Grensoverschrijding met de huurauto. Hoe werkt dat?

Tijdens een roadtrip heb je de ultieme vrijheid. Een dagje naar de kust? Geen probleem. Naar een authentiek dorpje in het binnenland? Kan ook. Of een uitstapje naar het buurland, helemaal leuk. Zo bezoek je tijdens één vakantie twee landen. Of zelfs meer. Als je tijdens een roadtrip een uitstap wil maken naar het buurland, dan heet dit een grensoverschrijding. 

Hoe werkt dat eigenlijk met grensoverschrijdingen? We leggen het je in deze blog haarfijn uit.

Mag ik zomaar de grens over met de huurauto?

Nee, dat mag niet altijd ‘zomaar’. In veel landen mag je probleemloos met de huurauto de grens over, máár in sommige gevallen is er specifieke toestemming van de lokale wagenparkaanbieder nodig om met de huurauto in een ander land te rijden. Hoe weet je dan of het mag ja of nee? Nou, dit kun je zelf héél gemakkelijk opzoeken in de huurvoorwaarden.

In de huurvoorwaarden staat duidelijk vermeld naar welke landen een grensoverschrijding is toegestaan en wat de eventuele kosten zijn.

Hoe dan?

Tijdens je zoektocht naar de geschikte huurauto, kun je klikken op Bekijk huurvoorwaarden. Hier vind je allerlei belangrijke informatie terug, zoals de hoogte van de waarborg bijvoorbeeld. Maar ook informatie over de grensoverschrijding. Dit vind je terug onder het kopje Grensoverschrijding. Zo lees je naar welke landen het is toegestaan om de grensoverschrijding te maken en vind je er de eventuele kosten terug.

Wil je een grensoverschrijding aanvragen? Heel simpel. Dit doe je tijdens het reserveren op onze website!

Grensoverschrijding aanvragen

Wil je graag een uitstapje maken naar het buurland? Leuk! In veel gevallen dien je dit vooraf dan wel aan te vragen. Heel makkelijk hoor, dit doe je op onze website tijdens het plaatsen van je reservering. Hier kun je aangeven welke landen je van plan bent te bezoeken tijdens je roadtrip.

Grensoverschrijding reserveren

Populaire grensoverschrijdingen

Het is natuurlijk hartstikke leuk om tijdens je vakantie ook andere landen te bezoeken. Zo maken veel vakantiegangers een uitstap vanuit Frankrijk naar Italië – of andersom. Ook is de grensoverschrijding van Kroatië naar Montenegro populair. En niet te vergeten: van Duitsland naar Oostenrijk of van Spanje naar Portugal. Maar let wel op: check altijd even de huurvoorwaarden om te kijken of het is toegestaan en wat de eventuele kosten zijn.

De grensoverschrijding van Zuid-Afrika naar Swaziland is populair. Zonder het benodigde toestemmingsformulier mag je de grens met Swaziland niet over. Vraag deze grensoverschrijding dus meteen bij het maken van je reservering aan!

Gesloten grenzen

Dat een grensoverschrijding lang niet altijd mogelijk is, blijkt wel uit het feit dat sommige grensoverschrijdingen helemaal niet zijn toegestaan. Dit heeft vaak te maken met veiligheid, invoer of belastingen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om vanuit de VS per huurauto naar Mexico te gaan, of andersom. Ook mag je vanuit Spanje niet met de huurauto naar Marokko.

Maar gelukkig zijn er genoeg landen die je wél mag bezoeken met je huurauto. Dat maakt je roadtrip nog nét even leuker!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Petra

8 november 2018 | 12:45 pm | Reageer op Petra

Als ik een auto huur in Malaga, mag ik daar dan de grens mee over naar Portugal? We hebben namelijk een huis gehuurd zo ongeveer tegen de Portugese grens aan. Of als we naar Faro vliegen kunnen we dan met de gehuurde auto naar ons gehuurde huis in Zuid-Spanje?
En wat zijn de kosten hiervoor?
Groetjes Petra

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

21 november 2018 | 1:42 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Petra,

Of een grensoverschrijding is toegestaan, vind je terug in de huurvoorwaarden van de door jou geselecteerde huurauto. Dit kan verschillen per auto of per wagenparkaanbieder, dus het is handig om dit zelf te checken en te vergelijken. Wil je hier hulp bij? Geen probleem! Onze reserveringsafdeling staat voor je klaar. Je kunt hen bereiken op 023 - 5 699 696.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Elena

28 augustus 2019 | 10:53 pm | Reageer op Elena

Met de auto van Ierland naar noord Ierland moet ik dat aanvragen?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Tanja Kliphuis

16 november 2018 | 4:31 pm | Reageer op Tanja Kliphuis

We overwegen om volgend najaar een reis met een huurauto te maken waarbij we New England (USA) en Nova Scotia (CAN) met elkaar combineren. Wat is jullie advies in deze: auto huren in Boston en weer inleveren in Boston of elders in New England en vandaar uit vliegen naar Halifax en daar opnieuw een auto huren? Is Halifax enige plaats in Nova Scotia waar je via Sunny Cars een auto kunt huren of kan dat bijvoorbeeld ook in Yarmouth? Dan zouden we evt de oversteek met de ferry (zonder auto) kunnen maken ipv te vliegen. Hoor graag van jullie

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hugo van Beers

19 november 2018 | 4:52 pm | Reageer op Hugo van Beers

Willen volgend jaar naar Mendoza Argentinie gaan en rondtoeren. Vliegen op Santiago de Chili en willen daar auto huren voor twee maanden. (Autohuur is in Chili goedkoper)
Mogen we dan van daaruit naar Argentinie rijden? En zijn er voor twee maanden aantrekkelijke tarieven?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

21 november 2018 | 1:33 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Hugo,

Wauw, dat zijn mooie reisplannen! Daar worden we best een beetje jaloers van...
We begrijpen dat je liever je huurauto ophaalt in Chili i.p.v. in Argentinië. Het is tijdens een vakantie toch fijn om geld te besparen. Het is dan natuurlijk wel noodzakelijk dat je met je huurauto de grensoverschrijding naar Argentinië mag maken. Of een grensoverschrijding is toegestaan, vind je terug in de huurvoorwaarden. Zo is het bij de ene partner (en huurauto) wel toegestaan (op aanvraag) en bij de andere is het sowieso niet toegestaan. Check en vergelijk daarom goed de huurvoorwaarden! En kom je er niet helemaal uit of wil je graag dat iemand je erbij helpt, neem dan contact op met onze reserveringsafdeling. De autohuurexperts helpen je graag verder.

Wat betreft de tarieven, daar kan dan natuurlijk ook even naar gekeken worden door onze collega's van de reserveringsafdeling :-). Waarschijnlijk is het wel nodig om twee reserveringen te maken, omdat in sommige gevallen een huurperiode van langer dan 30 dagen opgesplitst dient te worden.

Alvast veel plezier met het maken van plannen voor deze mooie trip.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Emiel

28 juli 2019 | 2:46 pm | Reageer op Emiel

In oktober vliegen wij op Santiago, huren een auto om daar rond te rijden en willen ook een paar dagen naar Argentinië Mendoza. Kan dat? Zo niet, hebben jullie dan een verhuur punt op het busstation in Mendoza?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

31 juli 2019 | 10:21 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Emiel,

Hier kun je het beste even contact over opnemen met onze reserveringsafdeling. Mijn collega's helpen je graag verder!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

21 november 2018 | 1:23 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Tanja,

We willen je graag vragen om hierover even contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Zij kijken graag met je mee wat de beste manier is om je bestemming met de huurauto te verkennen :-).

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Mevr. P.A. Snippe-Koops

21 november 2018 | 9:37 pm | Reageer op Mevr. P.A. Snippe-Koops

Hoe zit het nu. Ik huur een auto in FARO en ga naar Spanje . Zit er dan een meter in de auto voor de Tolwegen. Zodat ik het bij afleveren van auto kan afrekenen. Dit was altijd wel geval.
In afwachting op uw antwoord, met vriendelijk groet

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

22 november 2018 | 2:17 pm | Reageer op Sanne van Reek

Beste mevrouw P.A. Snippe-Koops,

Het tolkastje dat in de huurauto zit - die je in Portugal ophaalt -, werkt niet op de wegen in Spanje. In Spanje is het mogelijk om de tol contant te betalen. Ook kun je betalen met de creditcard en je kunt bij Spaanse tolstations vaak zelfs betalen met een Nederlandse betaalpas.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

N.G.'t Hart

25 november 2018 | 10:41 am | Reageer op N.G.'t Hart

Had een auto gehuurd bij Sunny-Cars en bij Hertz/ Thriffle moest ik apart een verzekering buitenland afsluiten . Er werd mij verteld dat Hertz autoverhuur andere voorwaarden had

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 november 2018 | 10:28 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi,

Wat vervelend dat je voor extra kosten bent komen te staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je via Sunny Cars huurt. Als je via ons je huurauto hebt gereserveerd, dan is alles geregeld. Je huurt immers een all-in huurauto. Het kan altijd gebeuren dat een medewerker van de lokale partner niet goed op de hoogte is van de voorwaarden van Sunny Cars en toch probeert een extra dienst te verkopen. Om te voorkomen dat onze klanten onnodige kosten maken, drukken wij ze op verschillende manieren en momenten op het hart om geen extra diensten af te nemen. Als je twijfelt of iets is onduidelijk, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar :-).

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Theo Smulders

25 november 2018 | 10:31 pm | Reageer op Theo Smulders

hoi Susanne, wij willen naar Montenegro en Albanië, kan dat?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 november 2018 | 10:35 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Theo,

Of een grensoverschrijding van Montenegro en Albanië is toegestaan, verschilt per huurauto of wagenparkaanbieder. Je kunt dit zelf heel gemakkelijk opzoeken in de huurvoorwaarden. Je leest hierover onder het kopje 'Grensoverschrijding'.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Mireille Jaspers

25 november 2018 | 10:48 pm | Reageer op Mireille Jaspers

Wij willen komende zomer graag van Roemenië naar Bulgarije, naar Macedonië, naar Albanië. Kan dat 'zomaar' met een huurauto?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 november 2018 | 10:37 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Mireille,

Dat klinkt als een leuke trip! Je kunt zelf heel gemakkelijk in de huurvoorwaarden opzoeken of deze grensoverschrijding is toegestaan. Het kan verschillen per huurauto en lokale wagenparkaanbieder, vandaar dat we hier niet simpelweg ja of nee op kunnen antwoorden. Heb je een huurauto gevonden voor jou en je reisgezelschap? Neem dan even goed de huurvoorwaarden door en check het kopje 'grensoverschrijding'.

En als je hulp nodig hebt dan staat onze reserveringsafdeling voor je klaar.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

peter jonkers

28 november 2018 | 8:22 pm | Reageer op peter jonkers

Ik wil vanuit Dubrovnik naar Kotor in Montenegro gaan en ook door naar Albanie..
Dat laatste lijkt me wat lastiger qua kosten..

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

3 december 2018 | 10:47 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Peter,

Albanië is inderdaad lastig. Dit is vaak niet toegestaan. Neem anders eventjes contact op met onze reserveringsafdeling, dan kijken de autohuurexperts of en wat er mogelijk is :-).

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Danielle Koolen

7 december 2018 | 9:34 pm | Reageer op Danielle Koolen

Hallo,
Wij willen dit voorjaar meerdere landen bezoeken. Is het mogelijk om een auto te huren in Boedapest en hiermee te reizen naar Oostenrijk en inleveren in Zwitserland?
mvg. Daniëlle Koolen

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

10 december 2018 | 1:32 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Daniëlle,

Vanuit Boedapest is een one way helaas niet mogelijk. Bel anders eventjes met onze reserveringsafdeling om te kijken wat wel mogelijk is.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Peter

29 december 2018 | 7:56 pm | Reageer op Peter

Ik wil graag via jullie een auto huren in Israel mag ik met die huur auto de grens over naar Jordanie?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

7 januari 2019 | 11:41 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Peter,

Helaas is een grensoverschrijding vanuit Israël niet toegestaan.

Met zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

John Meijvogel

19 januari 2019 | 12:48 pm | Reageer op John Meijvogel

Ik wil vanuit Dubrovnik naar Montenegro. Geeft dit problemen bij de grensovergang

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

25 januari 2019 | 11:10 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi John,

Als je bij je reservering aangeeft deze de grens met Montenegro te willen overschrijden, dan vragen wij dit voor je aan!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Rob Schillings

24 januari 2019 | 9:53 am | Reageer op Rob Schillings

Geachte heer/mevrouw,

Wij hebben een reis gepland naar Abu Dhabi van 6 februari tot 16 februari.
Is het mogelijk om met een huurauto van Sunnycars een dagtrip te maken van Abu Dhabi naar Dubai?
We zijn al eerder in beide landen geweest, en hebben er ook al eerder een auto gehuurd.
We hebben echter nooit de grens gepasseerd.
Bij voorbaat dank, met vriendelijke groet, Rob Schillings

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

24 januari 2019 | 10:43 am | Reageer op Sanne van Reek

Beste Rob,

Dat klinkt als een mooie reis! Neem voor een passend advies contact op met onze reserveringsafdeling. Je kunt een e-mail sturen naar reservation@sunnycars.nl of bellen met 023 - 5 699 696.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Debbie

28 januari 2019 | 9:13 pm | Reageer op Debbie

Wij willen graag een Toyota fortuner huren in Dubai en daarmee de grens naar Oman overgaan voor 8 dagen. Welke extra kosten zitten hieraan? Bedankt, groet Debbie Mourits

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

30 januari 2019 | 9:57 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Debbie,

Bedankt voor je bericht!

De kosten hiervan zijn op aanvraag, nadat je een reservering hebt gemaakt. In de huurvoorwaarden staat het volgende:

GRENSOVERSCHRIJDING NAAR OMAN: uitsluitend op aanvraag mogelijk tegen kosten, de kosten worden bij bevestiging doorgegeven. Bij aanvraag dient het volgende doorgegeven te worden: namen van bestuurders, nationaliteit van bestuurders, de data van verblijf in Oman. De grensoverschrijding is enkel mogelijk/toegestaan via Hatta : Expat Route naar Hatta.

Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je het beste contact opnemen met onze reserveringsafdeling (reservation@sunnycars.nl of 023 - 5 699 696).

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Simone

6 februari 2019 | 1:59 pm | Reageer op Simone

Is het mogelijk om in Nederland een auto te huren en in Oostenrijk 1 of 2 dagen later in te leveren ?
Vriendelijke Groet

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

7 februari 2019 | 2:02 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Simone,

Nee, een internationale one way vanuit Nederland is helaas niet mogelijk.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Ali

18 februari 2019 | 2:10 pm | Reageer op Ali

Beste, Kan ik vanuit Melillia (Spanje) Naar Marokko met een huur auto?.
Alvast bedankt,

Groet,

Ali

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

18 februari 2019 | 3:49 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Ali,

Nee helaas, een grensoverschrijding van Spanje naar Marokko is helaas niet toegestaan.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Roelof Levering

24 februari 2019 | 5:40 pm | Reageer op Roelof Levering

Wij willen een auto huren op de luchthaven van Pisa in Italië en er dan mee op de boot van livorno naar bastia (Frankrijk Corsica). Kan dat en hoe regel ik dat dan met de overtocht als ik nu nog niet weet wat voor huurauto ik mee krijg, en ze dat bij het reserveren van de overtocht nu al wel willen weten?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

25 februari 2019 | 10:36 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Roelof,

Dat klinkt als een leuke reis! Of dit is toegestaan verschilt per lokale partner. We kunnen het bij de boeking voor je aanvragen! Handig is dus dat je even belt met onze reserveringsafdeling als je de reservering wil maken 023 - 5 699 696.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Wim

15 april 2019 | 3:33 pm | Reageer op Wim

Hallo
Ik heb een auto gehuurd voor Italië, maar niet aangegeven dat ik de grens over wil naar Zwitserland , hoe regel ik dit alsnog. Of kan ik dit nog zeggen als ik de auto op haal?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

19 april 2019 | 9:48 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi,

Je kunt een e-mail sturen naar reservation@sunnycars.nl met je aanvraag en je reserveringsnummer.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Wouter

15 april 2019 | 7:10 pm | Reageer op Wouter

Kan ik auto huren in Albanië en daar met deze auto richting Lefkas in Griekenland te rijden en daar dan auto af te geven?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

19 april 2019 | 11:55 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Wouter,

Dit zou gaan om een interntationale one way, helaas is dit op deze locatie niet mogelijk.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

wes

18 juni 2019 | 1:11 pm | Reageer op wes

Hallo Wouter,

vraagje, heb jij je reis als nog kunnen doen of dat niet ?
Zo ja, ben ik benieuwd hoe je het gedaan hebt.

In afwachting van je reactie.

Vr. Gr.

Wes

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sol

4 mei 2019 | 11:52 pm | Reageer op Sol

Beste Susanne,
Is het mogelijk om met de huurauto naar zowel de Turkse als Griekse kant van het eiland Cyprus te rijden of moet ik dit apart aanvragen als ik de auto bv in Ayia Napa ( Turkse gedeelte ) van Cyprus huur. Alvast bedankt!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

8 mei 2019 | 9:13 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Sol,

Nee, het is helaas niet toegestaan om van het ene deel van Cyprus je auto mee te nemen naar het Turkse gedeelte. Deze overschrijding is niet toegestaan.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Rie Van Velthoven

5 mei 2019 | 5:37 am | Reageer op Rie Van Velthoven

Goede morgen Susanne.
Mogen wij met een huurauto vanuit Abu Dhabi naar Oman en weer terug?
Is dit Ok met het gratis 48 uur visum via Ehiad en dan Oman en dan weer het 48 uur visum voor Abu dhabi.
Weet jij hoeveel tijd er tussen moet zijn om uit abu DH te vertrekken dan weer terug te mogen keren met het gratis Ethiad 48 uur visum.
Reuze bedankt voor je hulp.
Dank je, nog een fijne zondag.
Groetjes, Rie.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

8 mei 2019 | 9:37 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Rie,

Bedankt voor je vraag. Deze grensoverschrijding is enkel toegestaan op aanvraag. Wij vragen de grensoverschrijding voor je aan en vervolgens laten we je weten wat de kosten hiervoor zijn. Je mag enkel de grensoverschrijding maken via Hatta. Wat betreft je vraag over het visum en hoeveel tijd er tussen moet zitten voordat je weer terug moet keren naar Abu Dhabi, daar hebben wij geen antwoord op. Hier kun je misschien beter Ethiad over contacteren. Zij zulle je vast verder kunnen helpen!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

J Keizer

18 mei 2019 | 1:50 pm | Reageer op J Keizer

Wat kost extra huren bij Sunnycars Geneve frans en rijden in Frankrijk en in Zwitserland?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Herman Grunberg

26 juni 2019 | 12:04 pm | Reageer op Herman Grunberg

Als ik bij jullie een auto huur op het vliegveld van Faro (Portugal) mag ik hiermee dan naar Spanje?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

1 juli 2019 | 11:27 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Herman,

Sunny Cars werkt samen met verschillende lokale wagenparkaanbieders en dus kunnen de huurvoorwaarden verschillen. Zo is het bij de ene huurauto wel toegestaan om een grensoverschrijding te maken en bij de andere niet. Ook kunnen de kosten voor een grensoverschrijding verschillen. Op onze website kun je zelf heel gemakkelijk de huurvoorwaarden vergelijken. Informatie over grensoverschrijdingen vind je in de huurvoorwaarden onder het kopje 'Grensoverschrijding'.

Mocht je hier niet uitkomen, dan kunnen mijn collega's van de reserveringsafdeling je helpen!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Bram van der Schalk

1 juli 2019 | 12:24 pm | Reageer op Bram van der Schalk

als ik met de auto de grens van Amerika naar Canada oversteek, kan ik dan de kosten daarvan ook met mijn creditcard betalen. Ik heb namelijk gelezen dat je het formulier dat je in moet vullen alleen met Canadese dollars kan betalen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Nick

14 juli 2019 | 6:19 pm | Reageer op Nick

Hoe werkt de grensovergang van Israël naar Jordanië (en weer terug)? Ik lees op jullie website dat het niet mogelijk is om de grens over te steken met een huurauto. Kunnen jullie hierin adviseren?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

15 juli 2019 | 11:48 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Nick,

Deze grensoverschrijding is inderdaad niet toegestaan. Helaas kan ik je niet adviseren over een grensoverschrijding van Israël naar Jordanië. Wellicht heb je nog wat aan de informatie in deze blog van Travel around with me.

Zonnige groet, Sanne

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Ton Remeeus

17 augustus 2019 | 11:14 am | Reageer op Ton Remeeus

In januari 2020 wil ik circa 11 dagen een auto huren bij Sunny Cars: Malaga halen en brengen. Drie dagen naar de Algarve Portugal. Toegestaan?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

19 augustus 2019 | 11:40 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Ton,

Dat klinkt als een leuk uitstapje, van Spanje naar Portugal. Deze grensoverschrijding is toegestaan, maar dient bij het maken van de reservering wel aangevraagd te worden.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Marrion

11 september 2019 | 5:51 pm | Reageer op Marrion

Goedenmiddag. Als ik bij luchthaven Weeze een auto huur, mag ik daar dan in Nederland mee rijden? Vriendelijke groet, Marrion

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

16 september 2019 | 11:19 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Marrion,

Ja, dit kan. Dit heet dan: een grensoverschrijding. In de huurvoorwaarden lees je hier meer over. Let er wel op dat er voor een grensoverschrijding kosten in rekening gebracht kunnen worden.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

vicky baerts

17 september 2019 | 3:39 pm | Reageer op vicky baerts

Mogen we de grens Kroatië-Montenegro over met de huurauto zonder dat de verzekering vervalt?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

23 september 2019 | 1:03 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Vicky,

Een grensoverschrijding is enkel mogelijk op aanvraag! Onze autohuurexperts kijken dit graag voor je na. Je kunt hiervoor het beste even telefonisch contact met ons opnemen of een e-mail sturen naar reservation@sunnycars.nl.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.