Grensoverschrijding met de huurauto. Hoe werkt dat?

Tijdens een roadtrip heb je de ultieme vrijheid. Een dagje naar de kust? Geen probleem. Naar een authentiek dorpje in het binnenland? Kan ook. Of een uitstapje naar het buurland, helemaal leuk. Zo bezoek je tijdens één vakantie twee landen. Of zelfs meer. Als je tijdens een roadtrip een uitstap wil maken naar het buurland, dan heet dit een grensoverschrijding. 

Hoe werkt dat eigenlijk met grensoverschrijdingen? We leggen het je in deze blog haarfijn uit.

Mag ik zomaar de grens over met de huurauto?

Nee, dat mag niet altijd ‘zomaar’. In veel landen mag je probleemloos met de huurauto de grens over, máár in sommige gevallen is er specifieke toestemming van de lokale wagenparkaanbieder nodig om met de huurauto in een ander land te rijden. Hoe weet je dan of het mag ja of nee? Nou, dit kun je zelf héél gemakkelijk opzoeken in de huurvoorwaarden.

In de huurvoorwaarden staat duidelijk vermeld naar welke landen een grensoverschrijding is toegestaan en wat de eventuele kosten zijn.

Hoe dan?

Tijdens je zoektocht naar de geschikte huurauto, kun je klikken op Bekijk huurvoorwaarden. Hier vind je allerlei belangrijke informatie terug, zoals de hoogte van de waarborg bijvoorbeeld. Maar ook informatie over de grensoverschrijding. Dit vind je terug onder het kopje Grensoverschrijding. Zo lees je naar welke landen het is toegestaan om de grensoverschrijding te maken en vind je er de eventuele kosten terug.

Wil je een grensoverschrijding aanvragen? Heel simpel. Dit doe je tijdens het reserveren op onze website!

Grensoverschrijding aanvragen

Wil je graag een uitstapje maken naar het buurland? Leuk! In veel gevallen dien je dit vooraf dan wel aan te vragen. Heel makkelijk hoor, dit doe je op onze website tijdens het plaatsen van je reservering. Hier kun je aangeven welke landen je van plan bent te bezoeken tijdens je roadtrip.

Grensoverschrijding reserveren

Populaire grensoverschrijdingen

Het is natuurlijk hartstikke leuk om tijdens je vakantie ook andere landen te bezoeken. Zo maken veel vakantiegangers een uitstap vanuit Frankrijk naar Italië – of andersom. Ook is de grensoverschrijding van Kroatië naar Montenegro populair. En niet te vergeten: van Duitsland naar Oostenrijk of van Spanje naar Portugal. Maar let wel op: check altijd even de huurvoorwaarden om te kijken of het is toegestaan en wat de eventuele kosten zijn.

De grensoverschrijding van Zuid-Afrika naar Swaziland is populair. Zonder het benodigde toestemmingsformulier mag je de grens met Swaziland niet over. Vraag deze grensoverschrijding dus meteen bij het maken van je reservering aan!

Gesloten grenzen

Dat een grensoverschrijding lang niet altijd mogelijk is, blijkt wel uit het feit dat sommige grensoverschrijdingen helemaal niet zijn toegestaan. Dit heeft vaak te maken met veiligheid, invoer of belastingen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om vanuit de VS per huurauto naar Mexico te gaan, of andersom. Ook mag je vanuit Spanje niet met de huurauto naar Marokko.

Maar gelukkig zijn er genoeg landen die je wél mag bezoeken met je huurauto. Dat maakt je roadtrip nog nét even leuker!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Petra

8 november 2018 | 12:45 pm | Reageer op Petra

Als ik een auto huur in Malaga, mag ik daar dan de grens mee over naar Portugal? We hebben namelijk een huis gehuurd zo ongeveer tegen de Portugese grens aan. Of als we naar Faro vliegen kunnen we dan met de gehuurde auto naar ons gehuurde huis in Zuid-Spanje?
En wat zijn de kosten hiervoor?
Groetjes Petra

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

21 november 2018 | 1:42 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Petra,

Of een grensoverschrijding is toegestaan, vind je terug in de huurvoorwaarden van de door jou geselecteerde huurauto. Dit kan verschillen per auto of per wagenparkaanbieder, dus het is handig om dit zelf te checken en te vergelijken. Wil je hier hulp bij? Geen probleem! Onze reserveringsafdeling staat voor je klaar. Je kunt hen bereiken op 023 - 5 699 696.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Tanja Kliphuis

16 november 2018 | 4:31 pm | Reageer op Tanja Kliphuis

We overwegen om volgend najaar een reis met een huurauto te maken waarbij we New England (USA) en Nova Scotia (CAN) met elkaar combineren. Wat is jullie advies in deze: auto huren in Boston en weer inleveren in Boston of elders in New England en vandaar uit vliegen naar Halifax en daar opnieuw een auto huren? Is Halifax enige plaats in Nova Scotia waar je via Sunny Cars een auto kunt huren of kan dat bijvoorbeeld ook in Yarmouth? Dan zouden we evt de oversteek met de ferry (zonder auto) kunnen maken ipv te vliegen. Hoor graag van jullie

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hugo van Beers

19 november 2018 | 4:52 pm | Reageer op Hugo van Beers

Willen volgend jaar naar Mendoza Argentinie gaan en rondtoeren. Vliegen op Santiago de Chili en willen daar auto huren voor twee maanden. (Autohuur is in Chili goedkoper)
Mogen we dan van daaruit naar Argentinie rijden? En zijn er voor twee maanden aantrekkelijke tarieven?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

21 november 2018 | 1:33 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Hugo,

Wauw, dat zijn mooie reisplannen! Daar worden we best een beetje jaloers van...
We begrijpen dat je liever je huurauto ophaalt in Chili i.p.v. in Argentinië. Het is tijdens een vakantie toch fijn om geld te besparen. Het is dan natuurlijk wel noodzakelijk dat je met je huurauto de grensoverschrijding naar Argentinië mag maken. Of een grensoverschrijding is toegestaan, vind je terug in de huurvoorwaarden. Zo is het bij de ene partner (en huurauto) wel toegestaan (op aanvraag) en bij de andere is het sowieso niet toegestaan. Check en vergelijk daarom goed de huurvoorwaarden! En kom je er niet helemaal uit of wil je graag dat iemand je erbij helpt, neem dan contact op met onze reserveringsafdeling. De autohuurexperts helpen je graag verder.

Wat betreft de tarieven, daar kan dan natuurlijk ook even naar gekeken worden door onze collega's van de reserveringsafdeling :-). Waarschijnlijk is het wel nodig om twee reserveringen te maken, omdat in sommige gevallen een huurperiode van langer dan 30 dagen opgesplitst dient te worden.

Alvast veel plezier met het maken van plannen voor deze mooie trip.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

21 november 2018 | 1:23 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Tanja,

We willen je graag vragen om hierover even contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Zij kijken graag met je mee wat de beste manier is om je bestemming met de huurauto te verkennen :-).

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Mevr. P.A. Snippe-Koops

21 november 2018 | 9:37 pm | Reageer op Mevr. P.A. Snippe-Koops

Hoe zit het nu. Ik huur een auto in FARO en ga naar Spanje . Zit er dan een meter in de auto voor de Tolwegen. Zodat ik het bij afleveren van auto kan afrekenen. Dit was altijd wel geval.
In afwachting op uw antwoord, met vriendelijk groet

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

22 november 2018 | 2:17 pm | Reageer op Sanne van Reek

Beste mevrouw P.A. Snippe-Koops,

Het tolkastje dat in de huurauto zit - die je in Portugal ophaalt -, werkt niet op de wegen in Spanje. In Spanje is het mogelijk om de tol contant te betalen. Ook kun je betalen met de creditcard en je kunt bij Spaanse tolstations vaak zelfs betalen met een Nederlandse betaalpas.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

N.G.'t Hart

25 november 2018 | 10:41 am | Reageer op N.G.'t Hart

Had een auto gehuurd bij Sunny-Cars en bij Hertz/ Thriffle moest ik apart een verzekering buitenland afsluiten . Er werd mij verteld dat Hertz autoverhuur andere voorwaarden had

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 november 2018 | 10:28 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi,

Wat vervelend dat je voor extra kosten bent komen te staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je via Sunny Cars huurt. Als je via ons je huurauto hebt gereserveerd, dan is alles geregeld. Je huurt immers een all-in huurauto. Het kan altijd gebeuren dat een medewerker van de lokale partner niet goed op de hoogte is van de voorwaarden van Sunny Cars en toch probeert een extra dienst te verkopen. Om te voorkomen dat onze klanten onnodige kosten maken, drukken wij ze op verschillende manieren en momenten op het hart om geen extra diensten af te nemen. Als je twijfelt of iets is onduidelijk, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar :-).

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Theo Smulders

25 november 2018 | 10:31 pm | Reageer op Theo Smulders

hoi Susanne, wij willen naar Montenegro en Albanië, kan dat?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 november 2018 | 10:35 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Theo,

Of een grensoverschrijding van Montenegro en Albanië is toegestaan, verschilt per huurauto of wagenparkaanbieder. Je kunt dit zelf heel gemakkelijk opzoeken in de huurvoorwaarden. Je leest hierover onder het kopje 'Grensoverschrijding'.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Mireille Jaspers

25 november 2018 | 10:48 pm | Reageer op Mireille Jaspers

Wij willen komende zomer graag van Roemenië naar Bulgarije, naar Macedonië, naar Albanië. Kan dat 'zomaar' met een huurauto?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 november 2018 | 10:37 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Mireille,

Dat klinkt als een leuke trip! Je kunt zelf heel gemakkelijk in de huurvoorwaarden opzoeken of deze grensoverschrijding is toegestaan. Het kan verschillen per huurauto en lokale wagenparkaanbieder, vandaar dat we hier niet simpelweg ja of nee op kunnen antwoorden. Heb je een huurauto gevonden voor jou en je reisgezelschap? Neem dan even goed de huurvoorwaarden door en check het kopje 'grensoverschrijding'.

En als je hulp nodig hebt dan staat onze reserveringsafdeling voor je klaar.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

peter jonkers

28 november 2018 | 8:22 pm | Reageer op peter jonkers

Ik wil vanuit Dubrovnik naar Kotor in Montenegro gaan en ook door naar Albanie..
Dat laatste lijkt me wat lastiger qua kosten..

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

3 december 2018 | 10:47 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Peter,

Albanië is inderdaad lastig. Dit is vaak niet toegestaan. Neem anders eventjes contact op met onze reserveringsafdeling, dan kijken de autohuurexperts of en wat er mogelijk is :-).

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Danielle Koolen

7 december 2018 | 9:34 pm | Reageer op Danielle Koolen

Hallo,
Wij willen dit voorjaar meerdere landen bezoeken. Is het mogelijk om een auto te huren in Boedapest en hiermee te reizen naar Oostenrijk en inleveren in Zwitserland?
mvg. Daniëlle Koolen

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

10 december 2018 | 1:32 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Daniëlle,

Vanuit Boedapest is een one way helaas niet mogelijk. Bel anders eventjes met onze reserveringsafdeling om te kijken wat wel mogelijk is.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.