Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Het meest unieke restaurant op Gran Canaria

Vaak wordt gezegd dat je naar Tenerife gaat voor de natuur en naar Gran Canaria voor het strand. Maar ook op Gran Canaria heb je groene natuur en bergen. Een bijzonder gebied is Barranco de Guayadeque, een natuurreservaat dat grotendeels uit ravijnen bestaat. Het gebied is vrijwel onbewoond, je kunt er prachtig wandelen en steile afdalingen maken.

restaurant grot gran canaria roadtrip

Wel vind je er nog resten van de oorspronkelijke bewoners van het eiland, de Guanchen. Zij woonden in grotten en daar zijn er nog veel van bewaard gebleven. In het dorpje Cuevas Bermejas zelfs zo goed dat de grotten nog steeds bewoond zijn… Wil je zelf een keer in een grot verblijven, rijd dan door naar Ingenio naar grotrestaurant Tagoror Cueva de Bartolo. Ze serveren heerlijke Spaanse tapas in een wel heel bijzondere omgeving. Geen zin om ’s avonds terug te rijden? Dan blijf je gewoon lekker slapen, want Tagaror is ook een hotel.

Nog meer doen op Gran Canaria

1. Dunas de Maspalomas

Heel anders dan het groene en ruige binnenland zijn de Dunas de Maspalomas, een mooie verzameling duinen in het zuiden van het eiland. Het lijkt wel of je in de Sahara bent. Goed te combineren met een dagje strand en zee.

2. Roque Nublo

Voor de inwoners van Gran Canaria is Roque Nublo het hoogtepunt van het eiland. Letterlijk en figuurlijk. In de weekenden bezoeken ze graag deze 80m hoge rots en het kan er dan ook behoorlijk druk zijn. Het is een flinke klim, eerst met de auto en dan vanaf de parkeerplaats nog een half uur wandelen bergopwaarts naar het op 1800 meter hoogte gelegen uitzichtpunt. Eenmaal boven is het uitzicht prachtig, als het helder is tenminste.

3. Het mooiste huis, Casa de Colon

Het mooiste gebouw van Las Palmas is de Casa de Colon, het huis van Columbus. Volgens de overlevering zou de beroemde ontdekkingsreiziger hier gewoond hebben toen een van zijn schepen werd gerepareerd. Of het waar is of niet, het gebouw is het toonbeeld van de architectuur van het eiland. Versierde deuropeningen, prachtige balkons, grote binnenplaatsen, allemaal even mooi.

Jacqueline de Zwart

Reisjournalisten of -bloggers

Jacqueline de Zwart is reisagent bij TravelXL Beuk en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje op Gran Canaria die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou