5 x toer rond op Zakynthos en ontdek het eiland

Zakynthos is een klein en redelijk ongerept eiland dat tot de Ionische eilanden van Griekenland behoort. Het is een heel fijn eiland waar genoeg te ontdekken valt. Niet alleen in Zakynthos stad is veel te zien, de hele omgeving heeft zoveel te bieden. Het klimaat werkt alvast mee en is heel aangenaam. De vele strandjes en de baaitjes doen de rest… Met deze 5 tips beleef je een onvergetelijke tijd op Zakynthos!

1. Naar het welbekende schipwrak

Het eiland leent zich perfect om er lekker rond te toeren. De wegen zijn goed begaanbaar en je navigeert eenvoudig naar allerlei leuke plekjes. Bijvoorbeeld naar Navagio Beach, het meest bekende en meest gefotografeerde strand van Zakynthos. Het wordt ook wel Shipwreck Beach genoemd. Heel erg logisch want dat is de letterlijke vertaling uit het Grieks en er ligt ook echt een scheepswrak op het strand. Een smokkelschip raakte in 1980 door een storm serieus in de problemen. De bemanning kon op tijd de boot verlaten, maar het schip liep op de klippen en zonk met al zijn smokkelwaar aan boord. Hoe vroeger op de dag je gaat, hoe beter. Het is er anders erg druk.

navagaio-beach-zakynthos
Navagio Beach is het meest bekende en meest gefotografeerde strand van Zakynthos. Het wordt ook wel Shipwreck Beach genoemd.

2. Relaxen op terras met prachtig uitzicht

Bohali is een wijk van Zakynthos stad. De terrasjes en bars zijn gezellig en hebben een prachtig zicht over de stad. Het is vooral het uitzicht op Zakynthos dat Bohali populair en bekend heeft gemaakt. In de schaduw van een parasol of een statige boom zit je hier op één van de mooiste plekjes van het Ionische eiland.

bohali-zakynthos-3
Bohali is een wijk van Zakynthos stad. De terrasjes en bars zijn gezellig en hebben een prachtig zicht over de stad.

Op Zakynthos zijn de verkeersborden altijd weergegeven in het Grieks en soms ook latijn en Engels. Dit is vooral het geval langs autowegen. In kleinere dorpjes zijn de verkeersborden vaak alleen in het Grieks.

3. Ga naar het strand van de locals

Wil je naar een heerlijk strand waar ook veel locals komen? Rijd dan naar het westen en ga naar Porto Roxa beach. Als je van plan bent om te gaan zwemmen, bereid je dan voor. De locatie is op een grote rots, dus om in het water te komen moet je wel even klimmen. Neem je waterschoenen mee!

zakynthos-porto-roxa-beach-3
Neem bij je bezoek aan Porto Roxa beach je waterschoentjes mee!

4. Ongerepte natuur en een prachtig uitzicht in Agalas

Agalas is een dorp in de buurt van de zuidwestkust van Zakynthos, verspreid over heuvels met uitzicht op de Ionische Zee. Je vindt er de Damianos-grotten en de Venetiaanse bronnen van Antronios. Maar het is vooral de ongerepte natuur, de witte kalkstenen kliffen die steil in de azuurblauwe zee storten en het adembenemende zicht op de Ionische zee die je hart zullen veroveren.

zakynthos-agalas
De ongerepte natuur, de witte kalkstenen kliffen en het adembenemende zicht op zee die je hart zullen veroveren in Agalas.

Griekse automobilisten die willen inhalen, maken zichzelf soms kenbaar door te seinen met hun lichten. Geef ze de ruimte door opzij te gaan, eventueel op de vluchtstrook, zodat ze je voorbij kunnen rijden.

 5. Keri, waar blauw nóg blauwer wordt

Keri is een traditioneel dorp in het meest zuidelijke puntje van het eiland en ligt in een schitterende, groene omgeving met veel dennenbomen en olijfbomen. Een aanrader is om met de boot de wondere wereld langs de kustlijn te ontdekken. Vertrek vanaf het populaire strand van Laganas met een schipper en wie weet spot je wel een schildpad. Het beste seizoen om schildpadden te spotten op Zakynthos is van half mei tot half oktober.

keri-zakynthos
Keri is een mooi en traditioneel dorp in het meest zuidelijke puntje van het eiland.

Zie je jezelf al rondrijden op Zakynthos?

Waar je ook heen rijdt, je zult zien dat Zakynthos een prachtig eiland is dat veel plekjes heeft om te ontdekken. Reserveer daarom je all-in huurauto op Zakynthos luchthaven, zodat je overal heen kunt rijden en zelf kunt zien hoe mooi het is. Daarnaast heb je geen gedoe met verzekeringen omdat je bij Sunny Cars all-in huurt. Je kunt dus met een gerust hart nee zeggen als er ter plaatse nog extra’s worden aangeboden. Autosleutels ophalen en genieten maar!

Wil je aan je reservering nog wat extra gemak toevoegen? Geen probleem. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Fastlane, waarmee je je huurauto plankgas ophaalt. Wel zo fijn in het hoogseizoen! Ook een auto huren zonder creditcard is mogelijk.

Bekijk het aanbod op Zakynthos

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Jan Peeraer

6 juni 2021 | 11:08 am | Reageer op Jan Peeraer

Ik ben al jaren een tevreden klant van Sunny cars. Dit najaar zijn we van plan indien door 'corona' mogelijk naar Zakynthos te gaan en het plan is om dan een auto te huren. Ik las ergens in uw voorwaarden dat er een leeftjjdsgrens is van 75 jaar. Ik ben in 1944 geboren.
Ik hoor graag of ik nog een auto bij Sunny cars kan huren.
Met vriendelijke groeten,
Jan Peeraer

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

idoe

3 augustus 2022 | 9:57 am | Reageer op idoe

graag zouden wij een autohuur van jullie hebben op zakynthos.vorig jaar ging het prima vanaf de luchthaven.
wij zouden graag een superdeal willen maken als huur, met de nodige kortingen. mvg k.idoe

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.