Verken deze 6 dromerige plekken in Toscane

Als er een regio in Italië is waar je echt heerlijk vakantie kunt vieren, dan is het Toscane wel. Logisch dat deze regio dan ook zo populair is. De prachtige uitzichten, de glooiende heuvels, de kilometers verre wijnranken en de pittoreske dorpjes… Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Stap in je huurauto en verken deze 6 prachtige plekken!

1. Naar de historische stad Florence

Florence is de hoofdstad van Toscane. Paradeer hier over de prachtige pleinen en wandel natuurlijk ook over de beroemde Ponte Vecchio. Neem vooral ook genoeg tijd om de eeuwenoude kathedralen van binnen te bekijken. Je kijkt je ogen uit! Even een pauze nodig? De Italianen weten wel hoe je even een momentje voor jezelf kunt pakken: strijk neer op een terrasje en bestel een echte espresso. Of geniet van de Toscaanse keuken en ga uitgebreid lunchen! Goed om te weten: parkeer je huurauto buiten de stad. Florence staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt daarom zoveel mogelijk beschermd tegen verkeer.

florence-italie
Paradeer in Florence over de prachtige pleinen en wandel natuurlijk ook over de beroemde Ponte Vecchio.

2. Meer dan alleen de scheve toren in Pisa

In Pisa is meer te zien dan alleen die ene bekende scheve toren! Aan Piazza dei Miracoli, waar je de bekende toren vindt, staan ook de indrukwekkende Dom van Pisa en de doopkapel. Er zijn in de stad talloze monumenten te vinden én je kunt er goed winkelen. Sant’Antonio, de oudste wijk van Pisa, is een leuke wijk om te bezoeken. Je kunt hier heerlijk wandelen en vooral je ogen uitkijken. Kunstliefhebber? Loop dan ook zeker langs de muurschildering van Keith Haring.

pisa-italie-5
In Pisa zijn talloze monumenten te vinden én je kunt er goed winkelen.

In Italië vind je in veel steden de zogenaamde Zona Traffico Limitato (ZTL). Hier mag je niet rijden of parkeren als je geen vergunning hebt. Het kan dus zijn dat de auto die voor je rijdt wél de zone in gaat. Volg hem maar niet. Er wordt streng gecontroleerd met camera’s en de boetes zijn hoog. Sterker nog, rijd je vier keer een rondje, dan krijg je ook vier keer een bekeuring. Daar wordt niemand blij van.

3. IJsje eten in San Gimignano

Veel toeristen vinden San Gimignano misschien wel het mooiste dorpje van heel Toscane. Het ligt prachtig op een heuvel en het uitzicht is er fantastisch op de glooiende heuvels in de omgeving. Het wordt ook wel het Manhattan van Toscane genoemd. Dit komt onder andere door de 14 torens in het dorpje. Daarnaast vind je er gezellige pleinen én kun je er een heel lekker ijsje eten bij voormalig wereldkampioen gelato Gelateria Dondoli.

san-gimignano-italie
Veel toeristen vinden San Gimignano misschien wel het mooiste dorpje van heel Toscane.

4. Het compacte maar wonderschone Siena

Siena ligt heel mooi tussen de groene Toscaanse heuvels. Als je door de stad loopt, is het net alsof je in een tijdmachine bent gestapt. De middeleeuwse stad is enorm goed bewaard gebleven. Zoals in bijna elke stad, is ook hier het plein het middelpunt van de stad. Loop zeker even een rondje over Piazza del Campo. Verder kun je door Siena heerlijk struinen en genieten van al het moois. Het is zo’n typisch Italiaans stadje waar je verliefd op wordt!

siena-italie
Als je door Siena loopt, is het net alsof je in een tijdmachine bent gestapt.

Over landweggetjes rijden is natuurlijk het allerleukste. Maar het kan zijn dat je weleens een stukje snelweg moet nemen. Zorg dat je contant geld of een credit- card bij je hebt, want bijna alle snelwegen zijn tolwegen. Een Nederlandse pinpas wordt zelden geaccepteerd.

5. Livorno én een bezoekje aan het strand

Een bezoek aan een havenstadje combineren met een middag op het strand. Wie wil dat niet? Ga daarom ook zeker naar havenstad Livorno. Je kunt hier heerlijk door de straatjes slenteren, winkelen en genieten van een Italiaanse lunch (mét vis). Uitgewandeld en je benen wat rust gunnen? Dan stap je weer in de auto en rijd je richting de kust, naar Calambrone Beach. Hier kun je heerlijk zonnen op een prachtig strand.

livorno
Een bezoekje aan Livorno kun je goed combineren met een stranddag.

6. Maak een pitstop in Monteriggioni

Ligt Monteriggioni op je route? Neem dan zeker de afslag en las hier een pitstop in. Dit is namelijk één van de best bewaarde middeleeuwse vestingplaatsen van Italië. De eeuwenoude burcht wordt hier omringd met een 570 meter lange stenen muur en 14 wachttorens.

monteriggioni-italie
Monteriggioni is één van de best bewaarde middeleeuwse vestingplaatsen van Italië.

Verken zonnig Toscane met een huurauto

Wil je meer uit je vakantie in Toscane halen? Stap dan in een huurauto en ontdek de mooiste plekjes. Nadat je de huurauto bijvoorbeeld op de luchthaven van Florence, de luchthaven van Bologna óf de luchthaven van Pisa hebt opgehaald, kan je vakantie pas echt beginnen. Wist je al dat je bij Sunny Cars een all-in auto huurt? Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Bovendien kun je bij Sunny Cars altijd gratis annuleren tot 1 uur voor huuraanvang. Wel zo’n fijne gedachte!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan! Bij ons kun je je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane.

Bekijk ons aanbod in Italië

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.