Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Hoe je op een massaal en all-inclusive eiland als Mallorca tóch een authenieke Spaanse vakantie beleeft

Mallorca. Je hebt er vast wel eens over gehoord: druk, feest, jongeren, Duitsers, Engelsen, bier en massale all-inclusive resorts. Die verhalen had ik ook gehoord. Toch ben ik – een uitgelezen “actieve” rustzoeker en wars van massa – afgelopen juni naar deze hotspot geweest en ik kan het je van harte aanbevelen, ook als je niets hebt met het feestvierende en massale imago. Op Mallorca moet je zijn, en ik leg je uit waar en waarom.

Noord-West versus Zuid-Oost

Niet alle plekken op Mallorca worden massaal bezocht. Dit geldt eigenlijk alleen voor de oostkust en de badplaatsen rond de hoofdstad Palma. Ik verbleef in het westen van het eiland, aan de baai van Santa Ponsa: een ideale stek met een kalmerend uitzicht op zee, goede hotels en klein en functioneel toeristencentrum. Ik vind dit een prima en vooral rustige uitvalsbasis als je de verborgen plekjes van het eiland wil ontdekken.

Tip: zorg voor een huurauto, welke je makkelijk vanaf de luchthaven van Palma kunt meenemen. Ik reed zelf aan de Westkust een verrassende route door het Tramuntana berggebied (ja, dat is er!). Ik ben verrast door de afwisseling van vergezichten op berg(dorpen) en de Middellandse zee. Vergeet onderweg zeker niet een mirador (uitzichtpunt) aan te doen en rustig te genieten van het prachtige natuurschoon dat Mallorca je biedt aan deze kant van het eiland.

berg Tramuntana route west mallorca road trip

Cultuur en historie

Bezoek ook zeker de hoofdstad Palma en slenter een middag door de oude straatjes en steegjes, welke Moors aandoen. Ook Gaudí vind je hier terug; enkele gevels gaven mij het gevoel in Barcelona rond te lopen. Op het Plaza Mayor werd ik aangenaam verrast door straattheater zoals levende standbeelden en portrettekenaars. En als je er dan toch bent, ik kan je een lekkere sangria en een bordje tapas op één van de vele terrassen van harte aanbevelen.

Wil je nog meer cultuur, neem dan het authentieke treintje van Palma naar Soller. Je snuift historie en tuft in relaxt tempo opnieuw de bergen in naar het hooggelegen Soller. Het station in Soller werpt je terug in de tijd, met een oude wachtruimte en een smeedijzeren hek voor het kaartjesloket. Wees wel op tijd, want de trein rijdt maar een paar keer per dag.

Tram mallorca soller palma authentiek

Tapas happen

Ik had makkelijk halfpension of all-inclusive kunnen boeken in mijn hotel, maar ik hou van lokaal eten. De specialiteit van het eiland is lam. Ik at heerlijk op een terras aan één van de vele baaitjes met rustgevend uitzicht op zee, een voortreffelijk klaargemaakte lamsbout met gepofte aardappels. Dat is voor mij vakantie. Ook tapas en visgerechten kun je in vele soorten en maten bestellen. Bijkomend voordeel: ik ben geen enkele keer naar binnen getrokken door obers op de boulevard!

Dus, ben je op zoek naar een bestemming dicht bij huis (2 uur vliegen vanaf Amsterdam), hou je van lekker weer (in juni ca. 28 graden) en ga je graag op zoek naar verborgen plekken? Loop je warm voor cultuur, natuur, lekker lokaal eten en vriendelijke lokale bevolking, dan raad ik je zeker aan om eens naar Mallorca te gaan en je te laten verrassen door de veelzijdigheid van dit relaxte eiland.

Fijne vakantie!

Benjamin

Autohuurexpert

Benjamin heeft een enorme drive voor adviseren en service verlenen. Dus is hij bij Sunny Cars enorm op zijn plek als autohuurexpert op de Reserveringsafdeling. Hij deelt graag slimme tips & tricks over Sunny bestemmingen en autohuur – uiteraard deels uit persoonlijke ervaring.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou