7 x verken bountyeiland Bonaire met je huurauto

Zon, zee, strand, palmbomen… Wat wil je nog meer? Misschien een beetje rust? Dan is Bonaire een geschikte vakantiebestemming voor jou. Een bezoek aan dit Caribische eiland is echt ontspannend. Het eiland kent veel mooie stranden én je kunt hier heel goed duiken. Bonaire heeft een oppervlakte van 294km², waardoor alles binnen handbereik ligt. Zo klein dat je er geen huurauto nodig zou hebben? Nee, zeker niet! Want ook op Bonaire kom je met de huurauto op de mooiste plekken van het eiland. Dit zijn onze 7 tips. 

1. Ontspannen op een van de talloze strandjes

Bonaire heeft veel mooie strandjes. Sorobon Beach, gelegen aan de noordoostelijke kant van Bonaire, is bijvoorbeeld een echte aanrader. Zandstrand Sorobon ligt hier beschut aan Lac Bay dat door een rif beschermd wordt. Op het strand van Jibe City is de Hangout Beachbar een leuke plek om een middag lekker te ontspannen. 

sorobon-beach-bonaire

2. Flamingo’s spotten in het zuiden

Bonaire verlaten zonder een flamingo gespot te hebben? Geen denken aan! In het zuiden van het eiland, in het Pekelmeer en de omringende zoutpannen, heb je de meeste kans om een flamingo te spotten. Ook bij het Gotomeer kun je deze zalmroze dieren spotten.

flamingo-pekelmeer-bonaire
In het Pekelmeer en het Gotomeer heb je een grote kans om flamingo's te spotten.

Op Bonaire doen ze het lekker rustig aan. In de bebouwde kom mag je 40 kilometer per uur rijden. De maximale snelheid buiten de bebouwde kom is 60 kilometer per uur.

3. Ezels voeren bij de ezelopvang

Wil je meer dieren zien? Ga dan naar de ezelopvang Donkey Sanctuary, waar de dieren worden beschermd. Ze komen graag even bij je spieken of je wat lekkers voor ze hebt meegebracht! Je mag het terrein op met de auto en de ezels komen al snel naar je toe. Bij de ingang kun je wortels kopen en deze mag je aan de ezels geven. Liever even aaien? Kan ook. Je hebt de keuze uit meer dan 600 ezeltjes!

donkey-sanctuary-bonaire-2
De ezels van de ezelopvang komen graag even bij je spieken of je wat lekkers voor ze hebt meegebracht!

4. Bezoek het nationaal park Slagbaai

In het noorden van het eiland vind je Washington Slagbaai Nationaal park. Je kunt er alleen op onverharde wegen rijden en daarom is het niet toegestaan om dit met een huurauto van Sunny Cars te doen. Maar niet getreurd! Er zijn ook genoeg excursies waarbij je het nationaal park met een gids kunt bezoeken. Met een 4×4 word je rondgereden door het park en kom je van alles te weten. Dit natuurpark beslaat bijna een vijfde deel van het hele eiland! Dat is dus behoorlijk groot. Je vindt er prachtige natuur en ook veel wilde dieren, zoals leguanen, flamingo’s en slangen.

nationaal-park-slagbaai-bonaire
Bezoek Washington Slagbaai Nationaal met een gids en spot wilde dieren.

Wist je dat er op Bonaire geen verkeerslichten staan? Ideaal, want zo hoef je nooit te wachten voor een rood stoplicht!

5. Langs de beroemde zoutpannen

Tijdens je vakantie op Bonaire moet je uiteraard ook een bezoekje brengen aan de beroemde zoutpannen. Het water heeft hier verschillende tinten, van azuurblauw tot zelfs roze! De witte zoutheuvels vormen daarmee een prachtig kleurcontrast. Ook zijn er wat bezienswaardigheden rondom de zoutpannen te vinden.

zoutpannen-bonaire
Het water bij de zoutpannen heeft verschillende tinten, van azuurblauw tot zelfs roze!

Let goed op overstekende ezels, geiten, varkens en honden als je het eiland met de huurauto verkent. Ze steken zo over en letten niet op het verkeer.

6. Naar de hoofdstad Kralendijk

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk, maar echt een stad kun je het niet noemen. Het is namelijk best klein! Wel is het hartstikke leuk om hier een middagje rond te slenteren, te genieten van het uitzicht en om souvenirs te kopen voor het thuisfront. Uiteraard kun je op genoeg plekken terecht voor een verkoelend drankje of een heerlijke lunch. Wist je dat je op Bonaire echt heel goed kunt eten? Op het eiland werken goede chefkoks. Langs de boulevard in Kralendijk heb je de restaurants voor het uitkiezen.

kralendijk-hoofdstad-bonaire

7. Varen naar Klein Bonaire

Op het eilandje Klein Bonaire vind je misschien wel de allermooiste stranden. Snorkelen of duiken? Je kunt hier je geluk niet op. Langs dit strand ligt één van de betere koraalriffen van Bonaire. Vanuit Kralendijk kun je meerdere keren per dag met de watertaxi de oversteek maken. Ook kun je een eigen bootje huren. Honger? Lunchtijd! Op het strand staan een paar picknicktafels met een BBQ.

klein-bonaire

Ontdek al het moois van Bonaire met een all-in huurauto

Het zonnige Bonaire verkennen, dat wil jij toch ook? Met een huurauto op Bonaire geniet je van de meest prachtige plekjes. Haal je huurauto op de luchthaven van Bonaire op, zodat je vakantie zo snel mogelijk van start kan. Liever eerst een paar dagen aan het zwembad ontspannen voordat je met de auto op pad gaat? Dan kies je voor de adresaflevering.

Bij Sunny Cars huur je all-in. Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Zo is glas-banden-bodem-dakschadedekking altijd inbegrepen. Wel een fijne gedachte op Bonaire, waar de wegen niet altijd even goed zijn. Ook hebben we handige services, waarmee jij jouw autohuur op maat kunt maken.

Bekijk ons aanbod op Bonaire

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.