fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

6 x hier moet je geweest zijn op Corfu

Michal (Van hier tot Timboektoe) is moeder van 4 kinderen, woont in Rotterdam, werkt als interimmanager en reist graag. Haar reiservaringen met – en soms ook zonder – kinderen deelt ze op haar blog Reiswijzer kids&co. Omdat reizen niet op hoeft te houden als je kinderen krijgt… Voor Sunny Cars verzamelde ze zes must-see-plekjes in het noorden van Corfu (Griekenland).

Corfu – ook wel het groene eiland genoemd – ligt ten noordwesten van Griekenland in de Ionische Zee. Het eiland behoort met onder meer Zakynthos en Kefalonia tot de Ionische eilanden en dankt zijn bijnaam aan de relatief grote hoeveelheid regen die er valt (Corfu is het meest noordelijke gelegen eiland van Griekenland; een deel ligt zelfs voor de kust van Albanië).

In tegenstelling tot het relatief platte zuiden, bestaat het noordelijke deel van Corfu uit een bergketen die van oost naar west over het eiland loopt. De hoogste top – Pantokrator, wat letterlijk ‘allesheerser’ betekent – is 900 meter hoog en ligt in het oosten. Door het gebergte is het noorden van Corfu relatief moeilijk te bereizen; langs de kust loopt in het noorden en oosten een prima weg, maar in het westen en het achterland moet je het doen met smalle bergweggetjes, haarspeldbochten en weinig tot geen openbaar vervoer. Een huurauto is dan ook een must om dit mooie deel van het eiland te verkennen. Want mooi is het zeker als je van groene heuvels, schattige dorpjes en prachtige vergezichten houdt.

Nissaki

In het noordoosten van Corfu ligt het vissersdorp Nissaki, op een plek waar de uitlopers van de Pantokrator tot in de zee reiken. Het dorp is dan ook voornamelijk gebouwd langs de kustweg die zich om de rotsen heen slingert. Neem je de afslag naar zee dan kom je uit bij het haventje van Nissaki waar motorbootjes dobberen. Naast het haventje is een bar en een klein strandje. Een fijn plekje om te ontbijten of een borrel te drinken.

Nissaki Corfu

Kouloura

Kouloura is volgens onze reisgids het kleinste dorp van Corfu en inderdaad, heel groot is het niet. Het bestaat uit een paar huizen, een haventje en daarnaast een taverne. Loop een rondje door het ontzettend pittoreske haventje en vergaap je aan het uitzicht over de ronde baai met – in ons geval – een eenzame visser aan het einde van een lange steiger. Het is een ontzettend idyllisch plekje.

Palia Peritheia

Op de westelijke flank van de Pantokrator ligt het oude bergdorp Palia Peritheia (Oud Perithia). Het dorp bestaat uit een verzameling voornamelijk 17de eeuwse huizen en kerken langs een oude stenen weg. De gebouwen bevinden zich in meer of minder vergaande staat van verval, groen woekert overal en er hangt een bijzondere sfeer. De setting is bovendien prachtig ook als je niet van oude gebouwen houdt. En anders kan je altijd wat eten in één van de vijf restaurantjes die je op deze best wel afgelegen plek vindt.

Oud-Perithia

Canal d’amour

De noordwestkust van Corfu wordt gekenmerkt door bijzondere rotsformaties. De zee heeft het zachtgeel gekleurde kalksteen op veel plekken weggesleten waardoor inhammen ontstaan zijn. De grillige vormen van de overgebleven rotsen maken van de kustlijn een rafelrand. Canal d’amour in het relatief toeristische Sidari is één van de plekken waar je dat goed kunt zien. Eén van de legendes wil dat als je met je geliefde in deze inham zwemt, je voor altijd bij elkaar blijft. Het uitzicht over de kustlijn is prachtig, zeker als je vroeg of laat op de dag komt en deze bijzondere plek niet hoeft te delen met anderen.

Afionas

Het bergdorp Afionas ligt aan het einde van de weg op een landtong aan de noordwestkust van Corfu. Het is een schattig klein dorpje met witte huizen en veel bloemen, vandaar dat Afionas ook wel het bloemendorp genoemd wordt. Als je op je gemakje door het dorp loopt kom je op een uitkijkpunt. Vandaar loopt een wandelpad naar Porto Timoni; een smalle strook land bijna aan het einde van de landtong met aan weerszijden strand. Een aanrader!

Afionas

Pantokrator

Als je die huurauto toch hebt en je bent de bochtige weggetjes nog niet beu, dan is een bezoekje aan de top van Pantokrator – ook weer via een smal weggetje met veel haarspeldbochten – eigenlijk een must. Op de top bevinden zich een klooster, een café en een telecommunicatiestation. Maar vooral heb je vanaf dit hoogste punt een prachtig uitzicht over het hele eiland. Bij mooi weer tenminste…

 

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Marinka

24 juli 2021 | 1:22 pm | Reageer op Marinka

..

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou