Actief roadtrippen in Zuid-Afrika

Met een huurauto door Zuid-Afrika rijden? Kan dat? Natuurlijk! Zuid-Afrika is een van onze topbestemmingen! Het aantal boekingen op deze bestemming stijgt nog steeds, dus we mogen wel zeggen dat de vakantieganger Zuid-Afrika steeds vaker zelf verkent. Natuurlijk moet je de veiligheidsvoorschriften in acht nemen, maar Zuid-Afrika is een prachtig vakantieland dat je met een huurauto nog beter kunt beleven en ontdekken.

Drakensbergen

Drakensberg Zuid-Afrika

Zuid-Afrika barst van de hoogtepunten: Krugerpark, Kaapstad, Addo Elephant Park, de Tuinroute, en ga zo maar door. Een wat minder bekend gebied is de regio rondom de Drakensbergen in Kwazulu-Natal. Vind je het leuk je roadtrip met de nodige activiteiten te combineren, dan zit je hier goed. De Drakensbergen is de grootste bergketen van Zuid-Afrika die bestaat uit de Noordelijke, Centrale en Zuidelijke Bergen. Vanaf Johannesburg zijn ze goed te bereiken, maar maak eerst een stop in Clarens. Een klein dorpje met zandstenen huizen, een prachtige omgeving en uitzicht op de Maluti Mountains. Het dankt zijn naam aan het gelijknamige Zwitserse dorpje waar Paul Kruger in 1904 overleed.

Wilde beesten

Gnoes in Zuid-Afrika

Clarens is een fijne uitvalsbasis met veel restaurants en galerieën. Ook ligt het vlak bij het Golden Gate Highlands National Park. Je vindt hier veelkleurige rotsformaties, begroeide berghellingen en mooie uitzichten, maar ook gnoes, blesbokken en zebra’s. Het park staat bekend om de mooie wandelroutes. De top van het park – gelegen op 2.732 meter – bereik je via de tweedaagse Rhebok Trail. Ben je niet zo’n wandelaar? Je kunt hier ook een quadtour boeken, een ballonvaart over de Drakensbergen maken óf met een grote step (scootour) van de bergen afdalen. Als dat niet spectaculair is?

Sani Pass

Sani Pass naar Lesotho

Verderop ligt het Royal Natal National Park. Ook hier kun je prachtig wandelen. Het park wordt door velen omschreven als het mooiste deel van de Drakensbergen. Met een 4WD kun je in de Zuidelijke Bergen over de spectaculaire Sani Pass naar Lesotho rijden. Let op: Lesotho is een ander land. Ga je de pas over zorg dan dat je vooraf de grensoverschrijding hebt geregeld. Dit kun je het beste bij de boeking al doorgeven.

Game drive

Dieren in Zuid-Afrika

Ladysmith speelde vroeger een grote rol in de Tweede Boerenoorlog, maar nu is het vooral in trek om het betrekkelijk nieuwe Nambiti Game Reserve te bezoeken. Het is een privé-park dus je mag hier niet zelf met de huurauto rijden. Met open Jeeps en ervaren rangers ga je op zoek naar de Big Five. Het leukste is om hier een
paar dagen te verblijven en diverse game drives te maken op verschillende tijden. Logeer je in de Lions Valley Lodge? Sta vroeg op, met een beetje geluk zie je vanaf je terras de dieren aan je voorbijtrekken of een stop maken bij een van de drinkplaatsen.

Durban

Strand in Durban

Je reis kun je afsluiten aan de kust bij Durban, de derde stad van Zuid-Afrika en de belangrijkste havenplaats van het land. Vakantiegangers komen hier graag vanwege het subtropische klimaat en de populaire surfstranden. Onderweg vanuit de Drakensbergen kun je nog stoppen in Howick. Dit plaatsje heeft als bezienswaardigheid de 95m hoge watervallen bij Midlands Meander, maar is vooral bekend om het Nelson Mandela Capture Site monument. Hier werd Mandela op 5 augustus 1962 aangehouden en naar Robbeneiland gestuurd. De rest is geschiedenis.

Sta je nu te popelen om een roadtrip door het overweldigende Zuid-Afrika te maken? Groot gelijk! Voor vragen over autohuur in Zuid-Afrika kun je natuurlijk altijd bij ons terecht. 

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.