Grensoverschrijding met de huurauto

24 May 2012 158 13559

Auteur

Susanne Pols-van Gelder

Reserveringsmanager

Als je een rondreis gaat maken en door verschillende landen wilt reizen, krijg je te maken met grensoverschrijding. Dit geldt uiteraard ook als je bijvoorbeeld vanuit Nederland op vakantie gaat naar Frankrijk met een huurauto.

Grensoverschrijding Frankrijk

Mag ik de grens over met een huurauto?

In veel landen mag je probleemloos met de huurauto de grens over. In sommige gevallen is er specifieke toestemming van de lokale verhuurder nodig om in andere landen te rijden. In de huurvoorwaarden staat duidelijk vermeld waar grensoverschrijding is toegestaan.  Het kan voorkomen dat de lokale partner een extra toeslag voor de grensoverschrijding rekent. Indien dit het geval is staan de geldende tarieven in de huurvoorwaarden.

Gesloten grenzen

Voor een aantal landen is grensoverschrijding met een huurauto uitgesloten. Dit heeft vaak te maken met veiligheid, invoer en belastingen. Het is niet mogelijk om vanuit de VS per huurauto naar Mexico te gaan, of andersom. Ook een huurauto huren met als eindbestemming of grensoverschrijding naar een Oostblokland is vaak alleen op aanvraag mogelijk.

Grensoverschrijding aanvragen

Wil je gebruik maken van grensoverschrijding, dan dien je dat in veel gevallen wel vooraf aan te vragen. Er wordt dan gekeken naar je eindbestemming en de tussengelegen landen.

We informeren je graag over de specifieke voorwaarden/tarieven in jouw geval. Neem daarom gerust contact met ons op.

auto huren sunny cars ctablok

Rij onbezorgd rond in een Sunny Car

Om ontspannen en in alle vrijheid te genieten regel je vooraf je all-in huurauto. Bij Sunny Cars zijn alle - benodigde - verzekeringen inbegrepen en kun je een ongelimiteerd aantal kilometers rijden. Dat rijdt een stuk lekkerder. Ontdek alle All-in voordelen!

Zoek huurauto >

158 Reacties (

Theo Coppens

30 June 2012 at 09:00 Reply

Ik heb een auto gehuurd in San Francisco. Mag ik hier mee zonder problemen naar Vancouver?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

6 July 2012 at 11:28 Reply

Beste meneer Coppens,

Bedankt voor uw reactie. Een grensoverschrijding naar Canada is vanuit de USA geen enkel probleem. Dit hoeft niet op voorhand aangevraagd te worden, maar kan ter plaatse worden gemeld bij de aanname van de huurauto. De medewerker van het verhuurbedrijf zal een aantekening maken van de grensoverschrijding. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Met vriendelijke groet,

Susanne Pols-van Gelder

s. reda

8 August 2012 at 23:45 Reply

HOE ZIT HET MET HET HUREN VAN EREN AUTO IN MALAGA EN DEZE MEENEMEN NAAR MAROKKO? IS DIT TOEGESTAAN EN ONDER WELKE VOORWAARDEN/EXTRA KOSTEN?

ALVAST BEDANKT.

GR, REDA

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

9 August 2012 at 14:01 Reply

Beste Reda,

Een grensoverschrijding vanuit Spanje is toegestaan naar de meeste West-Europese landen. Helaas is een grensoverschrijding naar Marokko niet toegestaan. Deze aanvraag kunnen wij bij geen van onze partners akkoord krijgen.

Met vriendelijke groet,

Susanne Pols- van Gelder

Kaat

17 November 2013 at 21:37 Reply

Beste Sunnycars,

Is het mogelijk om met een in Bulgarije gehuurde auto door een aantal oost-europese landen (Slowakije, Hongarije, Roemenie, Polen) te rijden?

Is het mogelijk om in Bulgarije een auto to huren en af te droppen in Polen ?

Kaat

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

19 November 2013 at 17:46 Reply

Beste Kaat,

Hartelijk dank voor je reactie.

In Bulgarije werken wij met twee verhuurders. De ene staat grensoverschrijding niet toe. De ander rekent hier € 40,- exclusief btw voor. Dit bedrag dient ter plaatse betaald te worden. De grensoverschrijding wordt tegelijk met de reservering naar de verhuurder gestuurd en dient vooraf goedgekeurd te worden. Grensoverschrijding naar Albanië, Turkije, Rusland, Ukraine, Ierland en Groot Brittannië is niet toegestaan.

Een internationale one way van Bulgarije naar Polen is helaas bij geen van beide verhuurders toegestaan.

Mocht je deze reservering bij ons willen maken, bel dan even met mijn collega´s: 023 – 5699 696. Zij kunnen de reservering voor je maken en direct de grensoverschrijding meenemen.

Met zonnige groet,

Susanne

sikkema

17 December 2013 at 18:16 Reply

waarom moet ik opeens extra betalen in portugal voor grensoverschrijding naar spanje

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

18 December 2013 at 16:33 Reply

Beste meneer Sikkema,

Bedankt voor uw reactie.

De grensoverschrijding van Portugal naar Spanje is tot nu toe zonder bijkomende kosten geweest. De verhuurder ter plaatse heeft opgemerkt dat ze steeds vaker assistentie over de grens moeten verlenen. Een voorbeeld hiervan is een klant die met autopech komt te staan. Hier zijn hogere kosten mee gemoeid dan met de assistentie in Portugal zelf. Om deze meerkosten te dekken hebben zij besloten een verzekering van € 36,90 per autohuur met grensoverschrijding naar Spanje verplicht te stellen.

Ik hoop u de kosten hiermee goed uitgelegd te hebben. Heeft u nog vragen? Aarzelt u niet contact met mij op te nemen.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Wouter Verboom

3 March 2016 at 12:34 Reply

Ik vind het echt bizar dat er nu € 36,90 berekend moet worden voor de grensoverschrijding van Portugal/Faro naar Spanje.
Waarschijnlijk ga ik op basis van deze informatie zelf een auto aanschaffen en stallen op de luchthaven van Faro. Je kunt daar namelijk het hele jaar parkeren voor € 600,- Als je dan een aantal keren komt is het een stuk goedkoper en minder gedoe dan met die verhuurbedrijven waar ik elke keer weer irritatie van krijg.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

3 March 2016 at 13:39 Reply

Beste Wouter,
Ik vind het zelf ook jammer dat er nu extra kosten doorberekend worden. In eerdere reacties van mij lees je waarom de verhuurder die kosten doorberekent.
Succes met het vinden van een eigen auto!
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Jolanda

18 December 2013 at 21:55 Reply

Beste Sunny Cars,

Is grensoverschrijding toegestaan van Istanbul naar Griekenland. De auto wordt na 10 dagen gewoon weer ingeleverd bij de luchthaven in Istanbul. Indien mogelijk, zitten hier nog extra kosten aan verbonden?

Alvast dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Jolanda Mens

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

19 December 2013 at 08:57 Reply

Beste Jolanda,

Hartelijk dank voor je bericht.

In Turkije werken wij samen met drie verhuurders. Geen van deze verhuurders staat het toe de auto mee de grens over te nemen. Het spijt me.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Jolanda

22 December 2013 at 19:48 Reply

Beste Susanne,

Dank voor je reactie. Jammer!

Groet,

Jolanda

Mirjam

22 January 2014 at 19:05 Reply

Als ik in Dublin een auto huur, mag ik daar dan ook mee naar Noord-Ierland? Ik wil de auto ook gewoon weer terug brengen in Dublin.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

23 January 2014 at 10:39 Reply

Beste Mirjam,

Hartelijk dank voor je reactie.

Bij alle drie de verhuurders waar we mee werken is dit toegestaan. Het moet wel van tevoren aangevraagd worden. Nadat je de gewenste autocategorie hebt geselecteerd kun je in de voorwaarden kijken of er kosten aan zijn verbonden.

Ik hoop dat ik het zo duidelijk uitgelegd heb. Ons reserveringsteam helpt je graag met je reservering. Je kunt hen bereiken op: 023 – 5699 696.

Met zonnige groet,

Susanne

Mirjam

23 January 2014 at 10:42 Reply

Dank je wel voor het snelle antwoord, Susanne.

J. Lammers

23 January 2014 at 19:04 Reply

Mag ik met een huurauto vanaf Luchthaven Malaga naar (= tot in) Gibraltar rijden?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

24 January 2014 at 11:12 Reply

Beste meneer, mevrouw Lammers,

Bedankt voor je reactie.

Van de zeven verhuurders waar wij in Malaga mee samenwerken, staan er drie het toe de auto mee te nemen naar Gibraltar. Van deze drie brengt één verhuurder kosten van € 5,- per dag exclusief btw in rekening. Deze kosten worden over de hele huurperiode berekend. Nadat je de auto hebt geselecteerd kun je de huurvoorwaarden bekijken. Onder het kopje HOTELAFLEVERING/ONE WAY HUREN/GRENSOVERSCHRIJDING vind je de informatie die op deze auto van toepassing is.

Ik hoop je vraag hiermee duidelijk beantwoord te hebben. Nog vragen? Of hulp nodig bij het reserveren? Ons reserveringsteam helpt je graag! Je kunt ons bereiken op: 023 – 5699 696.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

John Nieuwhoff

28 January 2014 at 21:49 Reply

Hoi Suzanne,

Begrijp ik nu goed uit de bovenstaande berichtgeving dat ik vanuit Portugal geen kosteloze grensoverschrijding naar Spanje gemaakt kan worden voor 1 dag?

Hoor graag even van je !!

Bedankt alvast.

Grtz. John

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

29 January 2014 at 09:52 Reply

Beste John,

Hartelijk dank voor je bericht.

Sunny Cars werkt samen met verschillende verhuurders. In het geval van meneer Sikkema was hij het voordeligst uit bij de verhuurder die kosten rekent voor de grensoverschrijding. Dat kan bij jou anders liggen. Je vindt eventuele kosten voor de grensoverschrijding terug in de huurvoorwaarden, die je kunt openen nadat je een auto hebt gekozen.

Natuurlijk kun je ook bellen met ons reserveringsteam op: 023- 5699 696. Zij helpen je graag bepalen wat voor jou de voordeligste optie is!

Met zonnige groet,

Susanne Pols

M.schouten

31 January 2014 at 18:56 Reply

Graag zou ik in Nederland een auto huren om naar Frankrijk te rijden en weer terug. Kan dit?

Renske Mijderwijk

Susanne Pols

3 February 2014 at 14:12 Reply

Beste M,

Bedankt voor je reactie.

Nadat je de huurauto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen. Onder het kopje grensoverschrijding vind je terug of de grensoverschrijding toegestaan is. Meestal is dit op aanvraag. Nadat je de boeking hebt gemaakt kun je je reserveringsnummer mailen naar reservation@sunnycars.nl, zodat we dit voor je aan kunnen vragen bij de verhuurder.

Ik hoop dat ik het zo duidelijk uitgelegd heb! Heb je nog vragen over jouw specifieke boeking? Ons reserveringsteam helpt je graag verder! Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Wiel Poelmans

2 February 2014 at 15:50 Reply

Hallo,

is grensoverschrijdng mogelijk met huurauto van sardinië naar corsica?

wiel poelmans

Renske Mijderwijk

Susanne Pols

3 February 2014 at 14:12 Reply

Beste Wiel,

Hartelijk dank voor je reactie.

Nadat je de auto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden bekijken. Bij Sardinië zie je vervolgens bij al onze aanbieders bij grensoverschrijding staan dat dit niet toegestaan is. Je zou bijvoorbeeld wel de auto in Palau in kunnen leveren en in Bonifacio een tweede auto kunnen huren.

Ik hoop het hiermee duidelijk uitgelegd te hebben. Heb je nog vragen over jouw specifieke reservering? Ons reserveringsteam helpt je graag! Je kunt ons bereiken op: 023- 5699696.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Carla

23 February 2014 at 14:59 Reply

Beste,

Is het toegestaan om een auto te huren in kroatië (wij weten nog niet of dit dubrovnik of bijvoorbeeld split wordt) en dan de grens met bosnië te overschrijden? Voor zover ik begreep is dit nodig om van dubrovnik in de rest van kroatië te komen? En is het toegestaan om naar montenegro te gaan? Wat zijn de extra kosten en hoe zit het met verzekeringen?

Alvast bedankt!

Jacco

25 February 2014 at 21:10 Reply

Wij willen graag een rondreis maken door het vasteland van Griekenland vanuit Athene. Eigenlijk zouden we één of twee dagen aan het strand in Albanië willen doorbrengen. Mag je even Albanië in en uit met de huurauto?

Alvast dank en een groet,

Jacco.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

26 February 2014 at 16:23 Reply

Beste Jacco,

Bedankt voor je reactie. We werken in Griekenland met twee verhuurders samen. Helaas staat geen van beide verhuurders het toe om een grensoverschrijding naar Albanië te maken.

Met zonnige groet,
Susanne Pols

Carla

2 March 2014 at 10:21 Reply

Beste Susanne,

Graag zou ik nog reactie ontvangen op bovenstaande vraag (23 februari).
Bedankt alvast!

Met vriendelijke groeten,

Suzanne Al

Suzanne Al

4 March 2014 at 10:41 Reply

Beste Carla,

Excuses voor de late reactie. In Kroatië werken wij met twee verhuurders samen. Bij beide moet de grensoverschrijding aangevraagd worden. Bij de ene zijn de ter plaatse te betalen kosten € 20,- , bij de andere € 35,- (exclusief lokale belastingen). Nadat je de auto hebt geselecteerd kun je de huurvoorwaarden openen en zie je dit staan onder het kopje grensoverschrijding. De verzekeringen blijven gelijk. Mail je ons nadat je de boeking hebt gemaakt je reserveringsnummer, zodat wij de grensoverschrijding voor je aan kunnen vragen? Ons mailadres is: reservation@sunnycars.nl. Natuurlijk kunnen wij de reservering ook telefonisch voor je maken, dan nemen we de grensoverschrijding direct mee. Je kunt ons bereiken op: 023- 5 699 696.

Met zonnige groet,
Susanne Pols

G.F.Gritter

4 March 2014 at 12:35 Reply

Ik lees dat grensoverschrijding van Portugal naar Spanje extra kost. Wij willen komende zomer een auto via jullie huren in Sevilla. Na een week in Spanje gaan wij ook een weekje net over de grens in Portugal. Geldt voor grensoverschrijding van Spanje naar Portugal ook een extra toeslag?

Suzanne Al

Suzanne Al

4 March 2014 at 17:17 Reply

Beste Ger,

Hartelijk dank voor je bericht. Sunny Cars werkt samen met verschillende verhuurders. Bij de meeste verhuurders waar wij mee samen werken is de grensoverschrijding naar Portugal kosteloos toegestaan. Deze moet wel vooraf aangevraagd worden. Je vindt eventuele kosten voor de grensoverschrijding terug in de huurvoorwaarden, die je kunt openen nadat je een auto hebt gekozen. Natuurlijk kun je ook bellen met ons reserveringsteam op: 023- 5699 696. Zij helpen je graag bepalen wat voor jou de voordeligste optie is!

Met zonnige groet, Susanne Pols

Arjen schouten

13 March 2014 at 20:31 Reply

Ik wil een 4×4 huren (Toyota canopy) in zuid Afrika waarmee we ook de grens over willen naar Mozambique (Ponta do ouro) via Kosi Bay grens. In de voorwaarden staat Mozambique niet genoemd. Is dit mogelijk en zijn er kosten aan verbonden?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

14 March 2014 at 19:54 Reply

Beste Arjen,

Hartelijk dank voor je reactie. Helaas is grensoverschrijding alleen naar de genoemde landen toegestaan. Onze partner kan geen ondersteuning bij pech e.d. bieden in Mozambique en staat deze grensoverschrijding daarom niet toe. Ik hoop je vraag hiermee duidelijk beantwoord te hebben. Nog vragen over jouw specifieke boeking? Ons reserveringsteam helpt je graag! Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696.

Met zonnige groet,
Susanne Pols

Aislinn's van den Berg

25 March 2014 at 14:42 Reply

Kan ik een auto in Nederland huren en ermee in Kroatie verbljven voor een maand? Auto wordt weer naar Nederland teruggereden. Mvg, Aislinn

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

25 March 2014 at 16:50 Reply

Beste Aislinn,

Hartelijk dank voor je reactie.

In de voorwaarden van de verhuurders waar wij in Nederland mee samen werken staat dat je met de huurauto in de volgende landen mag rijden: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië (m.u.v. een Mercedes), Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje (m.u.v. Ceuta en Melilla), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Dit betekent helaas dat het niet mogelijk is een in Nederland gehuurde auto mee naar Kroatië te nemen.

Met zonnige groet,
Susanne Pols

Jarek

8 April 2014 at 14:34 Reply

Beste Sunnycars,
Is het mogelijk om met een in Nederland gehuurde auto door Duitsland naar Polen te rijden?

Alvast bedankt,

Jarek

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

9 April 2014 at 12:50 Reply

Beste Jarek,

Hartelijk dank voor je reactie. Ik heb het direct even nagekeken voor je in de voorwaarden van de verschillende verhuurders met wie wij in Nederland samenwerken. Helaas is het bij geen van de verhuurders mogelijk een in Nederland gehuurde auto mee naar Polen te nemen.

Met zonnige groet,
Susanne Pols

Liliane

13 April 2014 at 19:07 Reply

Beste Sunnycars,

Waar kan ik een aanvraag doen voor grensoverschrijding naar Swaziland?

Met vriendelijke groet,
Liliane

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

14 April 2014 at 15:32 Reply

Beste Liliane,

Hartelijk dank voor je bericht! Wil je je reserveringsnummer mailen naar reservation@sunnycars.nl en erbij vermelden dat je de grens naar Swaziland over gaat met de auto? Dan regelen wij de rest. Je krijgt van ons een nieuwe voucher waar de grensoverschrijding op vermeld staat.

En heb je deze blog al gelezen? Die is mischien ook interessant voor je: https://blog.sunnycars.nl/grenzen-overschrijden-zuid-afrika/

Ik wens je een `baie` mooie reis!

Met zonnige groet,
Susanne Pols

Daan

30 April 2014 at 13:34 Reply

Is het toegestaan een auto te huren in Marseille om deze vervolgens mee te nemen naar Corsica (hoe doe je dit met het kenteken bij de boot?) en vervolgens in te leveren in Nice?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

30 April 2014 at 17:07 Reply

Beste Daan,

Hartelijk dank voor je reactie. Dit kan maar bij een enkele verhuurder. Zie ook mijn blog over one ways en grensoverschrijding in Frankrijk: https://blog.sunnycars.nl/autohuur-frankrijk-kent-grenzen-mogelijkheden/

Wil je de data en het gewenste autotype mailen naar reservation@sunnycars.nl? Mijn collega´s zullen je dan een offerte sturen met de auto´s waarbij het wel toegestaan is de auto op de boot naar Corsica mee te nemen. Het is helaas niet mogelijk om het kenteken van te voren op te vragen. De verhuurder kent pas bij het verschijnen aan de balie een auto toe, omdat er altijd verlengingen, schades en gewijzigde inleverlocaties voorkomen.

Nog vragen? Wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696.

Met zonnige groet,
Susanne Pols

kees donker

6 May 2014 at 19:25 Reply

goedemiddag
wij ,nederlandse expats wonen in marokko en reizen doorgaans per transavia naar nederland
we willen wel weer eens per auto naar nederland en terug
kan dit???

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

7 May 2014 at 14:55 Reply

Beste Kees,

Hartelijk dank voor je reactie. In Marokko werken wij samen met twee verhuurders. Zij staan het helaas beide niet toe de grens te overschrijden.
Jammer dat we jullie met deze vraag niet kunnen helpen. We hopen jullie een volgende keer wel van dienst te kunnen zijn!

Met zonnige groet,
Susanne Pols

Ine

13 May 2014 at 11:17 Reply

Sunnycars,

Is het toegestaan met een Franse huurauto (opgehaald op de luchthaven van Carcassonne) de grens over te gaan naar Spanje?
Alvast dank voor uw reactie.

Groeten

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

13 May 2014 at 20:35 Reply

Beste Ine,

Hartelijk dank voor je bericht.

Nadat je de auto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen. Hierin lees je dat dit is toegestaan. Je kunt de reservering online maken en daarna even een berichtje sturen naar reservation@sunnycars.nl, zodat wij de grensoverschrijding bij de verhuurder kunnen melden. Natuurlijk kun je ook telefonisch reserveren. Dan nemen we het gelijk mee. Je kunt ons bereiken op: 023-5699 696.

Met zonnige groet,
Susanne Pols

Wim

11 July 2014 at 19:11 Reply

Heb via D-reizen een auto gehuurd in Portugal bij Sunny-cars.
Nu wil ik een dag naar Sevilla in Spanje.
Moet ik hiervoor een toeslag betalen en zo ja waar moet ik die betalen

Renske Mijderwijk

Renske Mijderwijk

14 July 2014 at 13:08 Reply

Beste Wim,

Sunny Cars werkt met meerdere verhuurders samen. In de meeste gevallen is deze grensoverschrijding kosteloos mogelijk, maar dient deze wel van tevoren aangevraagd te worden via je reisagent van D-Reizen. Zo ben je ook in Spanje verzekerd.

Indien er wel kosten aan verbonden zijn, dan dienen deze bij de aanname van de auto betaald te worden.

Zonnige groet,
Renske

Burak

22 July 2014 at 12:28 Reply

Hallo,

Mag ik met een in Nederland gehuurde auto naar Turkije reizen?

Mvg.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

29 July 2014 at 14:01 Reply

Beste Burak,

Hartelijk dank voor je bericht.

Helaas is het met een in Nederland gehuurde auto niet toegestaan de grens naar Turkije te overschrijden. Je kunt dit terugvinden in de huurvoorwaarden die je kunt openen, nadat je de auto hebt gekozen.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

roy

30 July 2014 at 19:12 Reply

hallo,

wij willen met een huurauto van Albufeira/faro richting Gibraltar en hier de auto parkeren en 2 dagen naar Marokko, is dit mogelijk?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

31 July 2014 at 14:33 Reply

Beste Roy,

Bedankt voor je reactie.

Bij sommige van de verhuurders waar we mee samen werken is het toegestaan de auto mee te nemen naar Gibraltar, maar er is geen enkele verhuurder die het toestaat de auto mee te nemen naar Marokko. Deze informatie kun je terugvinden in de huurvoorwaarden die je kunt openen, nadat je een auto hebt gekozen. Mocht je toch een auto willen huren zal ons reserveringsteam je graag helpen bij het selecteren van een auto die (op aanvraag) mee mag naar Gibraltar. Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696. Mocht je de auto liever zelf via de site reserveren stuur dan even een mailtje met je reserveringsnummer naar reservation@sunnycars.nl, zodat wij de grensoverschrijding naar Gibraltar voor je aan kunnen vragen.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Denise Kerremans

10 August 2014 at 16:47 Reply

Hallo,

Is het mogelijk om een auto in Portugal (bijv. Faro) op te halen en in Spanje (bijv. Allicante) weer af te geven?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

11 August 2014 at 12:56 Reply

Beste Denise,

Hartelijk dank voor je reactie!

In Portugal werken wij met vijf verschillende verhuurders. Van deze verhuurders is er één die een internationale one way naar Spanje op aanvraag toestaat. De toeslag bedraagt tussen de € 600,- en € 1000,- afhankelijk van de autocategorie. Deze toeslag wordt bij de bevestiging doorgegeven. Daarna heb je nog een week bedenktijd. Mocht je deze aanvraag willen doen, neem dan even contact op met ons reserveringsteam op: 023-5699 696.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Richard Kok

1 September 2014 at 21:40 Reply

Wij willen in costa rica een auto huren en hiermee de grens oversteken naar nicaragua om na een aantal dagen weer terug te gaan.
Is dit mogelijk.

Mvg,
Richard kok

Gerard Diepenmaat

27 October 2014 at 20:15 Reply

We willen een reis maken door Canada met huurauto gedurende een maand. Kunnen we dan zonder toeslag de grens overschrijden naar de USA voor een aantal dagen??

t.m.elema

16 February 2015 at 17:34 Reply

Is het mogelijk om met een op zuid cyprus gehuurde auto naar noord cyprus te gaan?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

17 February 2015 at 12:42 Reply

Beste T.M.,

Hartelijk dank voor je reactie.

Het antwoord op je vraag vind je terug in de huurvoorwaarden die je kunt openen, nadat je de huurauto hebt gekozen. Hier lees je dat grensoverschrijding naar Noord Cyprus, het Turkse deel van Cyprus, niet is toegestaan.

Heb je nog vragen of jouw specifieke reservering? We helpen je graag! Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Céline De Waegenaere

20 March 2015 at 14:23 Reply

Beste Suzanne,
s het mogelijk om met een in Costa Rica gehuurde auto door een aantal Centraal-Amerikaanse landen (Nicaragua, paragua, Belize) te rijden?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Vriendelijke groetjes,
Céline

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

20 March 2015 at 16:02 Reply

Beste Céline,

Hartelijk dank voor je reactie.

Nadat je de auto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen. Hier lees je onder het kopje grensoverschrijding of dit mogelijk is en zo ja, naar welke landen. In Costa Rica werken wij met twee partners. Bij partner 1 is grensoverschrijding niet toegestaan. Bij partner 2 kun je dit aanvragen voor Nicaragua, niet voor andere landen. De kosten bedragen op dit moment USD 50 exclusief taks en dit is ter plaatse te betalen. De grensoverschrijding moet minimaal 3 werkdagen van te voren aangevraagd worden. Dit doe je door in stap 2 van het reserveringproces bij reisdetails aan te vinken dat je de landgrens over wilt met de huurauto. Vervolgens vul je in naar welk land. In dit geval is dus alleen Nicaragua mogelijk, mits je voor een auto van partner 2 hebt gekozen.

Natuurlijk kunnen onze autohuurspecialisten de reservering ook voor je aanvragen! Of eventuele andere vragen die je over jouw reservering hebt beantwoorden. Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Niels

4 April 2015 at 10:15 Reply

Beste Suzanne,

Is het mogelijk om met een huurauto vanuit Maleisië naar Thailand te rijden (en weer terug)?

Groet,
Niels

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

7 April 2015 at 17:35 Reply

Beste Niels,

Bedankt voor je reactie.

Het antwoord staat in de huurvoorwaarden. Die kun je bekijken nadat je een autotype hebt geselecteerd. Er staat onder het kopje ´hotelaflevering/ one way huren/ grensoverschrijding` dat grensoverschrijding niet mogelijk is. Je mag de auto dus helaas niet meenemen naar Thailand. Meestal is de reden hiervoor dat de verhuurder over de grens geen ondersteuning kan bieden bij pech of een ongeval.

Nog vragen? Wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken op 023-5699 696.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

ilona

11 May 2015 at 14:37 Reply

Is het mogelijk om in spanje een auto te huren en Door Frankrijk naar Italië te rijden en deze daar weer in te leveren

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

11 May 2015 at 16:37 Reply

Goedemiddag Ilonka,

Bedankt voor je reactie.

Nadat je de huurauto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen. Onder het kopje grensoverschrijding vind je de informatie over de auto van jouw keuze. Mag het niet? Klik dan eens op huurvoorwaarden vergelijken. Grote kans dat het bij een van onze andere partners wel mag!

Tijdens het reserveren kun je onder het vluchtnummer aangeven welke grens je over wilt met de huurauto.

Hulp nodig bij het maken van de reservering? Wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

janique

16 May 2015 at 20:37 Reply

hoi,

wij vliegen in sept naar Girona. nu hebben we een camping net over de franse grens.
is het mogelijk om dan een auto te huren en wat de evt extra kosten daar van zijn?

groetjes

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

21 May 2015 at 11:29 Reply

Beste Janique,

Bedankt voor je reactie.

Wij werken met verschillende partners op de luchthaven van Gerona. Nadat je een auto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen en onder het kopje ´HOTELAFLEVERING/ GRENSOVERSVHRIJDING/ONEWAY` lezen of grensoverschrijding is toegestaan en of er kosten zijn verbonden aan de grensoverschrijding.

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Pleunie

16 May 2015 at 21:11 Reply

Is het toegestaan om met een in Canada gehuurde auto de Verenigde Staten te betreden? Mag dit ook volgens de huurovereenkomst?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

21 May 2015 at 11:29 Reply

Beste Pleunie,

Hartelijk dank voor je reactie.

Wellicht is dit een interessant artikel voor je: https://blog.sunnycars.nl/autohuur-canada/

Hierin wordt gelijk je vraag beantwoord.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Lydia Nipius

2 June 2015 at 17:31 Reply

Beste Susanne,
Mogen we met een huurauto vanuit Montpellier (Frankrijk) naar Spanje rijden en de auto daar eventueel op het vliegveld in Barcelona afleveren?
Groet van Lydia Nipius.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

3 June 2015 at 09:15 Reply

Beste Lydia,

Bedankt voor je reactie.

Het antwoord vind je hier: https://blog.sunnycars.nl/autohuur-frankrijk-kent-grenzen-mogelijkheden/

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Niek

9 July 2015 at 17:31 Reply

Beste Susanne, kan ik met de auto vanuit Nederland naar Griekeland rijden? Bij voorbaat dank voor de reactie.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

10 July 2015 at 09:54 Reply

Beste Niek,

Bedankt voor je reactie.

Van de vier partners die we in Nederland hebben staat er maar één mogelijk grensoverschrijding naar Griekenland toe. Je kunt het beste even bellen om de reservering te maken, zodat wij de juiste aanbieder voor je kunnen selecteren en de grensoverschrijdign voro je aan kunnen vragen.

Je kunt ons bereiken op 023- 5699 696.

Met zonnige groet,

Susanne Pols

Kenny Henderyckx

19 July 2015 at 10:13 Reply

Beste Susanne,

Wij zouden een wagen oppikken en afzetten in Podgorica – Montenegro

Is het toegestaan om een omweg te maken via dubrovnik- Kroatië?

Alvast bedankt voor uw snelle antwoord
Kenny

Renske Mijderwijk

Renske Mijderwijk

21 July 2015 at 14:51 Reply

Hoi Kenny,

Lijkt me een mooie reis! Die hoor ik niet elke dag. Een grensoverschrijding naar Dubrovnik is, tegen extra kosten en op aanvraag, toegestaan. Deze kosten variëren bij de verschillende lokale partners van € 3,96 per dag tot € 35,- per huurperiode. Geef bij het maken van de boeking dus wel aan dat je de grensoverschrijding gaat maken.

Veel plezier alvast!

Zonnige groet, Renske

Henk

22 July 2015 at 07:14 Reply

Mag ik met een huur auto na Turkije

Renske Mijderwijk

Renske Mijderwijk

23 July 2015 at 14:06 Reply

Hoi Henk,

Dit is afhankelijk van waar je de auto ophaalt. Als je vanaf Nederland wilt huren, dan is het niet mogelijk. Je kunt dan alleen naar landen van de EU.

Zonnige groet, Renske

Marcel

5 January 2016 at 23:23 Reply

Is het mogelijk om een auto te huren in Kroatië of montenegro, en door Albanië naar Griekenland te rijden, en vervolgens de auto retourneren in Griekenland. Ik begrijp dat grensoverschrijding tussen Kroatië, montenegro en Bosnië geen probleem is. Indien Albanië nog het probleem, is een route via Servië en Macedonië toegestaan?.
BVD, marcel

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

6 January 2016 at 09:55 Reply

Beste Marcel,
Hartelijk dank voor je reactie.
Helaas is grensoverschrijding naar Griekenland niet toegestaan. Een internationale one way met achterlaten in Griekenland gaat dus jammer genoeg niet lukken.
Misschien kunnen we een internationale one way tussen Kroatië en Macedonië voor je aanvragen? En dan het laatste stuk per trein of vliegtuig afleggen? Als je dit wilt kun je beste contact opnemen met onze autohuurspecialisten op: 023-5699696. Wij vragen dan de kosten voor je op. Zodra deze bekend zijn heb je nog minimaal een week bedenktijd, tenzij de reservering binnen die tijd ingaat.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Marc

18 January 2016 at 22:27 Reply

Goedenavond,

Is het mogelijk om een auto te huren in Chili (Santiago), vervolgens Argentinië te doorkruisen en de auto in te leveren Bolivia (La Paz).

Ik hoor het graag.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

19 January 2016 at 16:11 Reply

Beste Marc,
Hartelijk bedankt voor je bericht.
Zodra je een huurauto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen. Onder het kopje `grensoverschrijding` tref je deze informatie aan. Ik lees hier dat een grensoverschrijding vanuit Chili niet is toegestaan. Wat jammer!
Wij hopen je bij je volgende autohuur wel van dienst te kunnen zijn.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Samantha

3 February 2016 at 23:55 Reply

Hallo, Wij willen in oktober een rondreis maken door Canada en Amerika. Wij zullen in Toronto beginnen. kunnen wij zorgeloos de grens over naar Amerika en weer terug?
Alvast bedankt.
Groeten Samantha

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

4 February 2016 at 09:35 Reply

Beste Samantha,
Bedankt voor je reactie.
Een grensoverschrijding vanuit Canada naar de USA en vice versa is geen enkel probleem. Dit hoeft niet op voorhand aangevraagd te worden, maar kan ter plaatse worden gemeld bij de aanname van de huurauto. De medewerker van het verhuurbedrijf zal een aantekening maken van de grensoverschrijding. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
Met zonnige groet,
Susanne Pols-van Gelder

Sonja

7 February 2016 at 18:01 Reply

Hallo, is het mogelijk om een auto te huren in Hongarije en er dan ook mee door Roemenie te reizen? Of gelden hier speciale regels voor? Groet Sonja

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

8 February 2016 at 10:25 Reply

Beste Sonja,
Bedankt voor je reactie.
Nadat je de auto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen. Ik lees hier dat het bij drie van de vier partners niet is toegestaan de auto mee te nemen naar Roemenië. Bij de vierde is het op aanvraag mogelijk tegen kosten van € 70 exclusief lokale belastingen en alleen voor bepaalde categoriëen. Ik zou je in dit geval adviseren de reservering telefonisch te maken. Je kunt onze autohuurexperts bereiken op: 023- 5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Toon

23 February 2016 at 16:36 Reply

Wij willen graag in Innsbruck een auto huren en dan een week in Oostenrijk vakantie vieren om vervolgens in Kaltern (Noord Italië) ook een week te verblijven. Daarna brengen we de auto weer terug naar Innsbruck. Kunnen we kosteloos de grens overgaan met de huurauto ?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

23 February 2016 at 17:01 Reply

Beste Toon,
Bedankt voor je bericht. De kosten vind je terug in de huurvoorwaaren. Om deze te openen dien je eerst een auto te selecteren. Bij de meeste aanbieders is het € 10 exclusief lokale belastingen per huurperiode. Tijdens het maken van de reservering kun je de grensoverschrijding vermelden. Je krijgt dan van ons door wat de kosten voor jouw specifieke reservering zijn. Mocht dit tegen vallen kun je deze binnen de optietermijn nog koseloss annuleren.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Toon

23 February 2016 at 17:32 Reply

Er staat aan het begin van deze site dat er veel landen zijn waarbij je probleemloos de grens over kunt. Als je dan weet welke landen dat zijn, dan hoef je toch helemaal niet te vermelden dat je de grens overgaat ?
Dan hoeft het dus ook niks extra’s te kosten lijkt mij.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

25 February 2016 at 09:59 Reply

Beste Toon,
Bedankt voor je reactie.
In Oostenrijk werken wij met 3 verschillende partners, in Portugal werken wij met 8 verschillende partners. Bij de een mag je wel naar dit land, niet naar dat land. Bij de ander juist niet naar dit land en wel naar dat land, maar met kosten. In Spanje werken wij met 10 verschillende partners, ook met verschillende voorwaarden. Die voorwaarden zijn ook nog eens aan verandering onderhevig. Dus even simpelweg een lijstje online zetten is geen optie, maar je kunt wel per auto de huurvoorwaarden bekijken en eventueel zelfs voor meerdere autos´vergelijken. Die worden als er een wijziging is ge-update.
De eventuele kosten voor de grensoverschrijding betaal je niet aan Sunny Cars, maar aan de lokale verhuurder. Wij hebben er immers nauwelijks werk aan, maar ter plaatse is het wel erg fijn als je ook geholpen kunt worden bij pech over de grens. Voorwaarde daarbij is wel dat de grensoverschrijding aangevraagd is.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Toon

24 February 2016 at 16:54 Reply

Hallo Suzanne,
Zou je a.u.b. nog op mijn laatste stelling willen reageren.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

25 February 2016 at 10:00 Reply

Beste Toon,
Als een een urgente vraag hebt over jouw reservering kun je het beste telefonisch contact opnemen met 023-5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Marieke

18 March 2016 at 22:43 Reply

We willen een auto huren in Venetië en dan naar Kroatië rijden mag dat?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

21 March 2016 at 11:01 Reply

Beste Marieke,
Bedankt voor je reactie. Dat verschilt per auto. Nadat je een auto hebt geselecteerd kun je de huurvoorwaarden openen. Onder het kopje grensoverschrijding staat of dit toegestaan is. Hulp nodig bij je keuze? Onze autohuurexperts zijn te bereiken op: 023- 5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Josita Keesom

4 April 2016 at 13:28 Reply

Wij willen graag een huurauto ophalen bij vliegveld Faro (Portugal) en afleveren in Sevilla (Spanje). Is dat mogelijk en zo ja, zijn hier extra kosten aan verbonden?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

4 April 2016 at 13:35 Reply

Beste Josita,
Zie de reactie hierboven op de vraag van Denise.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Martin

16 April 2016 at 12:19 Reply

Is het mogelijk met een huurauto vanuit Nederland naar Kroatie te rijden en weer terug? Ik ben op het moment aan het kijken wat de opties zijn, gezien wij graag met een huurauto willen reizen.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

18 April 2016 at 10:35 Reply

Beste Martin,
Hartelijk dank voor je reactie.
In de voorwaarden van de verhuurders waar wij in Nederland mee samen werken staat dat je met de huurauto in de volgende landen mag rijden: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië (m.u.v. een Mercedes), Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje (m.u.v. Ceuta en Melilla), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Dit betekent helaas dat het niet mogelijk is een in Nederland gehuurde auto mee naar Kroatië te nemen.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Corine

19 April 2016 at 19:59 Reply

Is het mogelijk om in Wenen een auto te huren en daar vervolgens een rondreis mee te maken door Hongarije, Kroatië, Bosnië-herzegovina, Montenegro, Italië en Slovenië? We leveren de auto dan weer in Wenen in.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

20 April 2016 at 08:55 Reply

Beste Corine,
Bedankt voor je reactie.
Nadat je de auto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen en terugvinden hoe het met grensoverschrijding zit. We werken met 6 verschillende autoleveranciers, dus als je hulp nodig hebt bij de juiste vinden bel dan met onze autohuur experts op: 023-5699 696. Een voorbeeld uit de voorwaarden van een van onze partners: – GRENSOVERSCHRIJDING: uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 10 per huurperiode naar Duitsland, Italië, Zwitserland en Lichtenstein; voor € 30 per huurperiode naar Hongarije, Slowakije, Kroatië, Slovenië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Andorra, Monaco, Luxemburg, België, Nederland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Tsjechië. Mocht u gebruik maken van een ferry overtocht, is dit uitsluitend op aanvraag mogelijk en zal de autoleverancier € 40 in rekening brengen.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Niels

28 April 2016 at 02:40 Reply

Hallo,

Momenteel ben ik met mijn huurauto in Michigan, USA. We zitten er aan te denken om morgen via Canada naar de niagra falls te rijden en vervolgens weer de VS in te rijden. Dit hebben we destijds niet aangegeven bij de de plaats waar we de auto oppikte. Kunnen we zondere problemen Canada doorrijden?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

28 April 2016 at 09:13 Reply

Beste Niels,
Bedankt voor je bericht.
Het advies is om dit wel aan de verhuurder door te geven. Het telefoonnummer staat op de voucher.
Fijne reis verder!
Met zonnige groet,
Susanne Pols

patrik

6 May 2016 at 13:02 Reply

Beste Suzanne

Ik zou graag vanuit Podgorica (Montenegro) een uitstapje willen maken naar Mostar (Bosnië Herzegovina) en vandaar naar Dubrovnik (Kroatië) willen reizen. De auto zou ik dus terug op dezelfde plaats (in Podgorica – Montenegro) willen inleveren. Ik zou dus drie landen doorkruisen. Is dit mogelijk met een huurauto? (afstand is H/T een 500 km, dus dat is wel te doen en er is veel te zien) :-)

Dank voor je reactie

De afstand is niet zo ver,

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

6 May 2016 at 16:42 Reply

Beste Patrik,
Hartelijk dank voor je reactie.
Nadat je de huurauto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen. Onder het kopje grensoverschrijding vind je terug of de grensoverschrijding toegestaan is. Meestal is dit op aanvraag. Nadat je de boeking hebt gemaakt kun je je reserveringsnummer mailen naar reservation@sunnycars.nl, zodat we dit voor je aan kunnen vragen bij de verhuurder.
Ik hoop dat ik het zo duidelijk uitgelegd heb! Heb je nog vragen over jouw specifieke boeking? Ons reserveringsteam helpt je graag verder! Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Nathalie

8 May 2016 at 07:09 Reply

Hallo
Mag ik met een huurauto (huren in Nederland) naar Polen te gaan?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

9 May 2016 at 09:21 Reply

Beste Nathalie,
Zie het antwoord hierboven op de vraag van Jarek.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

AHMET

16 May 2016 at 18:57 Reply

Hallo ik heb een vraagje mag ik met een huurauto in nl naar turkij reizen.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

18 May 2016 at 10:37 Reply

Beste Ahmet,
Hartelijk dank voor je reactie.
In de voorwaarden van de verhuurders waar wij in Nederland mee samen werken staat dat je met de huurauto in de volgende landen mag rijden: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië (m.u.v. een Mercedes), Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje (m.u.v. Ceuta en Melilla), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Dit betekent helaas dat het niet mogelijk is een in Nederland gehuurde auto mee naar Turkije te nemen.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Lindsey

1 June 2016 at 11:19 Reply

Dag Susanne,

Ik vroeg mij af of het mogelijk is om een met een huurauto vanuit Amsterdam naar Slovenië (stad Koper) te reizen. Ik kom verschillende berichten tegen, dus ik weet nu niet of het wél of niet mogelijk is.
Alvast bedankt!

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

1 June 2016 at 11:30 Reply

Beste Lindsey,
Hartelijk dank voor je reactie.
In de voorwaarden van de verhuurders waar wij in Nederland mee samen werken staat dat je met de huurauto in de volgende landen mag rijden: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië (m.u.v. een Mercedes), Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje (m.u.v. Ceuta en Melilla), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Dit betekent helaas dat het niet mogelijk is een in Nederland gehuurde auto mee naar Slovenië te nemen.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Linda

19 June 2016 at 12:01 Reply

Is het mogelijk met een in NL gehuurde auto naar Roemenië te rijden (via Hongarije)?
mvg, Linda

Linda

19 June 2016 at 12:04 Reply

En, mocht dat niet mogelijk zijn, is het dan wel mogelijk om in Wenen een auto te huren en van daaruit naar Roemenië te rijden (wederom via Hongarije)?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

20 June 2016 at 11:04 Reply

Beste Linda,
Bedankt voor je reactie.
Nadat je een auto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden openen. Dit is altijd de meest recente versie. Op dit moment is bovenstaande nog altijd van kracht. Het is vanuit Nederland helaas niet toegestaan een auto mee te nemen naar Roemenië. Vanuit Oostenrijk kan het wel, maar met een beperkt aantal autotypes en tegen een toeslag vanaf € 150 exclusief lokale belastingen. Zie huurvoorwaarden of bel even met 023-5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Carleen

29 June 2016 at 21:23 Reply

Beste Sunny cars, ik was benieuwd hoe het werkt met grensoverschrijdingen als ik in Bosnië een auto huur en vervolgens naar kroatie en Montenegro rijdt. Mag dit? En zo ja brengt dit extra kosten met zich mee? Groet Carleen

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

30 June 2016 at 09:12 Reply

Beste Carleen,
Bedankt voor je reactie. Dat verschilt per auto. Nadat je een auto hebt geselecteerd kun je de huurvoorwaarden openen. Onder het kopje grensoverschrijding staat of dit toegestaan is. Hulp nodig bij je keuze? Onze autohuurexperts zijn te bereiken op: 023- 5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Liedeke

5 July 2016 at 18:56 Reply

Kun je met de huurauto vanaf nederland naar kroatie? 10 dagen met retour huurauto in nederland

Alvast bedank

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

6 July 2016 at 12:35 Reply

Beste Liedeke,
Zie de reactie hierboven op de vraag van Martin.
Fijne reis!
Met zonnige groet,
Susanne

Trees

9 July 2016 at 15:02 Reply

Beste Suzanne,

Kun je ongeveer een indicatie geven wat de bijkomende kosten zijn als we in Kopenhagen een huurauto nemen en er mee naar Zweden gaan? Via de huurvoorwaarden worden we niet veel wijzer em we willen dit toch graag weten voordat ik de vlucht boek.

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

11 July 2016 at 09:52 Reply

Beste Trees,
Bedankt voor je bericht. Waarschijnlijk is de grensoverschrijding kosteloos. Ik heb een paar reserveringen gevonden waarbij geen kosten werden berekend. Je levert de auto wel weer gewoon in Kopenhagen in, toch? Anders is het een internationale one way.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Jan

9 July 2016 at 19:49 Reply

Hallo, is het mogelijk om met een huurauto vanuit Nederland naar Rusland (Kaliningrad, net over de grens bij polen) te reizen ?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

11 July 2016 at 09:55 Reply

Beste Jan,
Zie de reactie hierboven op de vraag van Lindsey. Polen en Rusland zijn ook niet teoegestaan.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Trees

11 July 2016 at 19:45 Reply

Dankjewel voor je snelle reactie Susanne! We leveren de huurauto idd gewoon in Kopenhagen weer in dan! Geld dit trouwens ook voor Noorwegen wat ik je vroeg? Alvast bedankt!

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

13 July 2016 at 10:36 Reply

Beste Trees,
Je kunt de reservering het beste gewoon maken. Je hebt immers altijd een optieperiode. Dan weet je precies hoe het voor jouw reservering zit.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Inge

25 July 2016 at 14:12 Reply

Ik wil een huurWagen huren in Italie en daarmee door Slovenie naar Kroatie rijden.
Is dit bij alle verhuurbedrijven toegelaten en zonder extra kost.
Of vragen zij om een extra verzekering ter plekke af te sluiten?
Mvg
Inge

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

26 July 2016 at 09:03 Reply

Beste Inge,
Hartelijk dank voor je bericht.
Deze informatie staat in de huurvoorwaarden. Nadat je de auto heb geselecteerd klik je op huurvoorwaarden tonen en kijk je onder het kopje grensoverschrijding. Je zult zien dat het bij de ene auto wel aangevraagd kan worden en bij de andere niet. Dat komt omdat we met verschillende lokale partners werken. De ene staat het wel toe, de andere niet.
Zodra je een auto hebt gevonden waarbij het mag kun je hem reserveren. Bij grensoverschrijding in de reseringsmodule vul je de landen in waar je naartoe wilt en wij regelen de rest!
Met zonnige groet,
Susanne Pols

leo smits

25 August 2016 at 15:44 Reply

hallo we hebben voor oktober een auto gehuurd in Marbella kunnen wij hier ook mee naar Gibraltar met vriedelijke groet leo smits

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

26 August 2016 at 11:17 Reply

Beste Leo,
Bedankt voor je bericht. Het antwoord staat in de huurvoorwaarden die je na bevestiging heb gekregen. Kom je er niet uit? We helpen je graag! Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696. Houd je je reserveringsnummer bij de hand?
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Andeweg

5 September 2016 at 12:58 Reply

Hallo,

Is het mogelijk om met een in Nederland of Duitsland gehuurde auto naar Roemenië op vakantie te gaan?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

7 September 2016 at 17:22 Reply

Beste,
Hartelijk dank voor je reactie.
Nadat je de huurauto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden bekijken. Hier lees je dat het helaas niet mogelijk is een in Nederland of Duitsland gehuurde auto mee te nemen naar Roemenië.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Stacha

16 November 2016 at 10:56 Reply

Goedemorgen,

kan jij vertellen wat de one-way kosten zijn van ophalen in Munchen en inleveren in Lyon?

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

16 November 2016 at 11:10 Reply

Beste Stacha,
Bedankt voor je bericht.
Ik heb de voorwaarden van de verschillende aanbieders waar we mee werken voor je vergeleken en er blijkt er één te zijn waarbij we een internationale one way aan kunnen vragen. Er geldt wel een minimum van 3 huurdagen. Als je even belt met 023-5699 696 vragen we de reservering voor je aan. De one way kosten worden bij bevestiging doorgegeven. Uiteraard houden we de reservering nog in optie tot je je akkoord op deze kosten hebt gegeven.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Dick

13 December 2016 at 21:42 Reply

Hoi. Ben van plan een auto te huren in Irkutsk en vervolgens de grens over te steken naar Mogolie. Is dit toegestaan?
Gr
Dick

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

14 December 2016 at 11:20 Reply

Beste Dick,
Bedankt voor je bericht.
Helaas bieden wij geen huurauto´s aan in Irkutsk en omgeving. Het spijt me!
Ik hoop dat we je met je volgende bestemming wel van dienst kunnen zijn!
Met zonnige groet,
Susannne Pols

Dick

13 December 2016 at 21:43 Reply

Ik bedoel uiteraard Mongolie.

André de Groot

21 December 2016 at 13:59 Reply

Huur vanaf vliegveld Budapest auto, de bedoeling is Kroatie te bezoeken.
Lukt dat?
groet, André

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

21 December 2016 at 14:57 Reply

Beste André,
Bedankt voor je reactie.
In dit geval loont het zeker de moeite om de verschillende auto´s met elkaar te vergelijken. De kosten voor de grensoverschrijding verschillen behoorlijk per leverancier. Je kunt dit op de website doen en later bij reservering de grensoverschrijding melden, maar we kunnen je ook telefonisch helpen. Dit doen we graag! Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Ricky

11 January 2017 at 11:03 Reply

Beste,

Is het mogelijk in Montenegro een auto te huren en daarmee de grens over te gaan naar Kroatië en/of Albanië? En zo ja, zijn hier extra kosten aan verbonden?

Met vriendelijke groet,
Ricky

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

11 January 2017 at 13:34 Reply

Beste Ricky,
In jouw geval loont het zeker de moeite om wat verschillende auto’s met elkaar te vergelijken. We werken namelijk met twee verhuurders. Bij de ene kost de grensoverschrijding € 25 ex tax per huurperiode, terwijl dit bij de andere € 3,90 ex tax per dag kost voor Kroatië en € 11,90 ex tax per dag voor Albanië. Je betaalt deze kosten voor de hele huurperiode, ook als je minder dagen de grens over gaat.
Nog vragen? Of hulp nodig bij het maken van een keuze?
We helpen je graag!
Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Fred Söser

28 January 2017 at 19:51 Reply

Hallo,
Kan ik met een huurauto die ik in Kopenhagen wil reserveren een rondreis maken in Denemarken, Zweden, en Noorwegen.
De auto wordt dan weer in kopenhagen ingeleverd.

Met vriendelijke groet,

Fred

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

30 January 2017 at 09:44 Reply

Goedemorgen Fred,
Bedankt voor je bericht.
Bij alledrie de verhuurders waar wij in Kopenhagen mee werken kun je de grensoverschrijdingen naar Zweden en Noorwegen aanvragen. Je komt de mogelijkheid vanzelf tegen tijdens het reserveren. Vervolgens zien wij je aanvraag, vragen de verhuurder dit te bevestigen en houden jou op de hoogte.
Alvast een fijne reis!
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Karin

31 January 2017 at 21:01 Reply

Beste Susanne,
Wij willen een auto in Slovenie huren en daarmee naar Kroatie? Is dat mogelijk?
Groet, Karin

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

1 February 2017 at 13:47 Reply

Beste Karin,
Het antwoord stat in de huurvoorwaarden. Je kunt deze op elk moment bekijken, nadat je een auto hebt geselecteerd:
– GRENSOVERSCHRIJDING: op aanvraag toegestaan naar landen van West-Europa. Uitsluitend op aanvraag naar Bosnië, Croatie, Servië en Macedonië (paspoort nr. huurder vereist). Verboden naar: Albanië, Bulgarije, Griekenland, Kosovo, Montenegro, Roemenië, Slowakije, Turkije en landen van de voormalige USSR.
De aanvraag kun je doen tijdens het maken van de reservering.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Martijn Belet

26 February 2017 at 22:42 Reply

Hallo! Wij willen in mei 2017 een auto huren in Hongarije, Budapest vliegveld. Daarmee willen we naar West Oekraïne rijden om daar 2 weken vakantie te gaan houden bij familie die daar wonen. Daarna weer terug naar het vliegveld in Budapest zodat we weer naar Nederland kunnen vliegen. Is er een aanbieder die het toestaat dat wij de auto de grens met Oekraïne passeren? Mvgr Martijn

Pieta Harsveld

Pieta Harsveld

27 February 2017 at 11:56 Reply

Dag Martijn,

Helaas heb ik slecht nieuws: Bij geen van onze aanbieders in Budapest is het mogelijk om de grens te overschrijden. Het spijt me dat ik geen beter nieuws voor je heb.

Met hartelijke groet,
Pieta van Sunny Cars

Laurens

10 April 2017 at 20:04 Reply

Beste Susanne,

Wij zouden graag op luchthaven Belgrado een auto huren en daarmee de volgende landen bezoeken: Servië, Kosovo, Macedonië, Albanië, Montenegro, Kroatië en Bosnië-Herzegovina. Nu schijnt het niet mogelijk te zijn om in Albanië te reizen met de huurauto. Zijn er suggesties hoe we toch ook in Albanië kunnen komen? Alvast bedankt voor de reactie!

Groet,
Laurens

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

11 April 2017 at 16:56 Reply

Beste Laurens,
Bedankt voor je reactie.
Wat een mooie reis gaan jullie maken! Helaas zijn er beperkingen aan de landen waar de auto mee naar toe mag. De ene aanbieder waar we mee samen werken staat Europa m.u.v. Kosovo en Macedonië toe, de andere Europa m.u.v. Roemenië en Bulgarijë op aanvraag toe.
Jullie willen niet naar Roemenië en Bulgarijë, dus kies dan een auto van de de laatste. Je vindt dit terug in de huurvoorwaarden onder het kopje grensoverschrijding. De grensoverschrijding kun je tijdens de reservering aangeven.
Natuurlijk kunnen we je ook telefonisch verder helpen! Je kunt ons bereiken op: 023- 5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Ricky

11 April 2017 at 21:29 Reply

Beste,

Is het mogelijk In Dubrovnik een auto te huren, en hiermee Montenegro en Albanië in te rijden en zo ja welke kosten zijn hieraan verbonden?

Alvast bedankt!

Pieta Harsveld

Pieta Harsveld

12 April 2017 at 14:21 Reply

Beste Ricky,

Mogelijkheden tot grensoverschrijding vind je in de huurvoorwaarden. Omdat we met verschillende partners samenwerken, kunnen deze per auto verschillen. Ik heb even voor je meegekeken en bij de eerste paar auto’s lees ik het volgende in de huurvoorwaarden (kun je zelf ook inzien door op ‘bekijk huurvoorwaarden’ te klikken):

GRENSOVERSCHRIJDING: Op aanvraag toegestaan naar EU landen, Corsica en Zwitserland. Niet toegestaan naar de voormalig Oostblok landen (Slovenië, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, etc.).

Mocht je nog vragen hebben of hulp willen om de juiste auto te selecteren, dan kun je altijd even contact opnemen met mijn collega’s van de reserveringsafdeling. Zij zijn te bereiken via telefoonnumer 0235699696 en ze helpen je graag.

Alvast veel vakantievoorpret gewenst en een zonnige groet,
Pieta

yvonne alves de paiva

30 April 2017 at 18:08 Reply

mag je vanuit gerona (waar we landen) met huurauto naar fam in perpignan.
zijn daar extra kosten aan verbonden?

Pieta Harsveld

Pieta Harsveld

2 May 2017 at 09:45 Reply

Dag Yvonne,

Omdat wij met verschillende wagenparkaanbieders samenwerken, kunnen de huurvoorwaarden per auto verschillen. Je kunt die voorwaarden gemakkelijk inzien door onder de auto op ‘bekijk huurvoorwaarden’ te klikken. Je kunt ook de voorwaarden van meerdere auto’s met elkaar vergelijken door de knop ‘vergelijk huurvoorwaarden’ te gebruiken. Als je de auto al gereserveerd hebt, vind je de huurvoorwaarden bij de voucher.

Alvast veel plezier gewenst en een zonnige groet,
Pieta

Johan

4 May 2017 at 15:09 Reply

Is het mogelijk om met een huurauto vanuit Sofia, de grens over te rijden voor twee dagen naar Macedonie?

Pieta Harsveld

Pieta Harsveld

5 May 2017 at 09:20 Reply

Dag Johan,

Bedankt voor je bericht.

Informatie over mogelijkheden voor grensoverschrijding vind je altijd in de huurvoorwaarden. Die kun je onder de huurauto openen. Omdat we met verschillende aanbieders samenwerken, kunnen de voorwaarden per auto verschillen. Je kunt de huurvoorwaarden van meerdere auto’s met elkaar vergelijken door de knop ‘vergelijk huurvoorwaarden’ te gebruiken. Natuurlijk kun je ons ook altijd even bellen. Dan kijken onze autohuurexperts welke mogelijkheden er zijn en wat voor jou de beste optie is.

Met hartelijke groet,
Pieta van Sunny Cars

Niki van de Haterd

17 May 2017 at 20:07 Reply

Hoi Pieta,
Wanneer wij een auto huren in Dubrovnik is het dan mogelijk om naar Montenegro te gaan met deze auto?

Met hartelijke groet,
Niki van de Hatertd

Pieta Harsveld

Pieta Harsveld

22 May 2017 at 11:38 Reply

Dag Nikki,

Informatie over de mogelijkheid tot grensoverschrijdingen vind je in de huurvoorwaarden. Die kun je inzien onder de auto die je op het oog hebt. De huurvoorwaarden kunnen per auto verschillen omdat wij met verschillende wagenparkaanbieders samenwerken. Ik heb even ter voorbeeld een auto geselecteerd en dan zie ik dat het op aanvraag mogelijk is om die grens te overschrijden. Mocht je hulp nodig hebben, dan kun je altijd even bellen met onze reserveringsafdeling: 0235699696.

Met hartelijke groet,
Pieta

Marcel van der Maas

13 June 2017 at 10:55 Reply

kan ik met een huurauto vanuit Nederland naar Polen?

Pieta Harsveld

Pieta Harsveld

13 June 2017 at 11:07 Reply

Beste Marcel,

Bedankt voor je berichtje!

Informatie over mogelijkheden tot grensoverschrijding vind je altijd in onze huurvoorwaarden. Omdat wij met verschillende partners samenwerken, kunnen de voorwaarden per aanbieder verschillen. Je kunt de huurvoorwaarden gemakkelijk inzien door onder de auto op ‘bekijk huurvoorwaarden’ te klikken. Je kunt ook de voorwaarden van verschillende auto’s vergelijken door onder de auto’s die je wilt vergelijken op ‘vergelijk huurvoorwaarden’ te klikken. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je ons altijd bellen of mailen (0235699696/reservations@sunnycars.nl). Mijn collega’s helpen je graag verder.

Met hartelijke groet,
Pieta

baris guven

19 June 2017 at 14:33 Reply

kan ik met huur auto turkey de gaan

Roos

7 August 2017 at 18:18 Reply

Dag Sunnycars,

Is het mogelijk om met een huurauto van jullie uit Turkije de grens over te steken naar Georgie, Armenie en Azerbeidjan?

Mvg,
Roos

Pieta Harsveld

Pieta Harsveld

14 August 2017 at 10:28 Reply

Dag Roos,

Wij werken met verschillende partners die er weer verschillende voorwaarden op na houden. Die voorwaarden kun je op de website gemakkelijk inzien en vergelijken met de knoppen onder de auto’s.

Met hartelijke groet,
Pieta

Toos Rommelse

24 September 2017 at 21:26 Reply

Hallo, mag ik met een huurauto van Frankrijk naar Italië ?
M.v.g. Catootje

Susanne Pols-van Gelder

Susanne Pols-van Gelder

25 September 2017 at 11:12 Reply

Dag Catootje,
Bedankt voor je bericht.
In de huurvoorwaarden van de auto van jouw keuze lees je of de grensoverschrijdign toegestaan is en of er eventueel kosten van toepassing zijn. Tijdens het maken van de reservering kun je onder het kopje `grensoverschrijding` aangeven naar welk land je de auto mee wilt nemen. Indien akkoord vermelden wij dit voor je op de voucher.
Fijne reis!
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Leave a Reply

* Nodig om je reactie kunnen plaatsen.