Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Over een miauwende motor en een waardeloze huurauto

Van een lekke band of een aanrijding met een paaltje kijken we op de reserveringsafdeling al niet meer op. Maar soms belt er iemand met een verhaal waar we zelfs jaren later nog aan terugdenken. Zo werd ik eens gebeld door een man die voor een wel heel lastig probleem stond. Het begon al bij de verhuurder ter plaatse.

‘Miauw…’

Onze klant en zijn vrouw waren 50 jaar getrouwd en hadden hun zoons met aanhang uitgenodigd om een week met hen door te brengen in Spanje. Ze huurden twee auto’s. Terwijl de pater familias zijn handtekening onder het huurcontract zette, hoorde hij een kat in de garage. De verhuurder haalde zijn schouders op. Er zaten nu eenmaal veel zwerfkatten in de omgeving.

poes motor

Tot de volgende dag

Niemand had nog aan de kat gedacht, totdat de familie naar de lokale markt wilde om wat lekkers te halen. Toen één van de auto’s startte, klonk er weer een luide ‘miauw’. Tijd voor een grondige inspectie, want dit was toch wel vreemd. Ze keken onder de motorkap, maar daar zagen ze niets opmerkelijks. Ook de kofferbak bleek leeg en aan de onderkant van de auto was niets te zien.

Het beest zit in de garage

Dat was de enige logische conclusie. Maar het zat de familie toch niet lekker en dus haalden ze de hele garage leeg, maar de kat vonden ze niet.

Een van de zoons kwam op het idee om onder de auto te kruipen en met een stokje in het motorblok te prikken. Na drie vruchteloze pogingen stuitte hij op iets zachts…

‘Miauw!’

Eindelijk gevonden!

Heel voorzichtig voelde de jongen met zijn hand, terwijl zijn moeder gespannen stond toe te kijken. En ja, daar viel het roodharige beest uit het motorblok! Iedereen riep het uit van opluchting. De kat schrok daarvan en zette het meteen op een lopen, op zoek naar een plek om zich te verstoppen voor die druktemakers. En die plek vond hij: in het motorblok van de andere huurauto!

Driving with a cat? No possible!

De vader van het gezin belde ons en legde zijn probleem voor. Na een telefoontje met de lokale verhuurder werd er een takelwagen gestuurd. Die zou de auto meenemen en een nieuwe auto afleveren. Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

‘What’s the problem?’ vroeg de bestuurder van de takelwagen.

‘Just listen,’ zei de vader terwijl hij de motor opnieuw startte.

De man schrok zich rot en begon meteen driftig te bellen.

‘No possible!’ zei hij nadat hij had opgehangen.

Op last van de dierenbescherming mocht hij de auto niet meenemen zolang de kat in de motor zat.

Maar de huurauto moest ook terug…

De week verstreek zonder dat de kat uit de motor kwam. Maar uiteindelijk moest de huurauto toch terug naar de verhuurder. En hoewel niet iedereen het ermee eens was, besloot onze klant toch met de auto terug te rijden. Op de heenweg had de kat immers ook al in de motor gezeten.

Gelukkig belde de vader van het gezin ons bij thuiskomst nog even om te laten weten hoe het verhaal was afgelopen. De auto was netjes in de garage van de verhuurder geparkeerd en de verhuurder was meteen op ze af gekomen.

‘Ah, you brought back the car!’ had hij tevreden gezegd.

Onze klant draaide daarop de autosleutel om en er volgde (gelukkig) een luid gemiauw.

‘And your cat as well,’ zei hij.

Fidji

Autohuurexpert

Sinds 2011 schittert Fidji op de Reserveringsafdeling. En haar karakter is nét zo zonnig als haar naam doet vermoeden. Reizen is haar grote hobby – met de VS, Zuid-Afrika en Vietnam als haar top 3 mooiste bestemmingen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou