fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Road trip Zuid-Afrika richting Namibië

Freelance travel journalist Debbie Pappyn reisde af naar het prachtige Zuid-Afrika waar ze al meerdere keren een auto heeft gehuurd. Meer reisinspiratie van Debbie lees je op classetouriste.com.

Onze road trip zet zich verder langs de wilde en rustige westkust van Zuid-Afrika. Paternoster ziet er een beetje uit als een Mediterraan dorpje met witblauwe huisjes, houten vissersbootjes en er hangt een gemoedelijk sfeertje in de heldere en zilte lucht. Vergeet voor een keer die beroemde en drukke Garden Route en ga de andere kant op, in de richting van Namibië. We slingeren langs de kust, nu en dan maken we eens een pitstop in een “padstal”, kleine winkeltjes die allerlei snacks zoals billtong (gedroogd vlees) en gedroogd fruit verkopen, padkost, zoals ze dit in Zuid-Afrika noemen.

road trip zuid-afrika namibie paternoster

We geloven in het sponsoren van de lokale economie en kopen liever lokaal in kleine winkeltjes dan in de grote supermarkten. Plus je komt er altijd kleurrijke figuren tegen en wie een boon heeft voor mooie souvenirtjes, zit in de padstals ook goed: vaak kan je er handgemaakte hebbedingetjes kopen die niks kosten. De mooiste stop maken we in Freyer’s Cove, het enige wijndomein langs de Atlantische Oceaan.

road trip zuid-afrika namibie fryers cove
Er is een kleine snackbar waar je voor geen geld hun mooie wijntjes kunt proeven met wat eenvoudige snacks geserveerd. We slaan enkele doosjes wijn in, voor onderweg, tijdens de picknicks en om cadeau te geven aan iedereen die we onderweg tegenkomen en ons helpt om deze road trip reportage succesvol te maken.

road trip zuid-afrika namibie fryers wijn

Onze trouwe Hilux 4×4 schudt met zijn staartje wanneer we de tocht verder zetten, richting Springbok, een stadje dat op een boogscheut van de grens met Namibië ligt. Het mooie aan rijden met een Hilux is dat hier in outback van de Westkaap veel Zuid-Afrikanen met dit soort van 4×4’s rijden. We integreren naadloos en vallen niet op, net zoals we het graag hebben. Enkel het nu en dan stoppen om een dromerig fotootje te maken van de prachtige, lege banen, verraadt dat we geen locals zijn.

road trip zuid-afrika namibie weg savanne

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou