fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Avondzon en verse vis in Algar Seco

De Algarve staat bekend om zijn rotsformaties. De mooiste liggen wat mij betreft in de buurt van Carvoeiro. Algar Seco, wat een unieke plek, wat een geweldige locatie is dat. Het beste ga je aan het eind van de middag of begin van de avond, want dan geniet je ook nog eens van de ondergaande zon en zie je de rotsen heel mooi rood kleuren.

algar-seco-algarve-roadtrip

In het hoogseizoen kun je hier per boot naar toe. De rest van het jaar moet je wandelen en 134 treden naar beneden lopen. Ben je uitgekeken, beloon jezelf dan met een drankje of maaltijd bij Boneca Bar Restaurante dat hier midden tussen de rotsen ligt. De sfeer is laid back en het personeel erg vriendelijk. Op het menu staan dagverse vis of vlees gegrild op de barbecue. Wat wil je nog meer!

Wat kun je nog meer doen aan de Algarve?

1. Het oude vissersplaatsje Quarteira

Ondanks de groei van het toerisme heeft het oude vissersplaatsje Quarteira nog wel iets van haar karakter behouden. Elke nacht varen de vissersboten uit om op zee vis te vangen. Het is een belevenis om ’s ochtends vroeg te kijken hoe ze met hun verse waar de haven weer binnenvaren.

2. Golven in de Algarve

Als er iets is dat je in de Algarve goed kan doen, dan is het golfen. Er zijn tientallen banen en de een ligt nog mooier dan de ander tussen kliffen, waterpartijen en pijnboombossen. Ook als je niet speelt is het mooi om hier te vertoeven. Pine Cliffs in Albufeira is een van de bekendste.

3. Het zuidwestelijke puntje Cabo de São

Het uiterste, zuidwestelijke  puntje van Europa ligt aan de Algarve. Cabo de São Vicente is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Portugal. De kliffen, het ruige landschap, de lange weg ernaar toe, de vuurtoren en dan de machtige zee die hier overal tegenaan klotst. Je voelt je echt aan het einde van de wereld.

Lisette Bannink

Reisjournalisten of -bloggers

Lisette Bannink is reisagent bij TUI en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Portugal die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou