Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Booming Benidorm!

Nou ja, booming… Benidorm wil graag van z’n suffe en platte imago af. Wie Benidorm zegt denkt aan zon, zee en strand en aan de badplaats waar Engelsen graag, op de hun bekende wijze, huishouden en helemaal los gaan op ultra low budget vakanties. En natuurlijk de home town van de good-old Benidorm Bastards. Klinkt aanlokkelijk allemaal, not. Nog niet tenminste. Tijd dus voor de image consultants en marketinggeniën om een mooie luxe draai te maken en een ander publiek te lokken. Wij trapten er in en reisden af naar een plaatsje vlak boven de strandplaats, Finestrat.

Finestrat is op zich niet zo spannend behalve dat er een heerlijk en uniek hotel is, Barceló Asia Gardens Hotel & Thai Spa. Klinkt al beter dan Hotel Fiësta Park toch! Auto gehuurd bij Sunny Cars, je vindt ze direct na aankomst in de entreehal van de luchthaven van Alicante. Geen geneuzel, geen onderhandeling, geen moeilijk gedoe want bij Sunny Cars is alles inclusief, like!

autohuur Bercello asia garden hotel

Binnen een uur rijden we Finestrat in en arriveren we met ‘ons’ Spaanse ros bij het onderkomen voor de komende dagen, Barceló Asia Gardens Hotel & Thai Spa. Dit hotel heeft moderne ruime kamers, prachtige tuinen, culinaire restaurants en meerdere zwembaden waarvan enkele verwarmd zodat je ook buiten het hoogseizoen heerlijk kan poedelen. En dat alles onder de rook van Benidorm. Zou het dan toch nog goed komen met één van Europa’s bekendste en beruchte badplaatsen? Nee, nog niet helemaal, is het antwoord.

Zoals een Grand-Benidorm tour op een opgevoerde duo scootmobiel. Wel origineel. De foto’s kruipende en op het trottoir in slaap gevallen Engelsen onthouden u maar. Er is nog dus nog veel werk aan de winkel.

Benidorm spanje scootmobiel

Eén mooie en zeer smakelijke tip geven we u nog wel. Ga dineren in restaurant La Falua, zonder twijfel het beste restaurant in de stad, en ook nog gratis parkeren voor de deur. La Falua heeft ook een gezellige bar en chique lounge op het dak. Aanrader dus.

Met piepende bandjes verlaten we de stadsgrens van Benidorm want er is natuurlijk veel meer te beleven in de regio! Wat dacht u van een tour en wijnproeverij op de wijngaard van Enrique Mendoza. Het zijn de zonen van Enrique die nu de scepter zwaaien maar de hand van papa is nog duidelijk zichtbaar. Zo komt Enrique bij iedere proeverij graag een wijntje meedoen en gaat met iedereen die het wil in gesprek en op de foto.

Een ideale volgende stop is het Altea. Altea is een museum op zichzelf en het meest artistieke stadje aan de Costa Blanca. Dit kunstenaarsplaatsje zit vol boetiekjes, galerietjes en leuke restaurantjes met verbazend lieve prijsjes. We want more en we want hier niet weg. Wat een heerlijk plekje. Lekker slenteren door steegjes en op het plein voor de kerk een terrasje pakken en mensen kijken.

Alicante have terrassen tip

Alicante verdient zeker ook een bezoek. De hoofdstad van de provincie heeft 320.000 inwoners. De grote jachthaven en het winkelgebied daar omheen is samen met de binnenstad de grote trekpleister. In die haven vind je ook het hoofdkwartier van de prestigieuze Volvo Ocean Race. Dat is een zeer brute zeilrace om de wereld die iedere twee jaar wordt gehouden en start in Alicante.

Na enkele dagen kunnen we stellen dat de regio rondom Alicante en het achterland van Benidorm meer dan een bezoek waard zijn. Het klimaat, pittoreske dorpjes, de vriendelijke Spanjaarden en het heerlijke eten maken deze bestemming ideaal voor een lang weekendje weg of een mid-weekje chillen. Wel direct een auto huren want, met een huurauto zie je natuurlijk veel meer! Buen viaje y mucha diversión!

 

 

Paul van der Linden

Reisjournalisten of -bloggers

Paul van der Linden van Society World vertrok naar Spanje om daar te ontdekken dat deze regio meer te bieden heeft dan alleen Benidorm.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou