatie gelezen om zelfverzekerd een auto te kunnen huren in Canada. Maar wacht niet te lang met boeken. Hoe dichter je bij de vertrekdatum komt, hoe hoger de prijzen. En bij ons mag je altijd kosteloos wijzigen, wel zo fijn!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Petro

19 september 2021 | 7:29 pm | Reageer op Petro

LS na lezen van uw advies ophalen huurauto, hadden wij te Halifax airport Canada 2018 de volgende ervaring.
Ondanks de papieren van Sunny cars, ivm verzekering probeerde baliemedewerkster ons toch een soort schade verzekering te verkopen dit hebben wij beleefd geweigerd.
Wij kregen de sleutels met een vage indicatie waar de auto in de parkeergarage stond, voordat wij de auto wilde meenemen moesten wij eerst het blanco schadeformulier ondertekenen dit hebben wij geweigerd en eerst de auto geinspecteerd, daarna terug naar de Alamo balie en paar krassen op bumper aangegeven, Alamo medewerkster zei deze waren te klein om dit schade te noemen misschien voor haar niet voor ons schade is schade en bewijs daarna maar het tegendeel.
Dat wij een grotere auto meekregen was een leuke verrassing echter wij konden niets uitkiezen.
Terugleveren van de auto ging daarintegen zeer vriendelijk en netjes.
Vandaar dat wij toch weer kozen voor Sunny cars

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Samantha Korf

21 september 2021 | 9:16 am | Reageer op Samantha Korf

Dag Petro, bedankt voor je bericht en goed om te horen dat jullie 'nee' hebben gezegd tegen extra verzekeringen. Jullie waren tenslotte al all-in verzekerd via Sunny Cars. Wij proberen hier altijd heel duidelijk in te zijn, dus zijn dan ook erg blij dat jullie alle dingen juist hebben afgehandeld. We hopen dat jullie met de grotere auto een zorgeloze vakantie hebben gehad en we vinden het heel fijn om te horen dat we jullie de volgende keer weer mogen voorzien van een all-in huurauto! Met zonnige groet, Samantha

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Arthur Kuthe

19 september 2021 | 9:38 am | Reageer op Arthur Kuthe

Wat is de max. Leeftijd voor hour auto sunny car in Canada en de VS?Eventueel ook voor camperhuur?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Samantha Korf

21 september 2021 | 9:12 am | Reageer op Samantha Korf

Dag Arthur, bedankt voor je bericht. Er is geen standaard maximum leeftijd, dit is per lokale wagenparkaanbieder verschillend en in veel gevallen is er geen maximumleeftijd. Je kunt deze bij het aanbod huurauto's terugvinden door te klikken op 'bekijk huurvoorwaarden'. Wil je nog even rustig nalezen hoe het ook alweer zit met leeftijden, lees dan deze handige pagina: https://www.sunnycars.nl/extras/leeftijd-autohuur/
Wij verhuren alleen auto's, dus met camperhuur kunnen we je helaas niet helpen. Met zonnige groet, Samantha

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.