7 dagtrips met je huurauto vanuit Kaapstad

Een huurauto geeft je alle vrijheid om Kaapstad in Zuid-Afrika te ontdekken. Na een bezoek aan de stad trek je makkelijk de omgeving in. Binnen een paar uur rijden van de stad vind je wijngaarden, paradijselijke stranden en natuurlijk wilde dieren. Wij tippen zeven dagtrips die je met je huurauto vanuit Kaapstad maakt.

1. Tafelberg

Bezoek je Kaapstad, dan moet je de Tafelberg gezien hebben. De iconische berg ligt ten zuiden van Kaapstad in het Tafelberg Nationaal Park en geeft vanaf de top een 360 graden uitzicht over Kaapstad. Geen zin om bergop te wandelen? Dan brengt een kabelbaan je naar de top. De cabines draaien tijdens het stijgen in de rondte, zodat je ook onderweg al de beste uitzichten hebt. De berg is niet de enige highlight in het park. Maak ook de korte Kloof’s Corner wandeling voor uitzicht vanaf de top. Dol op planten? Dan bezoek je de Kirstenbosch Nationale Botanische Tuinen; de grootste botanische tuin in heel Afrika.

zuid-afrika-kaapstad-tafelberg
Uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg

2. Cape Peninsula

Kaapstad ligt aan de Atlantische Oceaan en de Tafelbaai en dat betekent: zee en strand! Rijd in je huurauto langs de kust richting Kaappunt, waar je mogelijk het beste uitzicht van de hele baai hebt. De ruige rotsen torenen hier boven het azuurblauwe water uit en geven een adembenemend uitzicht op de rest van de kustlijn. Volg één van de wandelingen langs scheepswrakken, verborgen strandjes en historische monumenten om het meest uit je dag aan de kust te halen. Tip: de zonsondergang vanaf Champman’s Peak is prachtig.

zuid-afriks-chapmans-peak-drive-bij-cape-town
De Chapman's Peak Drive op het Kaapse Schiereiland

3. Boulders Beach

Voor het observeren van wilde pinguïns hoef je niet helemaal naar de Zuidpool te reizen. Op nog geen vijftig kilometer rijden van Kaapstad surfen de zwart-witte vogels op de golven en waggelen ze over het strand. Je ziet de pinguïns het best bij laagwater, dus plan je bezoek slim. Vroeg en laat op de dag deel je het strand met minder toeristen, zodat je in alle rust de pinguïns kunt bekijken. Je kunt ook van het drukste strand naar een minder druk strandje klimmen om daar van de rust te genieten.

zuid-afrika-pinguins-op-boulders-beach
Pinguïn kolonie op Boulders Beach

4. Walvissen Hermanus

Pinguïns zijn niet de enige zeedieren die bezoekers naar de kust bij Kaapstad trekken. Kustplaats Hermanus is de beste plek ter wereld om vanaf het land walvissen te spotten. De walvissen zwemmen elk jaar tussen juni en december de baai in, zodat je ze met je verrekijker makkelijk kunt bewonderen. Wandel over het tien kilometer lange Cliff Path voor prachtige uitzichten op de oceaan – hopelijk met walvissen. Wil je de walvissen van dichterbij bekijken? Ga dan mee met een excursie op een boot, die tot 50 meter van de walvissen mag komen.

zuid-afrika-walvissen-in-de-oceaan-met-berg-achtergrond-in-kaapstad
Walvissen voor de kust van Kaapstad

5. Cape wijngaarden

De wijnen uit de wijngaarden nabij Kaapstad zijn wereldberoemd. Waarom dat is, begrijp je direct als je deelneemt aan een wijnproeverij. Voor een proeverij met uitzicht op de bergen moet je in Franschhoek zijn. De regio voelt hier heel Frans aan, want de wijngaarden hebben Franse namen. In wijnregio Stellenbosch vind je in de Dorp Street met ouderwetse Nederlandse gebouwen en de spierwitte kerk van Moedergemeente Stellenbosch. Je wilt natuurlijk niet met je huurauto slingerend over de Afrikaanse wegen terugrijden, dus overnacht in een wijngaard of ga met een bus op wijnproeftour.

zuid-afrika-wijngaarden-in-constantia-in-de-buurt-van-kaapstad
De wijngaarden in Constantia

6. Buffelsfontein Game and Nature Reserve

Ben je nog niet eerder op safari geweest en wil je tijdens je (korte) bezoek aan Kaapstad toch wilde dieren zien? Dan rijd je met je huurauto naar het Buffelsfontein Game and Nature Reserve dat niet ver ten noorden van Kaapstad ligt. In dit weinig toeristische reservaat ga je in een klein groepje op zoek naar giraffes, zebra’s, neushoorns en hun buren. Het park is niet zo groot als bijvoorbeeld het Kruger park, maar een goed alternatief voor wie tijdens het verblijf ook genoeg tijd wil overhouden om de kust en andere bezienswaardigheden nabij Kaapstad te bezoeken.

zuid-afrika-giraffe-op-savanne
Een kudde giraffes op de savanne

7. Langs de westkust

We noemden al even dat de kust ten zuiden van Kaapstad erg mooi is, maar ook ten noorden van de stad is er aan de westkust genoeg te beleven. Race bijvoorbeeld in een 4×4 of op een ‘sandboard’ over de vijftig meter hoge Atlantis Dunes of wandel over het langste strand van Zuid-Afrika in Yzerfontein. Spectaculaire uitzichten heb je vanaf Kraalbaai, Postberg en Preekstoel. Tip: in september zie je bij Postberg een kleurrijke bloemenzee. Zin in wat beschaving? Dan slenter je tussen de witte huizen van het oude dorpje Paternoster.

zuid-afrika-het-strand-en-de-huizen-van-yzerfontein-westelijke-kaap
Uitzicht over Yzerfontein

Maak dagtrips vanuit Kaapstad met de huurauto

De lange wegen rondom Kaapstad leg je natuurlijk comfortabel in eigen tempo af in een huurauto! Je kunt direct na aankomst je huurauto ophalen op de luchthaven van Kaapstad. Wil je zo snel mogelijk aan je eerste dagtrip beginnen? Maak gebruik van onze handige Online Check-in service, waarmee jouw huurcontract bij aankomst al ingevuld voor je klaarligt. Wil je liever eerst een paar dagen doorbrengen in de stad, voordat je aan je roadtrip begint? Dan kun je de huurauto ophalen bij een van onze verhuurlocaties in Kaapstad. Of kies voor autohuur met adresaflevering. Je huurauto wordt dan afgeleverd bij je hotel of je wordt opgehaald met een shuttlebusje. Zo maken we je avonturen in de omgeving van Kaapstad niet onnodig ingewikkeld en kun je optimaal genieten van je bijzondere trip.

Welke optie je ook kiest, je komt nooit voor onaangename verrassingen te staan. Bij Sunny Cars is de autohuur all-in, zodat je vooraf al precies weet wat de totaalprijs gaat zijn.

Reserveer nu jouw all-inclusive huurauto in Kaapstad

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.