Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Andalusië: Tapas eten in Mijas Pueblo

Met een roadtrip  door Andalusië, kun je ze bijna niet missen. Deze streek staat bekend om de vele witte dorpjes en als je met je auto door het achterland rijdt zie je ze al in de verte liggen. Een van de bekendste is Mijas Pueblo, een gezellig bergdorpje met leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants met Spaanse specialiteiten.

Tapas-mijas-pueblo-andalusie-autohuur

Vanaf de kustweg is het ongeveer een kwartiertje rijden naar Mijas waar je de auto kunt parkeren in de overdekte parkeergarage in de Calle Olivar don Pablo. Vanaf daar is het een stukje lopen naar het centrum, maar je kunt ook een van de ezeltaxi’s nemen. Voor een fantastisch lunchadresje loop je door op de Avenida del Compás en volgt de flauwe bocht naar rechts. Ga dan rechtsaf de Calle de los Caños in en op nummer 9 vind je aan de rechterkant restaurant La Reja. Hier geniet van je van de lekkerste tapas. Het prachtige uitzicht maakt het helemaal af!

Nog meer doen in Andalusië

1. Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera is een leuke stad om naar toe te gaan. Het heeft een historisch centrum met prachtige paleizen en is bekend om de flamenco, maar het bekendste product is natuurlijk de sherry. Er zijn vele wijnhuizen die je kunt bezoeken, zoals de Bodega Tio Pepe. Je komt er van alles te weten over sherry en je kunt ze ook proeven. Met tapas natuurlijk!

2. De Gouden Driehoek Granada, Cordoba en Sevilla

Andalusië heeft drie prachtige oude steden met veel historische waarde. Granada, Cordoba en Sevilla worden niet voor niets de Gouden Driehoek genoemd en ze vormen de bakermat van een klassieke rondreis door Spanje. Omdat ze zo dicht bij elkaar liggen zijn ze goed te combineren in één trip.  Als je dan ook nog slaapt in de Spaanse paradores is je roadtrip compleet.

3. Een dagtocht naar Malaga

Verblijf je aan de kust en maak je af en toe een dagtocht, dan is Malaga ook een goede keuze. Het wordt vaak alleen aangedaan vanwege het vliegveld, maar daarmee doe je de stad te kort. Het is een mooie mix van oud en nieuw, je kunt er goed winkelen, er zijn goede restaurants, natuurlijk is er een markthal en omdat het de geboorteplaats van Picasso is, is er ook een museum aan hem gewijd. Een fiets huren kan er ook. Dat doen vooral de Nederlanders.

Ingrid Hakkens

Reisjournalisten of -bloggers

Ingrid Hakkens is reisagent bij Toerkoop reisbureau van Gerwen en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Andalusië die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Wietze Hiemstra

12 februari 2017 | 4:39 pm | Reageer op Wietze Hiemstra

Is de top 10 Andalusië reisgids voor natuurliefhebbers bij jullie te verkrijgen?

De Berch 6,
9251BG BURGUM
The Netherlands

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

13 februari 2017 | 9:21 am | Reageer op Pieta Harsveld

Beste Wietze,

Helaas kun je bij ons alleen huurauto's en goede huurautoadviezen krijgen ;).

Met vriendelijke groet,
Pieta van Sunny Cars

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou