Winnaars van de 2e ronde! #verkeersbordenactie

Over de hele wereld bestaan zoveel verschillende verkeersborden… Je zou wel kunnen spreken van een verkeersbordenjungle! In Nederland alleen al tellen we maar liefst 3 miljoen verkeersborden. Heb jij weleens een gek of merkwaardig verkeersbord gespot? Let maar eens goed op tijdens je autoritjes. Voor je het weet spot je een bord dat je nog nooit hebt gezien.

We vroegen onze bloglezers, volgers en nieuwsbriefabonnees om mee te doen aan onze winactie en foto’s van de gekste verkeersborden op te sturen. We hebben ook in de tweede ronde weer flink wat inzendingen ontvangen. Het was erg leuk om te bladeren door alle foto’s en de winnaars uit te kiezen. Ook best lastig, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd om drie winnaars te kiezen voor de verkeersbordenactie!

Winnaar 1: kussen op commando in Sirmione?

Eerste prijs verkeersbordenactie

In het prachtige Sirmione (Italië) kwam Joseline Smeets dit bord tegen. Een merkwaardig verkeersbord, want waar kom je dit nu tegen? Niets: ‘verboden’ of ‘kijk uit’, je wordt juist verzocht om elkaar een kus te geven. Hoe romantisch! En zo te zien staat het verkeersbord ook nog eens op een ansichtkaartwaardig plekje, met kabbelend water op de achtergrond en een oude kerktoren. Wij werden heel blij van dit verkeersbord. Hier zouden er meer van moeten bestaan!

Winnaar 2: respect voor de ouderen

Tweede prijs verkeersbordenactie

Ton en Annelies van der Voort van der Kleij kwamen in Portugal, tussen Bacal en Braganca, dit verkeersbord tegen. Het is niet alleen een prachtige foto geworden, met die helderblauwe lucht op de achtergrond, maar ook nog eens een lieve foto! Want hoe fijn is het als er in het verkeer goed rekening wordt gehouden met ouderen? Even wat gas terug en de ouderen de tijd geven om over te steken. Heel fijn, zo’n verkeersbord! Die komen we in Nederland of België niet zo snel tegen.

Winnaar 3: … Pardon?

Derde prijs verkeersbordenactie

Dicky Tooi en zijn vriend kwamen onderweg naar kloof Fjaðrárgljúfur in IJsland een wel héél apart verkeersbord tegen… Je ziet zelf hoogstwaarschijnlijk al wat dit verkeersbord uitbeeldt. Tóch besloten zij de betekenis van het bord maar even op te zoeken… en ja hoor! Het betekent inderdaad dat je niet langs de weg je behoefte mag doen. Vrij apart en best wel gek, want de openbare toiletten in IJsland schijnen goed onderhouden te zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Tijdens je roadtrip door IJsland dus netjes op zoek naar een toilet ;-).

Tijd voor de laatste ronde. Ben jij de volgende ronde één van de winnaars?

Winnaar nummer één heeft een autohuurcheque t.w.v. €150,- gewonnen. De tweede winnaar kunnen we blij maken met een autohuurcheque t.w.v. €50,- én winnaar nummer drie wint ons inspirerende boekje On a roadtrip. Mooie prijzen, dus!

Helaas is deze actie verlopen.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.