5x op pad met de huurauto in verrassend Catalonië

Catalonië… de meest welvarende provincie van Spanje waarvan de lijst met bezienswaardigheden oneindig is. Uiteraard zijn wereldstad Barcelona, de populaire Costa Brava en de architectuur van Antoni Gaudí zeker de moeite waard als je er voor het eerst komt. Maar heb je de lijst met de toeristische trekpleisters wel gezien? Probeer dan eens iets van onderstaande lijst!

1. Op bezoek in Tarragona

Rijd je vanuit Barcelona een uur naar het zuiden, dan kom je bij de sfeervolle stad Tarragona uit. Je dwaalt er door gezellige smalle straatjes en er hangt een prettige sfeer. Het oude historische centrum staat vol met Romeinse overblijfselen. Parkeer je auto dicht bij de stad en ontdek Tarragona te voet.

tarragona-oude-stad-spanje-2
Het oude historische centrum van Tarragona staat vol met Romeinse overblijfselen.

Op hellingen van ten minste 7% heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer, tenzij het dalende verkeer zich dicht bij een uitwijkplaats bevindt. Handig om te weten!

2. Mosselkwekerij in Sant Carles de la Ràpita

Nog verder naar het zuiden ligt een klein vissersdorpje genaamd Sant Carles de la Ràpita. Huur een kayak bij Kayak, Natura y Aventura en peddel naar Musclarium (200 meter verderop). Hier vind je een mosselkwekerij waar je verse oesters en mosselen kunt eten. Dat in combinatie met een glaasje cava maakt dit tot een onvergetelijke ervaring! Ook staan er andere gerechten op de kaart, voornamelijk zeevruchten. Smullen geblazen!

kayak-in-spanje
Huur een kayak en peddel naar Musclarium! Daar kan het smullen beginnen.

3. Kasteel in Miravet

Rijd je meer naar het binnenland van Catalonië, dan kom je al snel op prachtige kronkelwegen uit. Zo ook de route naar Miravet. Breng een (gratis) bezoek aan het kasteel waar je prachtig uitzicht hebt over rivier de Ebro en het Spaanse landschap.

miravet-spanje
Breng een (gratis) bezoek aan het kasteel van Miravent met een prachtig uitzicht als resultaat!

Buiten de bebouwde kom mag je toeteren bij het inhalen. Rijd je op een smalle weg met veel bochten? Dan is het zelfs verplicht om eventuele tegenliggers te waarschuwen!

4.  Klooster Monestir de Sant Pere de Rodes

Bovenop een heuvel van natuurpark Parque Natural de Cap de Creus, vind je een benedictijnerklooster. Dit klooster heeft een heel bijzonder verhaal! Hier zouden namelijk Italiaanse monniken hebben geleefd, die wijn verbouwden. Het schijnt zelfs dat deze monniken de stichters zijn geweest van het wijngebied in Catalonië! Naast dat bijzondere verhaal, heb je hier ook een geweldig uitzicht over de baai van Port de la Selva.

klooster-monastir-spanje
Het schijnt dat de monniken die hier woonden, de stichters zijn geweest van het wijngebied in Catalonië!

Genieten van een wijntje? Prima! Maar laat het autorijden dan wel over aan je reisgenoot. Om tijdens de vakantie te kunnen genieten van een glaasje (of twee) is het slim om een Extra Bestuurder aan je reservering toe te voegen. Zo kunnen jij en je reisgenoot het rijden afwisselen.

5. Wijnproeverij op wijnboerderij Finca Viladellops

Op talloze plekken in Catalonië kun je genieten van goede wijn. Maar wat is nu leuker dan een echte wijnproeverij? Breng een bezoekje aan Finca Viladellops. Deze wijnboerderij heeft een heel mooie locatie, in het dorp Olèrdola. Dit kleine dorpje dateert uit het jaar 930. Wijn én historie, een perfecte combinatie.

olderdola-spanje-kerk
Wijn én historie, een perfecte combinatie bij Finca Viladellops.

Ontdek alle mooie plekjes in Catalonië met je huurauto

Zin gekregen om in een huurauto te stappen en Catalonië te ontdekken? Bij Sunny Cars is de huursom all-in, je krijgt ter plaatse dus niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je huurauto kun je geheel op maat maken met onze handige services. Zo kun je kiezen voor de Online Check-in en Fastlane, waarmee je je huurauto plankgas ophaalt. En wil je graag optimale flexibiliteit? Met onze Flexservice kun je tot 4 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren!

Bekijk het aanbod in Catalonië

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.