De 6 mooiste plekken van zonnig Lanzarote

Lanzarote is één van de Canarische eilanden, waar veel vakantiegangers met plezier op vakantie gaan. Dit vulkanische eiland heeft een heerlijk klimaat en je geniet er bijna het gehele jaar van de zon! Uiteraard kun je er heerlijk op het strand ontspannen, maar met de huurauto is er meer te beleven. Wij hebben 6 plekken voor je verzameld die je zeker moet bezoeken met je huurauto.

1. Uitzicht op lavalandschap

De bodem van Lanzarote bestaat uit vulkanische grond en gesteente en de bergen zijn veelal gevormd door lavastromen. Richting het leuke plaatsje El Golfo rijd je over een prachtige weg dwars door het lavalandschap. In El Golfo kun je naar een bijzonder groen meertje gaan, Lago Verde. Neem de tijd voor de wandeling naar beneden, anders mis je tussen de rotsen de meest mooi gekleurde krabben die hier rondlopen. Lunchen doe je in het gezellige restaurantje Costa Azul. Het ligt direct aan het water, je kunt hier heerlijk eten en genieten van de ruige golven die tegen de rotsen slaan.

el-golfo-lanzarote-2
Richting het leuke plaatsje El Golfo rijd je over een prachtige weg dwars door het lavalandschap.

2. Bezoekje aan de maan

Tijdens je vakantie op Lanzarote, mag je een bezoekje aan Nationaal park Timanfaya niet overslaan. Dit park is gelegen in het zuidwesten van het eiland en het lijkt hier net op een maanlandschap! Dit komt door de vulkaanuitbarstingen van 1730-1736. Bijna 180km2 landoppervlakte veranderde hierdoor voorgoed. De vele kleurschakeringen geven dit landschap een fascinerend uiterlijk. Met de huurauto kun je tot aan het bezoekerscentrum rijden, vanaf daar verken je het park met een touringcar.

timanfaya-national-park-lanzarote-2
Nationaal park Timanfaya is gelegen in het zuidwesten van het eiland en het lijkt hier net op een maanlandschap!

3. Ontspannen op het strand

Uiteraard wil je op Lanzarote ook lekker ontspannen op het strand. Er zijn genoeg strandjes waar je dit kunt doen! Je hebt de keuze uit zand- en rotsstranden. Wil je weinig toeristen tegenkomen en vind je het prima om je eigen lunch en drankjes mee te brengen? Dan kun je naar de Playas de Papagayo. Deze 7 stranden liggen in beschutte baaitjes en worden omgeven door ruige kliffen. Ligbedjes of een restaurantje vind je hier niet. Liever naar een zandstrand mét voorzieningen? Dan ga je naar de Playa Grande. Wil je een wit zandstrand met een helderblauwe zee? Rijd dan naar Playa Blanca.

papagayo-strand-lanzarote-2
Wil je weinig toeristen tegenkomen? Ga dan naar de Playas de Papagayo.

In Spanje wordt niet met haaientanden, maar met een dikke doorgetrokken streep aangegeven dat je voorrang moet verlenen. Vaak wordt deze streep voorafgegaan door een grote omgekeerde driehoek op het wegdek!

4. Bezoek het gezellige Teguise

Teguise is één van de mooiste dorpjes van het eiland. Het is een historisch dorpje en je vindt er veel oude gebouwen. Breng zeker op zondag een bezoek, want dan wordt het centrum omgetoverd in een markt. Liever op een rustigere dag deze plek bezoeken? Ook zeker aan te raden. Dan kun je op je eigen gemak alle mooie straatjes bewonderen.

teguise-lanzarote-2
Teguise is een historisch dorpje en je vindt er veel oude gebouwen. Op zondag is er een gezellige markt.

5. Een mooie verzameling grotten

Op Lanzarote is een hoop moois gecreëerd door alle vulkaanuitbarstingen. Zo ook een 8 kilometer lange tunnel van lava, genaamd Cueva de los Verdes. Boek een toer en kom alles te weten over deze tunnel. Wist je dat de akoestiek hier zo goed is dat er zelfs jaarlijks jazz- en bluesconcerten worden gegeven? Als je tussen september en april op Lanzarote bent, heb je geluk en kun je een concert bijwonen.

cueva-de-los-verdes-lanzarote-2
Cueva de los Verdes is een 8 kilometer lange tunnel van lava met een bijzonder goede akoestiek.

Wist je dat rijden met blote voeten of slipper aan je een flinke boete kan opleveren? Net als muziek luisteren met je oortjes in tijdens het autorijden!

6. Bijzondere wijngaarden bezoeken

De wijngaarden op Lanzarote zijn best bijzonder en lijken totaal niet op wat je in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk tegenkomt. Dat kan haast ook niet, want Lanzarote is een stuk droger en winderiger. Je vindt hier dan ook geen Chardonnay of Sauvignon druiven, maar Malvasia druiven. Deze worden geteeld in het wijngebied La Geria. Er is een speciale techniek ontwikkeld, waardoor er op dit Canarische eiland tóch wijn verbouwd kan worden. Om te zorgen dat de druivenstruiken genoeg water krijgen en niet te veel wind vangen, worden muurtjes gebouwd van kleine lavasteentjes. Voor een vochtige omgeving worden de druiventakken in kuilen gezet zodat het water daar naar toestroomt. Een bezoek aan wijngebied La Geria is zeker een aanrader.

la-geria-lanzarote-sunny-cars
Cueva de los Verdes is een 8 kilometer lange tunnel van lava met een bijzonder goede akoestiek.

Ontdek het mooie Lanzarote met de huurauto

Wil je meer uit je vakantie halen op Lanzarote? Stap dan in je huurauto en verken het zonnige Canarische eiland. Nadat je de huurauto op de luchthaven van Lanzarote hebt opgehaald, kan je zonovergoten vakantie beginnen! Wist je al dat je bij Sunny Cars een all-in auto huurt? Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort, snelheid of gemak? Dan voeg je een van onze services toe aan je reservering. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane.

Bekijk ons aanbod op Lanzarote

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Hanneke

11 april 2022 | 12:41 pm | Reageer op Hanneke

.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Michiel van Gils

5 maart 2023 | 8:41 pm | Reageer op Michiel van Gils

Dank voor de mooie tips,
wij komen in april naar Lanzarote en zijn met 11 mensen, we willen voor een week 2 of 3 auto's huren, wat is jullie advies? We hopen echter vanwege het aantal auto's op een korting! Kunnen jullie iets voor ons betekenen.
Met vriendelijke groeten Michiel van Gils 06-28918604

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

6 maart 2023 | 9:22 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Michiel, wat fijn dat je onze tips wilt gebruiken voor een mooie reis naar Lanzarote. Voor individueel advies over onze autohuur kun je ons het beste even bellen op 0235699696. Lukt het niet om te bellen, dan kun je ook een mailtje sturen met je vraag naar reservation@sunnycars.nl. Dan beantwoorden wij je vraag zo spoedig mogelijk. Veel plezier alvast op Lanzarote!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.