Verken deze 7 highlights in de Peloponnesos met de huurauto

Paradijselijke stranden, turquoise water, kleurrijke dorpen en een ruige natuur. Je vindt het allemaal op de Peloponnesos, het grootste schiereiland van Griekenland. Je ontdekt dit prachtige gebied ten zuiden van het Griekse vasteland het beste door een auto te huren en een roadtrip te maken. Wij tippen de zeven must-sees waar je je huurauto zeker heen moet sturen.

1. Het oude stadsdeel van Kalamata

De bruisende kustplaats Kalamata is een goed startpunt voor je bezoek aan de Peloponnesos. Het oude stadsdeel in het noorden van de stad bestaat uit geplaveide straatjes met kleine winkels en oude huizen. Hier bewonder je bijzondere kerken met een lange geschiedenis, zoals de kerk van Agioi Apostoloi met honderden jaren oude schilderijen. Het stadsdeel ligt onder het 13e-eeuwse kasteel, vanaf waar je een weids uitzicht over de stad hebt. Tip: klim rond zonsondergang naar boven voor een nog mooier uitzicht.

griekenland-uitzicht-op-de-stad-kalamata
Uitzicht over de stad Kalamata

2. Paradijselijke stranden

Denk je aan Griekse (schier)eilanden, dan denk je aan een paradijselijke kust. Daarin stellen de Peloponnesos niet teleur. Met zijn witte zandstrand, turquoise water en omliggende natuur is Voidokilia één van de mooiste stranden van Griekenland. Het is moeilijk bereikbaar zonder huurauto, waardoor het er relatief rustig is. Ideaal voor een dagje zonnen en zwemmen dus. Het strand Foneas is kleiner en ligt in een uitsparing in de rotskust. Geniet je liever dichter bij de bewoonde wereld van zon, zee en zand? Dan kies je één van de stranden bij Stoupa.

Tip: ga snorkelen of scuba diven om het onderwaterleven te bewonderen.

griekenland-strand-van-voidokilia-peloponnesos
Het prachtige Voidokilia strand vanuit de lucht

3. De historische stad Sparta

In het verleden was Sparta de belangrijkste stad op de Peloponnesos. Sparta werd gesticht in de tiende eeuw voor het begin van de jaartelling en de heersende bewoners, de Spartanen, waren een oorlogsgezind volk. Kinderen van zeven werden al naar legerbarakken gestuurd om tot soldaat opgeleid te worden, een echte ‘Spartaanse opvoeding’ dus. Van deze harde mentaliteit is in het moderne Sparta weinig meer te merken en van het oude Sparta zijn alleen de ruïnes van o.a. een tempel en een theater nog te bezichtigen.

griekenland-ruines-van-het-oude-sparta
Overblijfselen van het oude Sparta, ruïnes van het theater

Griekse automobilisten die willen inhalen, maken zichzelf soms kenbaar door te seinen met hun lichten. Geef ze de ruimte door opzij te gaan, eventueel op de vluchtstrook, zodat ze je voorbij kunnen rijden.

4. De oude stad Messini

De steden in de omgeving van het oude Sparta, moesten zichzelf beschermen tegen hun bloeddorstige buren. De in het jaar 317 v. Chr. gebouwde stad Messini had dan ook een negen kilometer lange muur om het stadscentrum met amfitheater en schatkamer gebouwd. Ook hiervan zijn de ruïnes nog goed bewaard gebleven. Er worden nog regelmatig nieuwe opgravingen gedaan en het is verbazingwekkend hoe weinig toeristisch deze plek is gezien alles wat hier te bewonderen is. Je kunt dan ook in alle rust rondstruinen tussen herinneringen aan het verleden, zoals het theater dat ooit vol zat met inwoners van Messini, die de opvoering in het kleurrijk geblokte middelpunt bewonderden.

griekenland-ruines-van-het-oude-messinia-theater-op-peloponnes
Ruïnes van theater in de oude stad Messini

Griekenland is best bergachtig en dat vraagt om een aangepaste rijstijl. Zo heeft op smalle wegen stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer en waarschuwen automobilisten elkaar bij bochtige wegen door te toeteren. Dat doen ze trouwens ook als ze een bekende tegenkomen… Je moet het maar net even weten. Wil je echt relaxt kunnen rondrijden, huur dan een auto met een wat groter vermogen. Dan ga je net wat makkelijker over de bergen heen.

5. De verlaten stad Mystras

Nog zo’n mooie oude stad op de Peloponnesos is het UNESCO Werelderfgoed Mystras. De ommuurde Byzantijnse kasteelstad ligt op een berghelling, met op de top de ruïnes van een fort en op de heuvel overblijfselen van oude kerken. Een handige overzichtskaart leidt je langs 17 highlights, waaronder het uitzichtpunt op de top van de heuvel. Hier kijk je uit over het Schiereiland, zoals vroegere wachters dat ook deden. Je vindt op het terrein ook een oud klooster waar nog steeds nonnen wonen.

griekenland-byzanthijnse-kerk-in-de-middeleeuwse-stad-mystras
Byzantijnse kerk in de middeleeuwse stad Mystras

6. De watervallen van Polilimnio

De mooiste watervallen van de Peloponnesos zijn die van Polilimnio. Op 25 kilometer van het vliegveld ligt een met turkooizen water gevuld dalletje, dat gevoed wordt vanuit de sprookjesachtige watervallen. Dit kleine paradijsje is de perfecte plek om op een zomerse dag verkoeling te zoeken. Goed nieuws: er zijn hier meerdere van dit soort plekjes, al zijn ze niet allemaal geschikt om in te zwemmen. Polylimnio is Grieks voor ‘vele meren’ en deze staan goed gemarkeerd vanaf de weg.

griekenland-polilimnio-waterval-op-peloponnesos
Helderblauw meertje bij de Polilimnio-watervallen

7. Het Victoria Karelia museum van traditionele Griekse klederdracht

Ben je benieuwd hoe het leven op de Peloponnesos er vroeger uit zag? Dan breng je na een bezoek aan de ruïnes ook een bezoek aan het Victoria Karelia museum. Hier krijg je een kijkje in het recentere Griekse leven via traditionele Griekse klederdracht van de laatste twee eeuwen. Het museum bestaat sinds 2017 en de jurken zijn met veel geduld en liefde gerestaureerd door lokale naaisters.

Ontdek de Peloponnesos met de huurauto

Je begint je reis op de Peloponnesos op de luchthaven van Kalamata. Om zelfs de meest afgelegen highlights te kunnen bezoeken, is een huurauto wel zo handig. Wij bieden all-in huurauto’s aan met een heldere totaalprijs. Omdat zelfs de terugbetaling van het eigen risico en glas-banden-bodem-dakschadedekking zijn inbegrepen kun je onbezorgd op reis. Dankzij de Online Check-in kun je het huurcontract vooraf invullen zodat je sneller klaar bent aan de balie. Voor een klein bedrag kun je de Fastlane service bijboeken waarmee je de wachtrij kunt overslaan. Ook kun je kiezen voor de service Jonge Huurauto als dat je een zekerder gevoel geeft. Heb je je auto opgehaald? Dan kan je Griekse avontuur echt beginnen.

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s in Griekenland

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.