Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Paul: mijn favo' fly drive is Spanje!

Een fly-drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly-drive bestemming is. Vorige maand kon je lezen over de perfecte autohuur bestemming volgens Sarah De Beuckelaer, deze keer is de beurt aan Paul de Groeve, reisjournalist van Het Laatste Nieuws.

Paul de Groeve fly drive spanje

Wat is jouw favoriete fly-drive bestemming?

Spanje

Waarom Spanje?

De taal, het eten, de mensen, de cultuur, de zon, de bergen, de zee, de creativiteit… Net zoals de taal die niet perfect gepolijst is, zo zijn ook de Spanjaarden.

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?

Ik heb in de zomer van 2013 een fly-drive gemaakt naar Barcelona en dan de Pyreneën in. In augustus is het trouwens zalig rijden in hartje Barcelona. Alle Spanjaarden zijn met vakantie. Zo kon ik mijn auto zelfs vlak naast de Sagrada Familia parkeren, toen ik voor de zesde keer deze magische plek ging bezoeken.

Enkele jaren voordien heb ik een onuitwisbare indruk gekregen van Noord-Spanje. Van La Coruna via de Picos de Europa, Santander en San Sebastian naar Bilbao. Een onvergetelijke ervaring.

In wat voor huurauto heb je rondgereden?

Ik neem bij voorkeur een zo klein mogelijke wagen. Zo kan ik overal parkeren en kan ik zelfs de kleinste straatjes in. En er zijn nogal wat kleine straatjes in Spanje. Zowel in de dorpen als in de steden.

Hoe heb je je route bepaald?

De kalender van de Spaanse fiesta’s bepaalt mijn route. Elk weekend wordt er wel ergens feest gevierd in Spanje. En hier weten ze echt nog wat feestvieren is.

Hoogtepunt?

Een dorpsfeest in Cervoles in de Pyreneeën. Dit dorp was ooit uitgestorven tot enkele jonge Spanjaarden en Vlamingen huizen begonnen te renoveren. Nu wonen er terug een tiental mensen en komen de oorspronkelijke bewoners nog eenmaal per jaar samen op de berg om feest te vieren. Emocion!

Fly drive Barcelona Spanje

Gekste dat je hebt meegemaakt?

Mijn lunch bij de kookengel van Barcelona. Het restaurant van Angel ziet er niet uit. Het lijkt wel een brocante en soms moet je een stapel brol van de tafel schuiven om te kunnen eten. Maar hier wordt gekookt met een hart. En gezongen! Een van de stamgasten is een 80-jarige operazanger. Toen ik er was ging Angel achter zijn piano zitten (verstopt achter bergen spullen) en werd ik los van mijn sokken geblazen. Wat een levensvreugde, wat een passion!

Wat mag je niet overslaan?

Vergeet vooral niet te genieten. Ook onderweg van A naar B. En doe zeker eens Noord-Spanje. Het regent er vaker, maar het is ook zo veel mooier. En je eet er lekkerder dan waar ook ter wereld.

Nog tips voor andere reizigers?

Plan niet teveel. En rij regelmatig weg van de autosnelweg om de kleinere dorpen te ontdekken. Zo kom je op plekken waar het lijkt alsof ze nog nooit een toerist gezien hebben.

Zo ontdekte ik in Noord-Spanje heel toevallig het mooiste surfstrand van de kust: Zarautz.

Wat is je volgende (geplande) reis?

Nog niets gepland. Maar Spanje staat opnieuw op het lijstje van 2014 en IJsland. En… (hier volgt een lijst van tientallen bestemmingen :D)

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou