Sicilië is genieten met een hoofdletter G!

Het binnenland van Sicilië is echt de moeite waard. Tijdens onze tour zijn we bij het plaatsje Noto van de kust weggereden. Via pittoreske landweggetjes kwamen we langs schilderachtige dorpjes en oude steden waar het toerisme nog niet heeft toegeslagen. We hadden de GPS zo geprogrammeerd dat we niet via de grote wegen zouden rijden en dat bracht ons op verrassende plekken. En zo rustig ook. Af en toe moesten we stoppen voor een koe op de weg…

Modica

Een van mijn favorieten is het middeleeuwse Modica. De stad  bestaat uit een hoog en een laag gedeelte dat met trappen met elkaar verbonden is. Onderweg naar Modica kwamen we langs het Kallikoros Resort, een oude hoeve omgeven door een prachtige tuin met sinaasappel- en citroenbomen. We zijn hier gestopt en hebben we genoten van een heerlijke lunch met eigen gemaakte producten, zoals honing, olijfolie en wijn. Genieten met een hoofdletter G!

 

Wat je zeker niet mag missen op Sicilië ?

1. De Etna

Als je aan komt vliegen op Sicilië, zie je hem al liggen. De Etna, de imposante vulkaan van meer dan 3.300 meter hoog. Vlieg je in het donker en je ziet rode vuurachtige stromen, dan is dat de lava die nog regelmatig uit de Etna stroomt. Met een kabelbaan kun je tot wel 2.500 meter komen en met mooi weer worden 4×4 jeepsafari’s georganiseerd. Doen! De Etna is de moeite waard.

2. De havenstad Catania

Op nog geen 35 kilometer van de Etna ligt de havenstad Catania. De stad is dan ook meermalen verwoest door lava-overstromingen en heeft ook nu nog wel eens last van asregen. Dé bezienswaardigheid van Catania is de vismarkt. Je kijkt je ogen uit. Het assortiment is enorm, maar het is vooral leuk om te zien hoe de inwoners met de marktkoopmannen onderhandelen over de dagprijs. Dat gaat niet zachtjes. Het sluiten van de markt gaat naadloos over in de lunch. De restaurantjes staan hier bijna op de markt. Op het menu: verse vis en Siciliaanse wijn. Prosit!

3. Het populaire Taormina

Taormina is misschien wel de meest toeristische plaats van Sicilië. Toch is het leuk om er naar toe te gaan. De ligging is prachtig en in de vorige eeuw was het populair bij filmsterren als Greta Garbo. Allereerst ga je met de kabelbaan naar het hoger gelegen centrum. Daar wandel je over de autovrije promenade met veel mooie winkels. Aan het einde is een plein en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, de zee en hoe kan het ook anders, de Etna. Natuurlijk bezoek je Teatro Greco, het Grieks-Romeinse Theater uit de 7e eeuw.

Marlous de Boer

Reisjournalisten of -bloggers

Marlous de Boer is reisagent bij The Travel Club en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Sicilië die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.