Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Dáárom wil je een extra WA-dekking als je een auto huurt in het buitenland

Stel je voor. Je bent lekker aan het toeren in je huurauto en opeens … BOEM! Een aanrijding. Nooit leuk natuurlijk. Gelukkig ben je verzekerd, denk je. Alles wordt gewoon afgehandeld door de verzekeringsmaatschappij, want zo werkt dat in Nederland bij je eigen auto ook. Maar let op, als je pech hebt kan zo´n ongeluk in het buitenland nog een heel vervelend staartje krijgen.

Een vervelend staartje?

Ja, er kan namelijk sprake zijn van:

  • letselschade bij de persoon die je hebt aangereden.
  • een andere soort verzekeringsdekking dan de WA in Nederland
  • een enorm financieel risico, omdat je persoonlijk aansprakelijk gesteld kunt worden voor het deel dat de WA-verzekering niet dekt.

Zo’n staartje dus.

Two Drivers Arguing After Traffic Accident

Je kunt niet uitgaan van de Nederlandse dekkingsstandaard

De WA-verzekering dekt de schade die aan derden wordt toegebracht, zowel materieel als fysiek. In de meeste Europese landen is deze (wettelijk vastgestelde) dekking voldoende. Maar in een aantal populaire vakantiegebieden zoals de USA, Canada, Curaçao, Griekenland en Zuid-Afrika ligt de maximale WA-dekking ver onder de Nederlandse standaard van € 5 miljoen.  Dat is waarom wij in die landen voor al onze huurauto´s automatisch een aanvullende WA-verzekering afsluiten bij Allianz, met een dekking van maar liefst € 7,5 miljoen.

Het zal zo´n vaart wel niet lopen denk je?

Dat klopt. We hebben jaarlijks maar twee à drie claims en dat is te verwaarlozen op het totale aantal boekingen. Toch is de klant die een motorrijder aanreed en aansprakelijk werd gesteld voor enkele miljoenen Euro´s ons eeuwig dankbaar dat die extra WA-dekking er automatisch bij zat.
Check dus goed wat er aan verzekeringen geregeld is als je een auto huurt tijdens je vakantie.  Wat ons betreft kun je niet voorzichtig genoeg zijn.

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou