fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Uitzicht tot aan Afrika

Kijk je naar onderstaande foto, dan denk je misschien aan Engeland of Schotland. Maar het is toch echt Zuid-Spanje en wel het nationaal park El Torcal de Antequera dat in de buurt van Malaga ligt.

Torca-mirador-ventinillas-landschap-dorpje-edit

Volg de gele of groene route en je komt uit bij uitkijkpunt Mirador de Ventanilla voor een spectaculair uitzicht. Door de ligging is het vaak mistig in Torcal, maar op een heldere dag kijk je tot aan de baai van Malaga en op heel heldere dagen is Afrika soms te zien.

Nog meer doen in Andalusië

1. Het dorpje Júzcar

Andalusië is een van de drukst bezochte gebieden van Spanje en er is heel veel te doen.  Je valt dus niet zo maar op in deze streek. Het dorpje Júzcar heeft er iets op gevonden. Staat Andalusië bekend om de witte dorpjes, hier hebben ze alles blauw geverfd… Het verzoek kwam van Sony dat een promotie- evenement wilde houden voor de nieuwe Smurfenfilm.  9000 liter blauwe smurfenverf kwam er aan te pas. Het trekt zoveel toeristen dat ze het voorlopig maar zo laten.

2. Breng een bezoek aan Ronda

Ronda is een van de oudste steden van Spanje en heeft een spectaculaire ligging in de bergen. Daarnaast zijn er vele bezienswaardigheden en de meeste liggen in het oude centrum, waaronder de  Plaza de Toros. Een van de oudste arena’s van Spanje dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van het stierenvechten.

3. De badplaats Marbella

De Spaanse kust is een aaneenschakeling van badplaatsen en bebouwing. Jetset dorp Marbella is hierop een uitzondering. Je vindt hier nog best veel groen en zelfs laagbouw. Van het dorp naar de jachthaven loopt een heerlijk wandelpad vlak langs de zee. Je doet er ongeveer een uurtje over. In de jachthaven kun je je vergapen aan de enorme schepen en  hun eigenaren. Veel blingbling en botox.

Janna van Eekelen

Reisjournalisten of -bloggers

Janna van Eekelen is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter tips en mooie foto´s welke gemaakt zijn tijdens haar reizen. Voor Sunny Cars gaf zij deze tip voor een must-see-plekje in Spanje die je absoluut met een huurauto moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou