Zó ga je zorgeloos de (tol)weg op in de VS

Zonder stress met je huurauto op weg in de VS? Sta vóór vertrek even stil bij deze tips over tolwegen. Dan hoef je daar op reis niet meer over na te denken. En dat maakt jouw roadtrip nóg relaxter. Want tol regel je vooraf veel makkelijker. Wel even checken hoe het werkt in het stuk van de VS dat jij gaat bezoeken. Hieronder zetten we dat op een rijtje én lees je hoe jij alles al vanuit huis in orde maakt. Have a great journey!

Amerika heeft geen landelijk tolsysteem: de 50 staten hanteren verschillende manieren om (automatisch) tol te betalen. Bij de meeste tolpoorten kun je ook met cash of creditcard betalen. Maar er zijn ook staten die de tol alleen automatisch op het kenteken registreren.

Onze tip om extra zorgeloos van je huurauto in Amerika te genieten: maak gebruik van een automatisch tolkastje of tolpas. Oké, je betaalt hiervoor een klein bedrag, maar dan hoef je ook niets meer te regelen tijdens je vakantie. Bovendien bespaar je zo tijd bij de tolpoorten en kun je echt álles halen uit je vakantie met huurauto in de USA. En wist je dat de tolwegen in de USA (ongeveer 2 cent per kilometer) ongeveer vijf keer goedkoper zijn dan Europese tolwegen?

Met onze huurauto’s passeer je op drie manieren moeiteloos de tolpoortjes. Hoe? Dat leggen we per deel van Amerika uit.

Tol betalen in Californië, Florida en Texas

In Florida, Californië, Colorado, North Carolina, Texas en Washington State kun je tol betalen met de Toll Pass Automatic. Die werkt via kentekenregistratie. Wel zo makkelijk, dan kun je dus zó doorrijden.

Gebruik je de Toll Pass Automatic (TPA), dan brengt de lokale verhuurder een vast bedrag aan administratiekosten in rekening voor iedere dag dat je op een tolweg hebt gereden.

De administratiekosten vind je terug in de specifieke voorwaarden van je huurauto. De kosten voor de tol zelf worden geregistreerd op het kenteken en doorgestuurd naar de autoverhuurder. Vervolgens worden de tolkosten gereserveerd op je creditcard.

Tol betalen in Chicago

Ga je met de huurauto op pad in Chicago? Dan adviseren wij de Toll Pass Waiver (TPW) om de tol te betalen in Chicago en de Chicago Metropolitan omgeving. Chicago telt namelijk nogal wat tolwegen, en met dit apparaat omzeil je de wachtrijen bij de tolpoorten. Dat scheelt toch kostbare vakantietijd.

Anders dan bij de TPA zijn alle tolkosten bij de TPW inbegrepen in het Chicago Metropolitan gebied. Je betaalt dus geen losse tol meer, maar een vast bedrag per dag voor het apparaat én de tol. De exacte kosten staan in de specifieke voorwaarden.

Tol betalen in het Noord-oosten van de USA

Ga je roadtrippen door het noordoosten van de USA? Als je door Delaware, Massachusetts, Maine, Maryland, New Hampshire, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Virginia en West Virginia rijdt, betaal je tol gemakkelijk met het Toll Pass Device (TPD).

Bij het ophalen van de huurauto betaal je voor dit apparaat een vast bedrag per dag, met een maximum per huurperiode. Tijdens het reserveren hoef je niet aan te geven dat je de TPD wilt gebruiken: vraag erom bij de huurbalie wanneer je de huurauto ophaalt. Hoeveel dit precies kost, staat in de specifieke voorwaarden van de huurauto. Het Toll Pass Device registreert de tol wanneer je door het tolpoortje rijdt en de tolkosten worden automatisch van je creditcard afgeschreven.

Tol in overige Amerikaanse staten

Huur je een auto in een van de staten die we hier niet noemen? Vraag dan tijdens het ophalen van je huurauto naar de mogelijkheden voor het betalen van de tol in die staat. Als een tolkastje of tolpas niet mogelijk is, kun je met je creditcard betalen, en bij bemande tolpoorten ook altijd contant. Zorg dus dat je genoeg dollars bij je hebt.

Goed om te weten: op Amerikaanse tolwegen kom je nooit onder tol betalen uit. Maak je geen gebruik van de Toll Pass Automatic, Toll Pass Waiver of het Toll Pass Device, of betaal je ter plekke simpelweg de tol niet, dan wordt je creditcard achteraf alsnog belast voor de ontbrekende tol. Plus administratiekosten. Dus wil je het zo voordelig en zorgeloos mogelijk houden, ga dan voor automatische tolbetaling.

Ontdek de Verenigde Staten met een huurauto

Zorgeloze autohuur begint met een huurauto van Sunny Cars. Je huurt namelijk altijd all-inclusive, dus werkelijk alle verzekeringen die je nodig hebt zijn inbegrepen. Van een goede schade- en diefstalverzekering tot een extra WA-verzekering: wij regelen het voor je. Zeker in de USA is onze extra WA-dekking een must. Omdat de standaard WA daar niet voldoende is, verhogen wij de lokale WA-dekking met € 10 miljoen. Geruststellend idee toch? Je huurt bovendien inclusief ongelimiteerde kilometers, dus instappen maar en geniet van je roadtrip!

Bekijk het aanbod in de USA

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Horst Vonberg

2 februari 2023 | 2:30 pm | Reageer op Horst Vonberg

Hallo,

Ik ga over een paar maanden richting Florida, en heb al een huurauto vastgelegd bij jullie. Ik heb nog wel een vraag betreffende de tolwegen. Het lijkt me het makkelijkst om het TPA systeem te gebruiken (kentekenregistratie), maar hoe moet ik dat aan de verhuurorganisatie kenbaar maken? Ik heb gekozen voor fastlane online check-in, dus denk ik niet dat ik een bemande balie ga zien. Ik hoor het graag, alvast bedankt.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

17 februari 2023 | 9:41 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hallo Horst, wat een fijn vooruitzicht om te toeren door Florida! Je geeft aan de Fastlane en Online check-in service te hebben geboekt. Met deze services ga je gewoon bij een bemande balie langs, dus daar kun je vragen om het tolkastje tijdens het ophalen van de huurauto. De enige contactloze service die we aanbieden is de smart-phone pick-up service, hiermee kom je niet in contact met medewerkers en kun je dus ook geen TPA toevoegen. Aangezien jij die niet hebt geboekt hoef je je daar gelukkig niet druk over te maken. Veel plezier met je huurauto in de USA!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Nicole Devens

1 juni 2023 | 1:28 pm | Reageer op Nicole Devens

Hallo, wij zijn van plan een auto te huren bij Sunny Cars. We vliegen naar Atlanta, daar dus de auto ophalen. Nu gaan we rijden door de staten Georgia, Tennessee, Missisippi, Louisiana, Alabama en Florida. Deze staten hebben allemaal een ander tol systeem. Welke mogelijkheden hebben jullie voor ons om dit aan te pakken. Vr groet Nicole Devens

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

12 juni 2023 | 1:56 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hallo Nicole, dat klinkt als een prachtige road trip door de Verenigde Staten! Meestal is het mogelijk de tol te betalen per kentekenregistratie, maar niet in alle staten. Om dit op te lossen kun je het beste tijdens het ophalen van de huurauto aangeven dat jullie door meerdere staten willen rijden, en vragen wat men adviseert om de tol te betalen in meerdere staten. Aan de balie weten ze het beste hoe je dit kunt oplossen. Kom je er ter plekke niet uit met de lokale verhuurder? Dan kun je ons ook 24/7 bereiken via het noodnummer in de voucher, zodat we je snel op weg kunnen helpen. Met zonnige groet!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Bert Hellema

12 september 2023 | 4:58 pm | Reageer op Bert Hellema

Hallo, ik ga binnenkort roadtrippen door het Noord-oosten van de VS en maak gebruik van het Toll Pass Device. In jullie informatie hierover mis ik echter de staten Vermont en Connecticut. Geldt de TPD hier niet?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

19 september 2023 | 10:23 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Bert, in Vermont kan de tol alleen cash worden betaald. In Connecticut vragen ze geen betaling voor het gebruik van de snelwegen. Voor de zekerheid kun je tijdens het ophalen van de huurauto bij de wagenparkaanbieder navragen of het Toll Pas Device ook werkt in Vermont. Heel veel plezier alvast met je roadtrip in de VS!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Miriam

24 september 2023 | 5:41 am | Reageer op Miriam

beste medewerkers, op dit moment zijn wij in SF en over 2 dagen gaan wij terug naar Nederland. wij zijn de stad binnengekomen via de Golden Gate bridge en de Richardson Bay bridge. Dat betreft tolbruggen. Nu vraag ik me af wat ik moet doen om de tol te betalen. De procedure hiervoor is niet bepaald simpel. Is er via Sunny Cars iets mogelijk? hartelijke groet Miriam

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

26 september 2023 | 10:32 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Miriam, als je van tevoren geen tolkastje hebt gereserveerd moet de tol ter plekke worden betaald. Dit kan meestal met creditcard of contant. Wanneer je over tolwegen rijdt en niet betaalt, zullen de tolkosten worden geregistreerd op het kenteken en later door de lokale wagenparkaanbieder worden doorberekend op je creditcard.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

That Keo

14 november 2023 | 3:20 am | Reageer op That Keo

Hi, ik heb vandaag de huurauto via Sunny Cars opgehaald in de staat Florida. Hoe zit het met tol? Ik kom er niet uit. Zit er in elke huurauto een Toll Pass Automatic (TPA) of moet je die activeren? Ik heb geen duidelijkheid gekregen van het verhuurbedrijf en kon ik niks bijkopen of afkopen. Graag ontvang ik bericht hoe het zit. Groeten, That

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

16 november 2023 | 1:58 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi That, als je ergens ter plekke niet uitkomt kun je ons altijd het beste bellen op ons noodnummer dat 24/7 bereikbaar is. Als je niet zeker weet of de TPA is inbegrepen kun je dit het beste even checken in het autohuurcontract dat je bij het ophalen hebt getekend. Kun je hier niets over vinden, dan is het het verstandigst de tol gewoon ter plekke te betalen bij de tolpoortjes, dan weet je zeker dat het goed gaat. Als je verder nog vragen hebt kun je ons altijd bellen. We horen het graag van je!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Henk Bonninga

22 februari 2024 | 11:57 am | Reageer op Henk Bonninga

eind april gaan we 4 week touren naar de westcoast van de verenigde staten en hebben bij Sunnycars een auto gehuurd. die kunnen we ophalen op de luchthaven van San Francisco bij Alamo. we gaan touren door de staten Californië, Nevada, Utah, Wyoming, South Dakota, Nebraska, Colorado en Arizona. Hoe kan ik het beste op de tolwegen rijden zonder elke keer af te rekenen bij de tolpoortjes in bovengenoemde staten? kan dat dan het beste met de TPA (Toll Pass Automatic) via de verhuurder van de auto Alamo?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

26 februari 2024 | 12:15 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Henk, dan kun je inderdaad het beste kiezen voor de Toll Pass Automatic. In de huurvoorwaarden van je huurauto lees je hier meer over. Als je daarna nog vragen hebt over het betalen van de tol kun je deze het beste ter plekke vragen bij Alamo tijdens het ophalen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Martin

1 april 2024 | 3:45 pm | Reageer op Martin

Begin mei 2024 vliegen we naar Las Vegas en maken vanaf daar een rondreis om uiteindelijk begin juni vanaf San Francisco weer terug te vliegen. We hebben een auto gehuurd bij Sunny Cars (Alamo). We komen dus in de volgende staten: Nevada, Utah, Arizona en California. Wat is dan het handigste om te doen met betrekking tot tolwegen?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

2 april 2024 | 10:40 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Martin, in de huurvoorwaarden van je autohuur kun je lezen wat het handigst is om tol te betalen:
- TOLWEGEN: er zijn een aantal mogelijkheden om voor tolwegen te betalen, zie hieronder. Let op: Indien u geen gebruik maakt van deze mogelijkheden of ter plaatse verzuimt om de tolkosten te betalen, zal de autoleverancier achteraf administratiekosten in rekening brengen en krijgt u een rekening van de tolbedrijven om de tolkosten alsnog te betalen. Deze dient u zelf te betalen zoals aangegeven in de brief, Sunny Cars kan hierin helaas niet bemiddelen. Bij het ophalen van de auto kunt u bij de autoleverancier om meer informatie vragen over de tolwegen.

- TOLL PASS AUTOMATIC: Met de TPA (door middel van kentekenregistratie) betaalt u de tol direct bij de tolpoortjes, de namen van de tolbedrijven kunnen verschillen per staat. De autoleverancier berekent USD 5,35, max. USD 30 per huurperiode aan Tollpass Convenience Charge (TCC = administratiekosten) voor iedere dag dat er op een tolweg is gereden zonder daar de tol te betalen, hier ontvangen zij een rekening voor van de tolbedrijven (mogelijk in California, Colorado, Florida, North Carolina, Texas, Washington State). De autoleverancier kijkt na wie er op dat moment de auto gehuurd heeft en zal de administratiekosten van uw creditcard afschrijven. De tolkosten worden apart door de tolbedrijven toegestuurd door middel van een factuur.

Je kunt dus voor bepaalde staten ervoor kiezen de TPA te gebruiken, voor de andere staten dien je ter plekke te betalen in contant of met creditcard.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.