fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Hobbels op de (tablet)weg

In dit maandelijks terugkerend blog neem ik je mee achter de schermen bij Sunny Cars. Want wat komt er allemaal kijken bij het ‘zoeken en boeken’ van een huurauto? Vaak meer dan je in eerste instantie denkt. Deze maand gaat de blog over het toenemend gebruik van tablets bij de online zoektocht.

Een opvallende statistiek de afgelopen tijd is de stijgende lijn in het bezoek via mobiele apparaten (voornamelijk tablets) op onze website. Geen verrassing gezien de populariteit, maar zeker wel interessant voor Sunny Cars en omdat wij onze klanten optimaal willen bedienen, ook zeker iets waar wij mee aan de slag willen en moeten.

Het grootste verschil met een “gewone computer” is dat een tablet/smartphone een kleiner scherm heeft en gebruik maakt van een touchscreen. Dit maakt het ideaal om snel wat op te zoeken of gewoon lekker op internet te surfen, maar als een website niet goed functioneert op een mobiel of tablet is de kans groot dat je als bezoeker de site snel weer verlaat.

Ter vergelijking zou je het kunnen zien als een “fysieke” winkel die diverse obstakels bevat voor mensen in een rolstoel. Deze bezoekers kunnen misschien de winkel niet eens in doordat er een trap bij de ingang is. Of ze kunnen niet afrekenen omdat de kassa enkel bereikbaar is via een pad dat te smal is voor een rolstoel.

Ook voor ons is het van groot belang om ervoor te zorgen dat onze “winkel” zo min mogelijk obstakels bevat. Wij willen immers, net als elke website, de best mogelijke ervaring bieden voor onze bezoekers. Op dit moment komen al 1 op de 5 bezoeken via een mobiel apparaat (voornamelijk tablet).

Aantal bezoeken via een mobiel apparaat

 

HUURAUTO BOEKEN MET JE TABLET

De statistieken zijn duidelijk: het gebruik van tablets is in korte tijd flink gestegen en alles wijst erop dat het zal blijven toenemen. Wij werken er achter de schermen aan om ervoor te zorgen dat het boeken van je Sunny Car óók op een tablet zorgeloos zal verlopen.

Ik ben benieuwd hoe dit bij jou thuis gaat als je een huurauto/vakantie gaat zoeken en boeken. Misschien heb je helemaal geen “gewone computer” meer, of zoek je samen met je partner terwijl de één op de tablet zoekt en de ander op de laptop en boek je uiteindelijk via de pc. Laat het me weten via de reacties.

Claudia Voncken

Head of Online Marketing

Sinds 2010 werkt Claudia voor Sunny Cars. Als Head of Online Marketing houdt zij zich dagelijks bezig met het verbeteren van de online aanwezigheid in Nederland, België en Frankrijk. Blogs van Claudia gaan hoogstwaarschijnlijk over handige apps óf ze geeft je handige tips en inzichten omtrent autohuur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Jan

16 juli 2013 | 1:22 am | Reageer op Jan

Interessant stuk!
Nu moet ik toegeven dat eventjes vlug browsen op een tablet of smartphone erg aanstekelijk is. Momenteel lees ik dit artikel ook gewoon op mijn nieuwe samsung note.
Echter herken ik mijzelf zo in dit stuk. De een kruip achter het toetsenbord, de ander eventjes vlug achter het beeldscherm en datgene wat geregeld moet worden wordt geregeld!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou