8x de omgeving van Sevilla ontdekken met je huurauto

Sevilla en haar omgeving staan bekend om de flamenco, sierlijke paarden, mooie gebouwen, culturele schatten en witte zandstranden. Geniet van de vrijheid die een huurauto biedt en rijd langs de mooie plekken in de omgeving. Ervaar het authentieke boerenleven, begeef je tussen de locals op gezellige pleinen of kom helemaal tot rust in één van de natuurparken. Wij zetten acht bezienswaardigheden op een rijtje waar je Andalusië op haar best ontdekt.

1. Ontdek het centrum van Sevilla

Begin je vakantie met een bezoek aan Sevilla. Je kunt je hier dagenlang vermaken, maar ook in een paar uur krijg je al een goed beeld van de stad. Tijdens een kort bezoek mogen de echte highlights van de stad natuurlijk niet ontbreken. Geniet van de zon op het Plaza de España, één van Spanje’s mooiste pleinen omgeven door historische gebouwen, bezoek het sierlijke Koninklijk Paleis Real Alcázar en struin door de mooie Barrio Santa Cruz-wijk. Geniet van lokale specialiteiten op één van de dakterrassen om daarna met nieuwe energie te beginnen aan de rest van je Sevilla-avontuur.

spanje-sevilla-plaza-de-espana
Het prachtige Plaza de España

2. Beleef de historie van het dorp Carmona

Op zo’n dertig minuten van Sevilla herken je het dorp Carmona al van verre. Het kenmerkende Moorse fort Alcázar del Rey Don Pedro, de kerk van Santa María la Mayor en de kerk van San Pedro zijn niet te missen. Wie de kathedraal in Sevilla bezocht heeft, zal zien dat de architect van de San Pedro-kerk zich daar heeft laten inspireren. Het oudste overblijfsel uit de geschiedenis van de stad is de Sevilla-poort, die al sinds de negende eeuw voor de jaartelling bij de stad hoort. Nieuwer, maar daardoor zeker niet minder indrukwekkend, is het gezellige Plaza San Fernando-plein te midden van nog meer historische gebouwen.

spanje-historisch-centrum-carmona
Het historische centrum van het dorp Carmona

3. Wandel tussen de witte huizen van Arcos de la Frontera

De witgekalkte huizen van het op een heuvel gelegen dorp Arcos de la Frontera steken fris af tegen de vaal-terracottakleurige muren van de kerk van San Pedro. Het dorp is één van de typische Pueblos Blancos (‘witte dorpen’) van Andalusië en nationaal beschermd erfgoed. Het dorp was in de Middeleeuwen de hoofdstad van het Arcos Koninkrijk. Ook in de eeuwen daarna was het regelmatig het decor van gevechten, dankzij de strategische ligging op een heuvel en de relatief grote watervoorraad. Het waren onder andere de Moren die hier vochten en die een grote invloed hadden op de architectuur van het stadje.

Tip: meer van dit soort witte dorpjes zien? Volg de Ruta de los Pueblos Blancos van Cádiz.

spanje-panorama-arcos-de-la-frontera
Een witte stad gebouwd op een rots langs de rivier de Guadalete in de provincie Cadiz

Andalusië is een prachtige streek, maar ook vrij bergachtig. Kies daarom liever niet voor de goedkoopste autocategorie, maar voor een met een wat zwaardere motor. Dan zijn die bergen een fluitje van een cent. Fijn is ook dat je dan alle bagage achterin kunt leggen. Je spullen liggen dan uit het zicht en dus zijn ze verzekerd mocht er ingebroken worden. Zo kun je onbezorgd op pad als je de huurauto parkeert.

4. Ontdek de archeologische opgravingen van Itálica

Tien kilometer ten noordwesten van Sevilla ligt het archeologische park Itálica met opgravingen uit de Romeinse tijd. Wandel hier tussen de overblijfselen van de voormalige stad Colonia Aelia Augusta Italicensium, zoals het amfitheater, tempels, baden en aquaducten. Deze eerste Romeinse stad in Spanje werd opgericht in het jaar 206 v.Chr., maar heeft het niet lang volgehouden tot de nabijgelegen rivier de inwoners natte voeten bezorgde. Een deel van de stad ligt nog altijd onder de grond, maar wat al wel afgegraven is geeft je een goed beeld van de voormalige stad.

spanje-santiponce-amfitheater-italica-archeological-complex
De archeologische opgravingen van Itálica

5. Wandel door ansichtkaart-Andalusië in Jerez de la Frontera

Andalusië zoals je het op ansichtkaarten ziet, beleef je in het dorp Jerez de la Frontera. Hier worden eeuwenoude tradities nog altijd in stand gehouden, waaronder die van het trainen van prachtige Andalusische paarden in de Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre. Natuurlijk ontbreken ook flamencodansers niet in deze stad. Bezoek ook de grote bodega’s (wijnkelders) waar vele liters geproduceerde sherry opgeslagen liggen. Alleen wijn uit deze regio mag ‘sherry’ genoemd worden en waar smaakt deze wijn nou beter dan waar hij gemaakt is.

spanje-cadiz-de-kathedraal-in-jerez-de-la-frontera
De kathedraal in Jerez de la Frontera

In Spanje wordt de siësta op veel plekken nog in ere gehouden. Daardoor is er op 4 momenten per dag spits! De rustigste periode is meestal tussen 15:00 en 17:00 uur. Drukte vermijden? Houd hier dan rekening mee.

6. Verken Parque Nacional de Doñana

Natuurliefhebbers, en in het bijzonder vogelaars, zullen genieten van het Nationaal Park Doñana. In de rustige wetlands, dennenbossen en duinen in de delta van de rivier Guadalquivir voelen vele vogels zich veilig genoeg om permanent te blijven of een tussenstop te maken tijdens hun seizoenmigratie. In het ondiepe water zie je flamingo’s waden en in de lucht zweven Spaanse keizerarenden. Bezoek na je wandeling ook het statige Palacio del Acebrón-paleis en het spierwitte El Rocío Hermitage.

spanje-kerk-el-rocio-in-donana
Zonsondergang bij de kerk van El Rocio in Doñana

7. Ontdek het landelijke Spaanse leven in het Sierra Norte Natuurpark

Aan de voet van de bergen ontdek je het authentieke leven op het Spaanse platteland. In het natuurpark Sierra Norte liggen vele kleine dorpjes waar geiten en andere boerderijdieren omheen scharrelen. Wandel of fiets over de paden door de dorpjes, langs de rivier en door de bossen. Pauzeer bij één van de lokale restaurants om je met de locals te mengen terwijl je geniet van traditionele gerechten. In het Centro de Visitantes El Robledo leer je binnen en in de botanische tuin alles over het park en wat er leeft.

spanje-pico-del-lobo-in-sierra-norte
Pico del Lobo in the Sierra Norte Natuurpark

8. Ontspan op de mooiste stranden nabij Sevilla

Of je nou komt voor zonnebaden, zwemmen of een strandwandeling, de zandstranden van Sevilla vervelen nooit. Het dichtstbijzijnde strand in Sevilla is Matalascañas, vanaf waar je uitzicht hebt op het Nationaal Park Doñana. Verder naar het noorden ligt Punta Umbría, één van de populairste stranden in de omgeving. Hier geniet je overdag op het strand en ´s avonds op de dansvloer. Kun je geen genoeg krijgen van de stranden? Neem je huurauto mee op een roadtrip van Punta Umbría naar Los Caños de Meca in het zuiden. Vermijd de grote wegen en volg zoveel mogelijk de kust voor de beste uitzichten.

spanje-matalascanas-beach
Uitzicht langs het strand en de Paseo van Matalascañas in Parque Nacional Doñana

Tip: ontdek de omgeving van Sevilla met de huurauto

Wil je meer zien dan alleen de stad Sevilla? Stap dan op de luchthaven van Sevilla in een all-in huurauto van Sunny Cars. Alle huurautoverzekeringen zijn alvast bij de prijs inbegrepen. Je kunt dus volledig ontspannen tijdens je roadtrip. Begin je je vakantie met een paar dagen verblijf in de stad? Dan kun je er ook voor kiezen om je autohuur later in te laten gaan. Geniet eerst een paar dagen van Sevilla en haal je huurauto op bij het stadskantoor. Het scheelt je een paar dagen autohuur en parkeergeld. Kun je daar weer een terrasje van pakken!

Reserveer nu jouw all-inclusive huurauto in Sevilla

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.