fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Ondergronds boodschappen doen of de Niagara Falls belichten: 5 x doen in Oost-Canada

Trillend van de hoogtevrees verplaats ik mijn voeten. Ik waag het er uiteindelijk op. Door een glazen vloer zie ik 350 meter onder me het centrum van Toronto liggen. Een ‘leuke’ attractie in de CN Tower. Maar de echte thrillseekers balanceren niet net als ik lafjes op de glazen vloer, nee, die  doen een zogenaamde EdgeWalk: ze wagen zich buiten op het randje van de voormalige televisietoren.. Vastgeketend, dat dan weer wel. Toronto is een leuke wereldstad die je zeker moet bezoeken als je in Oost-Canada bent.  En er is natuurlijk nog meer te doen: 

Toronto uitzicht CN Tower

1. De 1000 Islands ontdekken per kayak

Al peddelend ontdek je op een relaxte manier de ca. 1.800 eilandjes die in de St. Lawrence rivier op de Canadees-Amerikaanse grens het 1000 Islands gebied vormen. Je moet lang kayakken om ze allemaal te zien, maar you get the picture. Ga je net als ik met 1000 Islands Kayaking dan vertelt een gids je tijdens een meerdaagse tour leuke verhalen over de bewoners van de verschillende eilandjes (van wie er sommige zelfs in een kasteel wonen) en slaap je op de eilanden. Het gebied is ook het territorium van het nationale dier van Canada, de bever. Let onderweg dus op voor dammen.

Oost Canada 1000 Islands kayaktour

2. Wijn proeven in Niagara on the Lake

Niagara on the Lake is een gemoedelijk plaatsje dat omringd is door prachtige wijngaarden. Een enorm contrast met het naastgelegen wereldberoemde Niagara Falls, waar de neonverlichting en kermis je tegemoet schreeuwen. In Niagara on the Lake niets van dat alles. Hier draait het om verfijnde smaken. Met Cycle On Adventures kun je een meerdaagse fietstour maken die volledig in het teken staat van lekker eten en wijn. Onderweg stop je bij verschillende wijnhuizen voor een proeverij en eet en slaap je op de beste plekken van Niagara.

wijn proeven Niagara on the Lake-fietsen

3. Ondergronds gaan in Montréal

In deze karakteristieke stad spreken ze Frans, denken ze Engels en leven ze Canadees. In de wintermaanden doen ze dat bij temperaturen die kunnen dalen tot tussen de -30 en -40 graden Celsius! Om die reden is er een soort stad onder de stad gebouwd met 33 km aan tunnels die alle metro/treinstations, universiteiten, winkels, wooncomplexen en grote kantoren met elkaar verbinden. Zo kun je zonder te bevriezen naar je werk of boodschappen doen.  Ben je er in een warmere periode? Dan is de oude binnenstad van Montréal, boven de grond, ook leuk om te bezoeken.

Montreal Shopping mall

4. Aan de lichtknoppen zitten bij de Niagara Falls

Zijn de Niagara watervallen overdag al zeer indrukwekkend, ’s avonds doen ze daar niet voor onder. Dan zijn zowel de Amerikaanse als Canadese watervallen verlicht. Dat gebeurt vanuit de Illumination Tower met gigantische lichtkanonnen die nog dienst hebben gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meestal stralen ze de kleuren van de regenboog uit over de watervallen, maar jij kan daar verandering in brengen! Bezoekers mogen namelijk aan de knoppen zitten, maar wel alleen als ze dat hebben aangevraagd via hun reisagent.

Niagara Falls licht Illumination Tower

5. Hip zijn in het Distillery District in Toronto

Zoals je in steeds meer wereldsteden ziet, heeft ook Toronto een historisch fabrieksterrein omgetoverd tot hip & happening. In het Distillery District vind je designer winkels, leuke koffiebars, restaurantjes en cafés in voormalige distilleerderijen.

Toronto Distillery District

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou