Ontdek 7 hoogtepunten rondom Alicante met de huurauto

Naar de Costa Blanca gaan jaarlijks veel Nederlanders graag op vakantie. En geef ze eens ongelijk! Een heerlijk zonnetje is gegarandeerd en je vindt er prachtige dorpjes en fijne stranden. Ga je vakantievieren aan de Costa Blanca, dan is de kans groot dat je naar Alicante vliegt. Wij hebben 7 mooie plekjes rondom Alicante op een rijtje gezet die je met de huurauto kunt bezoeken. Lees je mee?

1. Maak een ritje door het Aitaina gebergte

De mooiste route van de Costa Blanca is door het Aitana gebergte. Een echte aanrader! Je hebt er prachtige uitzichten op het mooie landschap en je rijdt er langs gezellige, pittoreske dorpjes. Veel toeristen kom je er niet tegen. Dus wil je op en top genieten van je huurauto? Dat kan hier. 

aitana-gebergte-alicante-spanje
Het Aitana gebergte is een echte aanrader! Je hebt er prachtige uitzichten op het mooie landschap en je rijdt er langs gezellige, pittoreske dorpjes.

2. Spendeer een dagje in Villajoyosa

Villajoyosa (betekenis: vrolijke stad) is een leuk badplaatsje. Je vindt er een jachthaven met goede restaurantjes. Geniet er van het mooie uitzicht op de vrolijk gekleurde huisjes die destijds zo zijn geschilderd om de vissers op zee naar het thuisfront te leiden. In het oude centrum vind je een chocoladefabriek, waar je kunt leren over de Spaanse chocoladegeschiedenis. Vergeet er niet de bekende churros con chocolate te proeven! Als je toch in Villajoyosa bent, kun je net zo goed een bezoekje brengen aan Playa del Torres. Dit is een verlaten strandje tussen Alicante en Villajoyosa.

villajoyosa-alicante-spanje
Villajoyosa is een leuk badplaatsje. Je vindt er een gezellige jachthaven met leuke restaurantjes.

In Spanje wordt de siësta op veel plekken nog in ere gehouden. Daardoor is er op 4 momenten per dag spits! De rustigste periode is meestal tussen 15:00 en 17:00 uur. Drukte vermijden? Houd hier dan rekening mee.

3. Bezoek het fort van Guadelest

Guadelest is een voormalig fort dat op prachtige wijze in de rotsen is geïntegreerd. Jarenlang was dit een belangrijk verdedigingspunt van de Moren tegen de Spanjaarden. Nu is het één van de bekendste trekpleisters van de regio. Heel leuk om te bezoeken en om mooie foto’s te maken.

guadelest-alicante-spanje
Guadelest is een voormalig fort dat op prachtige wijze in de rotsen is geïntegreerd.

4. Struin door het mooie Altea

Gelegen op een heuvel aan een lange baai vind je het charmante Altea. Dit is het meest artistieke stadje aan de Costa Blanca. Dit kunstenaarsplaatsje zit vol boetiekjes, galerietjes en leuke restaurantjes. Lekker slenteren door steegjes? Check! Op het plein voor de kerk een terrasje pakken en mensen kijken? Kan ook! Dát is het echte vakantiegevoel. Maak ook een ritje door Altea Hills om prachtige villa’s te spotten.

altea-alicante-spanje
Gelegen op een heuvel aan een lange baai ligt het charmante Altea.

5. Knus dineren in Moraira

Moraira is de meest knusse en gemoedelijke badplaats aan de Costa Blanca. Het plaatsje heeft een mooie jachthaven en een prachtig strand waar je heerlijk tot rust kunt komen. ’s Avonds wordt het hier echt sfeervol, als alle terrasjes volstromen. Bestel een aperitiefje en geniet van het uitzicht en het geluid van de zee.

moraire-alicante-spanje
Moraira heeft een mooie jachthaven en een prachtig strand waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Wist je dat rijden met blote voeten of slippers aan je een flinke boete kan opleveren? Net als muziek luisteren met je oortjes in tijdens het autorijden.

6. Beklim de rots in Calpe

Tijdens je vakantie aan de Costa Blanca mag een bezoekje aan Calpe ook zeker niet uitblijven. Peñon de Ifach, is een grote rots die uitkijkt over zee. Dit is echt de trots van Calpe en misschien wel de gehele Costa Blanca! De rots is 330 meter hoog. Je kunt naar de top van de rots wandelen! Het duurt even en het kost je wat moeite, maar daarna heb je wel een fenomenaal uitzicht over de kust. Calpe heeft een gezellig, schilderachtig centrum. Na het beklimmen kun je hier lekker op een terrasje gaan zitten. Ook kun je er heerlijk dwalen door de smalle straatjes.

calpe-alicante-spanje
Rots Peñon de Ifach is echt de trots van Calpe en misschien wel de gehele Costa Blanca!

7. Ga naar de markthal in Dénia

Overdag kun je in Dénia lekker dwalen door de oude straatjes. Door de stad loopt een oude kasteelmuur uit de 11e eeuw en je vindt er zelfs nog overblijfselen uit de Romeinse tijd! In het mooie Dénia kun je een bezoek brengen aan de markthal, waar je de lekkerste inkopen doet! In Dénia kun je heerlijk eten op bijvoorbeeld Plaza San Antonio, een klein pleintje omringd door palmbomen. Of ga naar het gezellige Plaza Pineda. Ook El Magazinos is leuk om ’s avonds te bezoeken. Dit is een overdekt straatje waar je allerlei stalletjes vindt met verschillende gerechten.

denia-alicante-spanje
Door Dénia stad loopt een oude kasteelmuur uit de 11e eeuw en je vindt er zelfs nog overblijfselen uit de Romeinse tijd!

Ontdek de leukste plekjes rondom Alicante met de huurauto

Wil je meer uit je vakantie halen? Stap in een huurauto en ontdek de mooiste plekken rondom Alicante. Nadat je de huurauto op de luchthaven van Alicante hebt opgehaald, kan het avontuur beginnen! Bij Sunny Cars huur je all-in. Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan! Bij ons kun je je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane.

Bekijk ons aanbod in Alicante

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Berghege

6 maart 2022 | 11:30 am | Reageer op Berghege

Wij willen in torromolinos een auto huren voor 8 tot 10 dagen hebben jullie ook een.bedrijf waar jullie zaken mee doen hoor nog van jullie
Gr.Berghege

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hilde Dambrink

9 maart 2022 | 10:03 am | Reageer op Hilde Dambrink

Dag Berghege, bedankt voor je berichtje en wat leuk dat je een all-in huurauto in Torremolinos wilt reserveren! Daar hebben wij zeker ook partners, die vind je door de gewenste ophaaldatum en tijd in te vullen en te kiezen voor ophaallocatie Torremolinos. Zonnige groet, Hilde

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.