De 6 opmerkelijkste tankstations in de USA

Beschouw jij een bezoekje aan een tankstation als saai en noodzakelijk? In de Verenigde Staten hoeft dat lang niet altijd saai te zijn! Je vindt daar namelijk verschillende opmerkelijke tankstations. Echte architectonische hoogstandjes. Sommige tankstations zijn al oud en niet meer in gebruik, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds leuk is om ze van dichtbij te zien! Ook zijn er nog wat van deze tankstations wél in werking. Wij zetten 6 bijzondere tankstations voor je op een rij die je tijdens je roodtrip in de USA kunt bezoeken!

1. Shell Service Station, North Carolina

Shell bouwde in de jaren 30 een aantal tankstations in de vorm van een schelp. In Winston-Salem waren er zeker acht van deze tankstations, maar dit exemplaar dat gebouwd werd door R. H. Burton en zijn zoon is het enige dat nog is overgebleven. Tanken is er niet meer mogelijk, maar even rondkijken en wat foto’s natuurlijk wel!

shell-service-station-north-carolina
Foto: David Bjorgen

2. Teapot Gas Station, Washington

De theepot in Washington werd in 1922 gebouwd en deed zo’n 80 jaar lang dienst als benzinestation. Het schattige tankstation werd ontworpen door Jack Ainsworth en was bedoeld als een herinnering aan de Teapot Dome Scandal, waarbij de regering onder obscure omstandigheden oliereserves verhuurde aan private oliebedrijven. Het bezinestation verkoopt nu geen brandstof meer, maar behoort tot de United States’ National Register of Historic Places.

teapot-gas-station-washington
Foto: Roadside Architecture

In de USA wordt vaak de Vol-Betaald tankregeling aangeboden. Één gratis tank brandstof is dan bij de huurprijs inbegrepen. Je haalt de huurauto met volle tank op en je levert ‘m niet afgetankt in. Je hoeft niets bij te betalen en mag de tank dus helemaal leegrijden. Ideaal, want in de USA leg je toch al snel flink wat kilometers af en die tank rijd je dus sowieso leeg.

3. Airplane Service Station, Tennessee

Ook in het oosten van de Verenigde Staten slaagde een tankstation erin om een plekje op de United States’ National Register of Historic Places te bemachtigen. Het Airplane Service Station werd in 1930 gebouwd door de broers Elmer en Henry Nickle met als bedoeling om hun benzinestation zo origineel te maken dat het meer klanten zou lokken. Tot 1960 deed het dat ook. Nu doet het benzinestation in de vorm van een vliegtuig alleen nog dienst als historische plek.

airplane-service-station-knox
Foto: Brian Stansberry

4. Poshest Gas Station, Los Angeles

Het Helios House in Los Angeles doet denken aan de Walt Disney Concert Hall. Dit tankstation wordt ook wel beschouwd als ‘het tankstation van de toekomst’ en het is nog ecologisch ook! Het dak is namelijk bedekt met zonnepanelen en ook het regenwater wordt verzameld. Je vindt dit architectonische hoogstandje op de hoek van Olympic & Robertson blvd. Maak jij er een stop met je huurauto om te tanken?

poshest-gas-station-usa
Foto: Jakob N. Layman

In de USA zijn voldoende tankstations. Alleen in de dunbevolkte gebieden en in de bergen vind je er minder. Maak in die gebieden altijd een tussenstop bij een tankstation! Zo kom je niet voor een onverwachte verrassing (lege tank) te staan. Let ook op de borden ‘no service for x miles’ (de komende mijlen geen benzinestation).

5. Orbit Gas Station, Orange Vale

In Orange Vale kun je tanken bij een uniek bezinestation! Dit gevleugelde tankstation is een mooi voorbeeld van de Googie-architectuur die zich baseerde op ongebruikelijke vormen en geïnspireerd werd door auto’s en ruimtevaart. In de jaren ’40 tot ’60 was de stijl alomtegenwoordig in Zuid-Californië. Nu zijn er nog maar een handvol voorbeelden terug te vinden.

orbit-gas-station-orange-vale
Foto: Roadside Architecture

6. Jack Colker Union 96 Gas Station, Beverly Hills

Een ander mooi voorbeeld van die Googie-architectuur is het Jack Colker Union 96 Gas Station in Beverly Hills. Het originele dak werd oorspronkelijk ontworpen voor LAX airport door architect William Pereira. Aangezien de luchthaven het ontwerp uiteindelijk niet nodig had, eindigde Beverly Hills met een opmerkelijk tankstation.

jack-colker-union-96-gas-station-beverly-hills
Foto: Katy Lain

On the road in the USA

Maak jij bij een van deze opmerkelijke tankstations een stop tijdens je vakantie in de USA? Cool! Met aanbod op ruim 8000 bestemmingen, zijn we ook in de USA goed vertegenwoordigd. Zo kun je een all-in huurauto reserveren op de luchthaven van Los Angeles. Als je dan toch in de buurt bent, kun je meteen je huurauto voltanken bij de tankstations in Beverly Hills, Orange Vale of Los Angeles! Uiteraard kun je ook je je Sunny Cars huurauto reserveren op de luchthaven van Orlando, de luchthaven van Las Vegas en op talloze andere luchthavens. Liever de huurauto ophalen in een stad? Dan kies je voor ophalen op één van de vele stadskantoren.

All-in en zorgeloos met Sunny Cars

Als je een huurauto van Sunny Cars reserveert, hoef je je geen zorgen te maken over verzekeringen en extra’s. Je huurt namelijk altijd een all-in huurauto! Bij ons is een WA-verzekering uiteraard ook inbegrepen. Maar wij gaan nog een stapje verder! Wij hebben namelijk een WA-dekking van minimaal € 10 miljoen. Zo rijd je optimaal verzekerd rond en ben je in geval van schade aan een derde goed verzekerd. Een heel geruststellend idee, niet waar?! Voor jouw zorgeloze vakantie in de USA spelen wij op zeker.

Bekijk het aanbod in de USA

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.