Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Niet alleen wintersport in Oostenrijk

Gastblogger Bjorn Cocquyt, zag met autohuur een hele andere kant van Oostenrijk. Hij kwam erachter dat Oostenrijk veel meer te bieden heeft dan alleen wintersport en sneeuw.

Oostenrijk is helemaal geen bestemming waar we aan denken als het weer eens tijd is om een zomervakantie te boeken. Het land van de schnitzel en de sachertorte kennen we vooral uit onze jeugd, toen we jaar  na jaar de bergen introkken voor een skireis. Als knaapje was het telkens een heel avontuur om er te geraken. ’s Avonds de wagen in voor een nachtelijke tocht van 1.000 kilometer, waarbij maar af en toe een andere auto opduikt, we vonden het best spannend. Daarom dat we elke keer heroïsche gevechten met Klaas Vaak uitvochten om zoveel mogelijk van het, grotendeels donkere, landschap  te kunnen zien. Gevechten die we steevast verloren.

Autohuur oostenrijk bergen

Bij het krieken van de dag stelden we dan tot onze verbazing vast dat we als het ware in een andere wereld terechtgekomen waren, eentje waarin alles wit was, waar de sneeuw de omgeving in een feeëriek decor had veranderd. Oostenrijk was voor ons dus het land dat altijd onder een sneeuwtapijt bedekt lag. Wat zou je daar dus in de zomer gaan zoeken?

autohuur oostenrijk meren

Een paar decennia en wat extra wijsheid later wisten we wel beter: sneeuw smelt, ook in Oostenrijk. Maar dat  er op dat moment een prachtig landschap tevoorschijn kwam, daar stonden we even van te kijken toen we een tijdje geleden voor het werk in de deelstaat Stiermarken waren. Tijdens een rondreis  met de auto vielen we van de ene verrassing in de andere. We zagen op groene bergflanken een schitterend spel van licht en schaduw  tussen de zon en de wolken, hielden halt om naar het rustgevende gekabbel van riviertjes te luisteren, namen een verfrissende duik in een van de vele meren met staalblauw water, raakten onder de indruk  van de architecturale pareltjes in Klagenfurt …

autohuur oostenrijk klagenfurt

Na die driedaagse wisten we het zeker: Oostenrijk stijgt met stip op onze lijst voor zomerse vakantiebestemmingen. En de beste manier om het land te ontdekken is met een autotrip. Dat wordt vast en zeker een groter avontuur dan toen we als kleine jongen genoten van de uren in de wagen toen we op skireis gingen.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou